Vasastan - Norrmalm

Luntmakargatan 78, 2 tr

Stilsäker sekelskiftestrea (möjlig 4:a) på attraktiv adress med balkong, utmärkt planlösning, högt till tak, vackra detaljer & härliga ljusinsläpp.

Adress

Luntmakargatan 78, 2 tr

Rum

3

Slutpris

9 580 000 kr

Avgift

3 132 kr/mån

Boyta

91 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Luntmakargatan 78, gatans vackraste hus och detta attraktiva och minst sagt centrala läge i klassiska 1800-talskvarter där Vasastan och Östermalm möts. Med ett högt, ljust och genomgående läge i pampig hörnfastighet från 1915, tillika en av få fastigheter i Stockholm som har sin vackra originalfasad i tegel bevarad från byggåret, ges nu tillfälle att förvärva ett boende utöver det vanliga, rikt på så väl stil som fantastisk känsla.

Lägenheten om 91 kvm, 3 rum och kök (möjlig 4:a med tre bra sovrum, se alternativ planlösning) är smakfullt renoverad med ljus färgsättning och de vackra och välbevarade originaldetaljerna i 1910-talsstil på plats såsom högt till tak om ca tre meter, nyslipade trägolv, vägglister, spegelmönstrade dörrar och högresta spröjsade fönsterpartier med djupa nischer.

Köket är i ett stilsäkert vitt utförande med generös förvaring och arbetsytor samt komplett maskinell utrustning såsom kyl/frys, spis, ugn, fläkt och diskmaskin.

Vardagsrummet är stort och luftigt med stort och högrest fönster mot tysta Luntmakargatan. Här finns mycket generösa utrymmen med plats för större matsalsbord, soffgrupp och TV-möbel. Bostadens väl tilltagna och vackert spröjsade sekelskiftesfönster gör att solljuset lyser upp det vackra nyslipade trägolvet från byggåret.

Två bra och rejäla sovrum varav ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, tillhörande sängbord tillsammans med en arbetsplats om så önskas. Här är det verkligen helt knäpptyst alla timmar om dygnet. En garderobsvägg samt hörngarderob ger plats för mycket förvaring.

Genom glasade dubbeldörrar nås en ljuvlig balkong med plats för sommarmöblering & utsikt mot den lugna innergården. Solen skiner under vår och sommar direkt på balkongen runt lunchtid och planteringar av olika slag nedanför ger känslan av att befinna sig i en egen liten oas mitt i stan.

Det andra sovrummet är stort, luftigt och rymligt med en inbyggd garderob från byggåret, golvyta finns även till flera extragarderober. Rummet passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum men kan även rymma en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord och t.ex skrivbord om så önskas.

Även ett tredje sovrum kan skapas där nuvarande kök ligger och därmed göra lägenheten till en optimerad och modern familjefyra (se alternativ planlösning).

Mellan sällskapsdelarna och sovrummen finns en välkomnande och rymlig hall som nås via en speglad säkerhetsdörr. Här finns gott om plats för ytterkläder och skor.

I anslutning till hallen finns ett nyrenoverat (2018) helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, badkar, badrumsskåp, handfat på kommod, högskåp samt tvättmaskin. I hallen finns nyrenoverad WC (2018) med klinkergolv, toalett och handfat.

Detta är verkligen ett tillfälle att förvärva ett drömboende på en av Vasastans i särklass bästa adresser. Ett boende som tack vare sin utmärkta disposition och trivsamma karaktär passar dem med behov av upp till tre bra sovrum samt även sociala ytor för både familjen och umgänge i goda vänners lag.

Här bor du i stillsamma kvarter med endast kort promenadavstånd till Stureplan och City, Odenplan och Sankt Eriksplan samt närliggande Hagaparken och Lill-Jans skogen med fantastisk natur och härliga promenad- och joggingstråk. Även parker som Humlegården, Vasaparken och Observatorielunden ligger nära.

Aktiv och välskött förening med god ekonomi i vacker och renoverad fastighet från 1915 i nationalromantisk stil ritad av arkitekt Cyrillys Johansson.

Välkommen på visning!

Pris: 8 975 000 kr

Månadsavgift: 3 132 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud), bredband 250 mbit. samt balkongavgift. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 2,89500 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 500 kr/mån

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1915

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 4 (1201)

Hiss: Ja

Våning: 2

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2013-05-01

Allmänt om föreningen: Brf Diana nr 7 är en äkta förening som bildades redan 1920. I föreningen finns 33 lägenheter och 1 hyresrättslokal, totalt 2 629 kvm boyta och 60 kvm lokalyta. Föreningen registrerades under 2019 om från bostadsförening till bostadsrättsförening. Marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den skulden till ca 12,3 mkr vilket ger en belåningsgrad på 4.816 kr/kvm. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Renoveringar:
1991: Byte av el-stigare och målning av trappuppgång.
2001: Målning av tak.
2005: OVK-besiktning av ventilation med godkänt resultat.
2007: Renovering av fönster mot fasad.
2009: Renovering av tvättstugan.
2014: Säkerhetsdörrar.
2015: Hiss.
2016: Ny elcentral, nya maskiner i tvättstugan.
2016: Nytt tak.
2016: Trapphusrenovering samt dragning av ny el och armatur.
2017: Renovering av innergård.
2017: Bygge av barnvagns- och cykelförråd.
2017: Balkonger.
2017: Målat trapphus.
2018: Stambyte.

Inga större renoveringar planeras eller finns beslutade.

Gemensamma utrymmen:
Fräsch tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Cykel-/barnvagnsförråd ligger i anslutning till entrén.
Lägenheten disponerar ett rymligt källarförråd om ca 4 kvm med full takhöjd.

Förening: Brf Diana nr 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 33

Antal lokaler: 1

TV: Föreningen har ett gruppavtal med Telenor, kabel-TV (basutbud) ingår i månadsavgiften.

Internet: Föreningen har ett gruppavtal med Telenor, bredband 250 mbit ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Balkong i rofyllt läge mot föreningens trivsamma innergård.

Centralt och mycket eftertraktat läge i hjärtat av Vasastan och Norrmalm invid Handelshögskolan, Stadsbiblioteket och Observatorielunden. Här promenerar man med enkelhet till alla trevligheter som Stockholm city erbjuder med allt från Stureplans innekrogar och restauranger till Skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I dessa klassiska kvarter finns många välrenommerade restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker m.m. När man vill komma ifrån pulsen finner man grönska i vackra Observatorielunden runt hörnet och på gångavstånd finns Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.