Vasastan - Norrmalm

Rådmansgatan 55, 5 tr

Magnifik & vacker parkvåning med genuin sekelskiftesatmosfär. Högst upp med rikligt ljusinsläpp, parkutsikt & balkong i söder med vidsträckt stadsvy.

Adress

Rådmansgatan 55, 5 tr

Rum

3

Slutpris

10 800 000 kr

Avgift

2 883 kr/mån

Boyta

94 kvmOm bostaden

Med strålande ljust och genomgående läge på det högsta ordinarie våningsplanet med hiss (endast en vindsvåning ovanför) i representativ fastighet från 1911, bjuds ett rofyllt boende i underbar och idyllisk parkmiljö med fritt frontläge och vacker utsikt över lummiga Spökparken. I denna klassiskt vackra sekelskiftesvåning om 94 kvm fördelade på 3 rum och kök finns allt man kan önska av genuin 1910-talsatmosfär. Välkommen till Rådmansgatan 55 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser i genuina och centrala Vasastadskvarter mellan Tegnérlunden och Drottninggatans livfulla gatustråk.

Våningen är mycket välbevarad i sitt utförande och planlösningen är väldisponerad, klassisk och flödar av ljus från två väderstreck. Alla vackra originaldetaljer finns på plats såsom högt till tak om ca 3,10 meter, väggar med lister och paneler, spegelmönstrade pardörrar och valv, fiskbensparkett och trägolv, en dekorativ kakelugn som är fungerande, bra förvaring i skåpinredning i original samt ett flertal högresta och välvda fönsterpartier med djupa och spegelmönstrade nischer.

Stor solig balkong i högt och fritt söderläge med härlig stadsutsikt mot himmel och Stockholms torn, takåsar och vackra stadssilhuett. Under sommarhalvåret är det sol på balkongen från morgon till eftermiddag.

Elegant och välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen har gott rumssamband. Här ges access till tvättutrymme utrustat med tvättmaskin och torktumlare i f d gäst-WC som enkelt kan återställas för den som behöver två toaletter. Hallen leder via vackra pardörrar till ett kök i stilfullt och sparsmakat utförande. Här samsas modern förvaring med den bevarade skåpinredning från byggåret. Köket har en matplats för 4-5 personer och är komplett utrustat med kyl och frys, spis med varmluftsugn samt en integrerad diskmaskin.

Två fina sällskapsrum i fil med fyra högresta fönsterpartier i bredd och underbar vidsträckt utsikt över parken. Ett stort vardagsrum med kakelugn och plats för valfri möblering. Via vackra pardörrar nås ett allrum som efter tycke och behov kan användas som matsal, vardagsrum eller ett större sovrum. Många av grannarna i fastigheten har placerat köket i detta rum. Planlösningen kan därför även omdisponeras och effektiviseras till mer modern och familjevänlig. Antingen med ett större matsalskök eller som en effektiv 4:a med tre sovrum. Se förslag i bifogade alternativa planlösningar.

Inre hall och passage med plats för ett arbetsbord eller dylikt. Här finns ett fräscht kaklat badrum med klinkergolv, duschplats med skjutvägg i glas, handfat och toalett. Rofyllt och trivsamt ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, förvaring i platsbyggd garderobsvägg och utgång till balkongen. Balkongen ger verkligen ett härligt och insynsfritt ”uterum” med vidsträckt utsikt.

Kombinationen av parkläget, adressen och våningsplanet i fastigheten, våningens historiska attribut, sagolika känsla och den magnifika utsikten över staden ger verkligen ett unikt och sällsynt drömboende utöver det vanliga.

Välskött förening med mycket god ekonomi, låg belåningsgrad och låga medlemsavgifter. För denna våning är avgiften endast 2.883:- – inklusive både kabel-TV och 100 Mbit bredband.

Tillträde efter överenskommelse.

Pris: 9 350 000 kr

Månadsavgift: 2 883 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband (upp till 100 Mbit/s). Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 600:-. Hemförsäkring ca 222:-.

Andel i föreningen: 3,93310 %

Byggår: 1911

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 10 (1501)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 124 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området, se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Kungsbacken 11 äger hörnfastigheten med adresser Rådmansgatan 55 och Holländargatan 33 och omfattas av 27 st bostadsrättslägenheter (2.390 kvm) och 4 st hyreslokaler (500 kvm). Föreningen bildades som bostadsförening i samband med när fastigheten uppfördes 1911 och ombildades till bostadsrättsförening år 2000. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Ekonomi:
Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2017-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 8.794.000:-, vilket ger en belåningsgrad på ca 3.679:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 1.539.000:-. Medlemsavgifterna är låga och uppgår till 368:-/kvm bostadsrättsyta. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Gjorda enoveringar:
1999: Takrenovering.
2005: Byte av huvudstammen.
2006-2007: Byggnation av 3 st vindsvåningar samt takrenovering.
2007: Byte av V/A-stammarna.
2009: Byte av elstigare, ny entréport installerad, fasaden och fönster renoverades samt balkonger installerades mot innergården.
2012: Gårdsrenovering samt nya gårdsbjälklag.
2014: Målning av fönster mot Rådmansgatan.
2016: Upprustning av lokal.
2017: Reparation av vattenläckage från takaltaner.
2018: Reparation av vattenläckage från stam.

Planerade/diskuterade renoveringar:
Eventuellt kommer trapphus att fräschas upp. Inget beslut om detta är fattat.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2027.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en gemensam och fullt utrustad tvättstuga. En fin gemensam innergård med trädgårdsmöbler och plats för cyklar.

Förening: Brf Kungsbacken 11

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 27

Antal lokaler: 4

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Com Hem. 50-100 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i högt och ljust söderläge.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.