Vasastan - Norrmalm

Luntmakargatan 54 B, 2 tr

Förtrollande vacker & stilsäker sekelskiftestrea i toppskick med högt & genomgående läge, strålande ljusflöde, kakelugnar & solig balkong i sydväst.

Adress

Luntmakargatan 54 B, 2 tr

Rum

3

Slutpris

10 080 000 kr

Avgift

4 887 kr/mån

Boyta

82 kvmOm bostaden

Med ett högt, genomgående, strålande ljust och rofyllt läge mellan två innergårdar i fastighet från 1883, belägen i klassiska 1800-talskvarter där Vasastan och Östermalm möts, saluförs nu denna smakfullt renoverade och fulländade trerummare om 82 uppmätta m². Ljuvlig och soldränkt balkong i bästa sydvästläge med utsikt över innergård med både körsbär- och Magnoliaträd. Balkongen ger ett härligt och möblerbart uterum med sol från tidig lunch fram till ca 19.00 samt plats för stolar, bord och växter.

Lägenheten har varsamt renoverats med modern design och bekvämlighet, sobra kulörer, bra materialval och platsbyggda förvaringslösningar. Allt i en harmonisk symbios med sekelskiftesdetaljer i tidsenlig stil såsom två fina kakelugnar (en fungerar att elda i), vackra och vitpigmenterade furugolv, högt till tak om ca 3,05 meter med rosetter och dekorativa stuckaturer, höga golvlister och högresta fönsterpartier med speglade nischer.

Planlösningen är klassisk och mycket väldisponerad där varje kvadratmeter kommer till nytta på allra bästa sätt. Den är genomgående och har ljusinsläpp från dubbla väderstreck.

Trevliga och sociala sällskapsytor med kök och vardagsrum i fil. Köket i ett stilsäkert utförande har matplats, bra förvaring i skåp och draglådor samt komplett maskinell utrustning. Vardagsrummet med fungerande kakelugn, plats för soffgrupp, platsbyggd och snickartillverkad bokhylla med förvaring i samt utgång till balkongen.

Två bra sovrum ligger avskilda från bostadens sällskapsytor. Ett ”master bedroom” med dubbla fönster, kakelugn (fn ej eldningsbar), plats för fullstor dubbelsäng samt generös förvaring i en stor och lyxigt inredd ”walk-in-closet”. Det andra sovrummet ger ett mysigt barn-, gäst eller arbetsrum med garderobsförvaring.

Sobert badrum med klinkergolv, golvvärme, dusch, handfat på kommod, WC, handdukstork samt tvättmaskin. Välkomnande hall med säkerhetsdörr, bra rumssamband och gott om plats för ytterkläder och skor.

Här bor du i stillsamma kvarter med endast kort promenadavstånd till Stureplan och City, Odenplan och Sankt Eriksplan samt närliggande Hagaparken och Lill-Jans skogen med fantastisk natur och härliga promenad- och joggingstråk. Även parker som Humlegården, Vasaparken och Observatorielunden ligger nära.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi, bra lokalintäkter och fastighet med de stora renoveringarna gjorda. Stor praktisk hiss som passar alla barnvagnar samt generöst källarförråd om 10,5 kvm.

Pris: 9 995 000 kr

Månadsavgift: 4 887 kr
I avgiften ingår värme, VA, Kabel-TV (basutbud) och bredband (100 mb fiber). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 3,76916 %

Byggår: 1883-84

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0408 (1202)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2013-12-09

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Jägaren bildades 1999 och består av 32 bostadsrättslägenheter och 6 lokaler på adresserna Luntmakargatan 54-56. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och innehar marken med tomträtt fastigheten Jägaren 34 (omförhandling 2024-12-31).

Per årsskiftet 22/23 hade föreningen en kassa på runt 800 tkr. Lånen uppgick till 11,7 mkr vilket motsvarar 5 370 kronor per kvm bostadsyta. Föreningen amorterar årligen runt 200 tkr.

Kassaflödet från verksamheten uppgick 2022 till + 250 tkr. Med en amortering på 200 tkr har föreningen ett positivt kassaflöde förutsatt inga investeringar i fastigheten. Under 2022 investerade föreningen i OVK-åtgärder och brandskydd för 200 tkr.

Under 2021 och 2022 har fyra av de sex hyreskontrakten omförhandlats med högre hyra. Årliga kontrakterade hyresintäkter inklusive tillägg uppgår per idag till närmare 1,3 Mkr. Endast en liten del av ökningen av intäkterna syns i räkenskaperna för 2022 då de nya hyrorna började gälla under senare delar av 2022.

I oktober 2022 beslutades det att öka avgifterna för bostäderna med 15 %. Avgifterna hade sedan tidigare inte ändrats på över 10 år. Ökningen gjordes för att ta höjd för ökade mediakostnader i form av el och värme, samt den troliga justeringen av tomträttsavgälden från 2025. Med höjningarna av både lokalhyror och bostadsavgifter ser styrelsen i dagsläget ingen anledningen till att öka avgifterna i närtid.

Renoveringar:
2021 Målning av ytterdörrar samt utsida av samtliga fönster. Påbörjad OVK.
2020 Byte av belysning på bakre gård.
2017 renovering av portiken.
2016 Renovering av trapphusen inklusive byte av belysning.
Byte av belysning på gården.
Byte av inpasseringssystem.
2015 Ommålning av taket.
2014 Spolning av avloppsstammarna, samt installation av fiber för bredband, tv och telefoni.
2009 Vindsvåningar byggdes.
1996 Fastigheten genomgick en större renovering då samtliga stammar och elstigarledningar byttes, fasader renoverades och fönster målades om.

Övriga byggnader/utrymmen:
Till lägenheten disponeras ett stort källarförråd om ca 10,5 kvm.
Tvättstuga med 3 maskiner, 2 torkskåp, 1 torktumlare och 1 mangel.
Cykel och barnvagnsrum
Sommartid står det utemöbler och grill på gården.

Besök gärna föreningens hemsida https://www.brfjagarenstockholm.se/

Förening: Brf Jägaren

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 32

Antal hyresrätter: 6

TV: Kabel-TV via Telenor (basutbud) ingår i avgiften.

Internet: Fiber via Telenor och upp till 100 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i högt och soligt sydvästligt läge. Balkongen har sol från ca kl 11.30 fram till ca 19.00.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.