Vasastan - Norrmalm

Drottninggatan 114 A, 3 tr

Ljuvligt 1910-tal möter stilren & modern design i optimal 3:a vid Spökparken med högt läge, balkong & vackra fönster som ger ett fint ljusinsläpp.

Adress

Drottninggatan 114 A, 3 tr

Rum

3

Slutpris

8 900 000 kr

Avgift

3 822 kr/mån

Boyta

90 kvmOm bostaden

Med högt, strålande ljust och rofyllt läge på eget våningsplan med hiss, i representativ och vacker fastighet från 1911, saluförs denna fantastiska och familjevänliga trerummare om 90 utmärkta kvm med balkong. Här bjuds ett rofyllt boende i underbar och idyllisk parkmiljö invid Spökparken och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser i genuina och centrala Vasastadskvarter mellan Tegnérlunden och Drottninggatans livfulla gatustråk.

I denna klassiskt vackra sekelskifteslägenhet finns allt man kan önska av genuin 1910-talsatmosfär med alla originaldetaljer från byggåret väl bevarade. Högt till tak på över 3 meter, fina originalgolv i trä, spegelmönstrade dörrar samt vackra och högresta fönsterpartier med spröjs och djupa nischer ger bostaden trivsam karaktär och en känsla av ljus och rymd.

Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats i stilsäkert utförande och planlösningen är väldisponerad, modern och flödar av ljus från två väderstreck. Här ges ett rymligt kök som gjort för större middagar och sociala tillställningar samt två fina rum i fil mot gatan. Köket i stilren design är välutrustat med vitvaror från Electrolux, vinkyl, gott om skåp, bra arbetsytor och plats för stort matbord och många gäster. I anslutning till köket finns ett vardagsrum med plats för både soffgrupp och TV-möbel.

Avskilda från varandra på var sida av lägenheten finns två rymliga sovrum. Ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och generös förvaring i form av en ”walk in closet” och en platsbyggd garderob och ett större barn- eller gästrum med platsbyggd garderob samt utgång till balkongen via vackra helglasade pardörrar. På balkongen är det sol fram till kl. 11.

Hall med plats för ytterkläder och skor samt ett badrum i stilsäkert utförande med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrummet har duschhörna med glasvägg, WC, handfat på kommod, handdukstork, dimbara spotlights i taket och badrumsskåp. I hallen finns även en fd gäst-WC som gjorts om till ett eget tvättrum med tvättmaskin och linneförvaring. Förvaringen i lägenheten är ovanligt bra med ”walk in closets” och ett flertal garderober.

Kombinationen av läget, adressen och våningsplanet i fastigheten, lägenhetens attribut och känsla ger verkligen ett kvalitetsboende utöver det vanliga. Dessutom är föreningens innegård ovanligt trevlig med sol till sen eftermiddag, gemensamma utemöbler samt grillplats och vackra planteringar.

Välvårdad fastighet och äkta förening med bra ekonomi och gott kassaflöde som bidrar till medlemmarnas låga månadsavgifter. För denna lägenhet är avgiften 3.822:- – inklusive både kabel-TV och upp till 1000 Mbit bredband.

Tillträde efter överenskommelse.

Pris: 8 895 000 kr

Månadsavgift: 3 822 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband upp till 100 Mbit/s. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 2,88442 %

Byggår: 1911

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0031 (1301)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 126 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se bl a www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Kungsbacken 1 är en äkta bostadsrättsförening belägen i vacker sekelskiftesfastighet från 1911 bestående av ett hörnhus och två gårdsflyglar på adresserna Rådmansgatan 59 och Drottninggatan 114 A och B. Marken innehas med äganderätt.

Föreningen bildades 2001 och består av 28 lägenheter med bostadsrätt (3.204 kvm) och 5 lokaler med hyresrätt (939 kvm).

Föreningens ekonomi är god och tack vare det goda kassaflödet med bra intäkter från sina lokalhyresgäster kan föreningen årligen amortera och hålla avgifterna låga för sina medlemmar. Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade. Se mer information från föreningens styrelse i bifogad "Kompletterande förvaltningsinformation".

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1.183:- av köparen och pantsättningsavgift på 473:-/pant av pantsättaren.

Genomförda renoveringar:
2008: Byte av V/A-stammar och elstigare, installation av tryckstegringsanläggning, ny undercentral för värme, ny tvättstuga, nya lägenhetsdörrar, vindsexploatering och nya källarförråd i källare, renovering av hissar, ny takvärmeanläggning i ståndrännor och stuprör, delvis omläggning av plåttak, renovering av putsen på gårdsfasaderna, ommålning av trappuppgång DG 114 B och byte av entréportar mot DG.
2012: Ombyggnation av ventilation i lokaler och kontroll av gårdens tätskikt.
2013: Fönsterrenovering inkl målning och tätning, renovering respektive byte av trapphusdörrar mot gård och iordningställande av barnvagnsrum i gatuplan Rådmansgatan.
2014: Byte av samtliga radiatorventiler till moderna termostatventiler, byte av expansionskärl i undercentralen och iordningställande av mindre barnvagnsrum ½ trappa DG 114 A.
2015: Installation av låskåpor på samtliga tamburdörrar och renovering av dagvattenbrunnar på gård.
2016: Ny dragning av radiatorrör genom butikslokaler, flytt av tryckstegringspump från butikslokal till föreningens egna utrymme och installation av slitsbottnar vid balkonger.
2017: Byte till moderna konvektorer i lokal, renovering och målning av trapphusfönster, målning av plåttak mot gatusidorna, översyn och komplettering av taksäkerhet, renovering av fasadputsen och byte av fönsterbleck på gatufasaderna och byte till ny tryckstegringspump för inkommande kallvatten.
2018: OVK-besiktning och anmärkningar har avhjälpts till godkänt resultat.
2019-2020: Målning av fastighetens plåttak mot gårdssidan och taksäkerhet sågs över.

Inga större renoveringar i fastigheten finns beslutade eller planerade. Sannolikt behöver en hissmotor bytas inom 5 år.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 4 kvm. I fastigheten finns gemensam tvättstuga, cykelrum, två st barnvagnsrum och en innergård med trädgårdsmöbler och grillplats.

Förening: Brf Kungsbacken 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 28

Antal lokaler: 5

TV: Kabel-tv från Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband upp till 1000 Mbit/s från Stockholms Stadsnät ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i högt läge mot innergården.

Ypperligt centralt läge invid Spökparken, Observatorielunden och Tegnérlunden med möjlighet att njuta av det bästa som Vasastan och city har att erbjuda. Allt inom gångavstånd! I kvarter som kryllar av mysiga caféer, barer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad når du Stureplan, Hötorget och Odenplan.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan), tåg och bussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.