Vasastan - Norrmalm

Surbrunnsgatan 34 A, 3 tr

Stilsäker & högt belägen sekelskiftestrea (möjlig 4:a!) med balkong i västerläge, optimal planlösning, härliga ljusinsläpp & generösa sällskapsytor.

Adress

Surbrunnsgatan 34 A, 3 tr

Rum

3

Slutpris

13 350 000 kr

Avgift

3 076 kr/mån

Boyta

97 kvmOm bostaden

Välkommen till Surbrunnsgatan 34 och detta ypperliga läge i attraktiva kvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts. Med ett högt, ljust och genomgående läge på våning 3 av 4 i fastighet från 1887 med vacker tegelfasad och rymlig hiss till våningsplanet, ges nu tillfälle att förvärva ett boende utöver det vanliga, rikt på så väl stil som fantastisk känsla.

Lägenheten om 97 kvm och 3 rum och sällskapskök (möjlig 4:a, se alternativ planlösning) har på senare tid smakfullt och med finess byggts om och totalrenoverats. Den är stilsäkert uppförd och designad, smakfullt inredd med påkostade material, ljusa kulörer, vitbetsade trägolv, fulländade förvarings- och funktionslösningar, inbyggda högtalare i tak m.m.

Planlösningen är genomgående från gård till gata, den är utmärkt disponerad och maximalt effektiv med stora och öppna sällskapsytor om hela ca 40 kvm där kök och vardagsrum integreras till ett. De tre vackert välvda fönsterpartierna i fil ger ett rikligt ljusinsläpp och en härlig känsla av luft och rymd.

Platsbyggt kök i klassiskt och stilfullt utförande med komplett inredning, generösa arbetsytor och en köksö, bra förvaring samt maskinell utrustning med dubbla ugnar, fullstor kyl och frys ”side by side”, köksfläkt i modern design och en inbyggd vinkyl.

Vardagsrummet är öppet och väl tilltaget med plats för matsalsbord och många middagsgäster, soffgrupp och TV-möbel. Här finns även en dekorativ kakelugn (ej i bruk).

Två bra och rymliga sovrum ligger privat och rofyllt mot innergården. Här finns ett föräldrasovrum med generös förvaring i ett komplett och inrett ”dressing-room”. Här ges utgång till balkongen i västerläge med sol från ca kl 16 till 19 under högsommartid och utsikt mot kringliggande takåsar. Det andra sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Mellan sällskapsdelarna och sovrummen finns en möblerbar hall. Hallen utgör hjärtat i lägenheten och skiljer på ett naturligt sätt sällskapsytorna från sovrummen. Den ger ett ”extra halvrum” med plats för valfri möblering, hängning av ytterkläder samt god förvaring i platsbyggda garderober i klassisk sekelskiftesstil.

I anslutning till hallen finns ett stort, fräscht badrum med fönster mot gården, duschhörna med glasvägg, hand- och takdusch, vägghängd toalett, badrumsskåp, handfat på kommod med draglådor samt tvättmaskin och torktumlare. Vägg i vägg med badrummet finns även separat gäst-WC med toalett och handfat.

Detta är ett tillfälle att förvärva ett riktigt drömboende på en bra och central adress. Ett boende som tack vare sin utmärkta disposition och sagolika karaktär passar dem med behov av två-tre bra sovrum, men som samtidigt uppskattar de sociala ytorna för både familjen och umgänge i goda vänners lag.

Välskött förening med en fastighet där de stora renoveringarna är gjorda, mycket god ekonomi, låg skuldsättning och låga avgifter för medlemmarna. För denna lägenhet är avgiften endast 3.076:- inklusive både kabel-TV och bredband.

Pris: 12 495 000 kr

Månadsavgift: 3 076 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband från Allente. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 600-800:-. Hemförsäkring ca 300-400:-.

Andel i föreningen: 9,99000 %

Lägenhetsnummer: 6 (1301)

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Rymlig hiss

Våning: 3

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2020-12-03

Energiklass: D

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Surbrunnsgatan 34 förvärvade fastigheten år 1997 och består av 11 lägenheter och 2 lokaler. Byggnaden uppfördes mellan åren 1884-1887, ritades av arkitekt E Stenhammar och C Kleitz och är ett av Vasastans äldst bevarade. Den totala ytan enligt taxeringsbeskedet uppgår 1.190 kvm, varav 875 kvm utgör lägenhetsyta och 315 kvm utgör lokalyta. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2020-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 5.123.000:- och kassan till ca 585.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade. Föreningen har dessutom en stor dold tillgång i sin oinredda vind.

Genomförda renoveringar:
1981: V/A-stammar och elstigar byttes samt fasadrenovering genomfördes.
1998: Tvättstugan renoverades
2001: Renovering av fönster, målning av trapphus samt byggnation av balkonger. Termostater till element byts i varje lägenhet.
2002: Ny värmeväxlare till fjärrvärmeanläggningen installeras.
2003:Ommålning av tak samt hissrenovering.
2005: Renovering av samtliga fönster.
2008: Renovering av fönster mot solsidan och renovering av källarutrymmen.
2012: Fasadunderhåll.
2013: Fönster- och takmålning samt underhåll av falsad plåt. Delvis ommålning av fasaden in mot gården.
2014: Målning av trapphus i gårdshuset. Ny torktumlare och torkskåp.
2015: Nytt passagesystem med låsbrickor och porttelefon.
2016: Stamspolning och OVK.
2018: Indragning av fiber i fastigheten.
2019: Fasadrenovering som innefattats av mur- och putsjobb, byte av skadade tegelstenar, äldre takfönster och dörrstängare har bytts ut samt läckage har åtgärdats. Målning av puts och lister, fönster, balkongdörrar, fönsterbleck m.m. Byte av stuprör och installation av värmekablar för att hindra istappsbildning om vintern. Nya trädgårdsmöbler till innergården har köpts in.
2019/2020: Åtgärder efter OVK och stor fasadrenovering.
2021: Ventilationsrenovering med fläktar på tak och byte av kolfilter i samtliga lägenheter. Även luftspalter sattes upp. Nya tvättmaskiner i tvättstugan.

Föreningen planerar en stamspolning inom 1-2 år. Inga större renoveringar i övrigt planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. På entréplanet finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I källaren finns ett cykelrum. I gårdshuset finns ett barnvagnsrum och ett grovsoprum med källsortering.

Förening: Brf Surbrunnsgatan 34

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 11

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-TV (basutbud) och internet går via fiber med leverantör Allente. Ingår i månadsavgiften.

Typ av mark som ingår i upplåtelsen: Balkong

Sammanställning: Balkong mot innergård och vacker gårdshusbyggnad. Balkongen ligger i västerläge har sol från ca kl 16-19 under sommarhalvåret.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.