Vasastan - Norrmalm, 3 rum, 80 kvm

Holländargatan 24, 5 tr

Om bostaden

Charmig vindsvåning med solig, södervänd altan och fri vidsträckt utsikt över Stockholms tinnar, torn och takåsar. Toppläge invid Spökparken!

Med attraktivt och centralt läge i trevliga och genuina Vasastadskvarter, mellan Tegnérlunden, Spökparken och Drottninggatans livfulla gatustråk, finns denna suveräna och tilltalande vindsvåning om 88 kvm ”levnadsyta” (80 kvm boyta + 8 kvm ”icke mätbar yta” under snedtak) i mycket gott skick. Våningen är belägen högst upp i fastigheten på Holländargatan 24, uppförd 1881 och med hiss hela vägen upp till vindsplanet.

Våningen präglas av stilrena material, goda funktionslösningar och många typiska detaljer såsom snedtak med takbjälkar, fönsterkupor och takfönster i flera väderstreck som ger rikligt med ljusinsläpp, snövita murstockar och en solig insynsskyddad mindre terrass/altan i söder med vidsträckt stadsutsikt över Stockholms tinnar, torn och takåsar. Dessutom finns här möjligheter att installera eldstad.*

Planlösningen är mycket väldisponerad, den är ytterst funktionell och tillgänglig med öppna och ljusa sällskapsytor i kök och vardagsrum. Köket är platsbyggt, välutrustat och stilrent designat i vitt. Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för så väl soffgrupp och TV som stort matsalsbord och mysig arbetshörna. I vardagsrummet finns även möjlighet att installera eldstad. Två bra sovrum som ligger avskilda från varandra på var sida om sällskapsdelarna. Ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och god klädförvaring i platsbyggda garderober längs med vägg. Ett mindre sovrum som med fördel disponeras som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Nytt badrum från 2014 i modern, stilsäker design med duschplats, handfat med underliggande skåp, WC, handdukstork och golvvärme. I badrummet är det även förberett att installera ett badkar alternativ en tvättmaskin/torktumlare (OBS! Tvättmaskin finns idag installerad i köket). Från badrummets fönsterkupa avnjuts härlig, vidsträckt utsikt över takåsarna.

*Möjlighet finns att installera eldstad i våningen. Skorstensfejarmästare har tagit fram olika alternativ till installation och placering av en öppen spis, en kamin eller dylikt. Förutom att installationen måste vara praktiskt möjlig så krävs även föreningens medgivande, att bygglov erhålls från SBK (Stadsbyggnadskontoret) och att slutbesiktning av skorstenfejarmästare utförs samt godkänns. För mer information, tala gärna med ansvarig fastighetsmäklare.

Pris: 7 950 000 kr

Månadsavgift: 4 010 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 150-200:-. Obligatorisk bredbandsavgift 163:-.

Andel i föreningen: 2,42100 %

Lägenhetsnummer: 0026 (1501)

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Lindansaren 8-10 registrerades 1987 och förvärvade fastigheten 2001 omfattande adresser Holländargatan 24 och 26 A samt B. Föreningen består av 39 lägenheter med bostadsrätt (total yta om 3.459 kvm). Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god. Per 2017-12-31 var belåningsgraden endas 2.602:-/kvm/bostadsyta och omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 2.200.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade (avstämt 2019-02-01).

Renoveringar:
1982-1989: Stambyte och byte av el-stigare.
1990: Fasadrenovering.
2010: Ommålning av fönster.
2012: Takrenovering och upprustning av innergården.
2014: Fönster målades.
2015: Renovering av trapphus (Holländargatan 24).
2016: Brandskyddsarbete genomfört. Installation av nya rökluckor.
2017: Målning av trapphus och modernisering av hiss Holländargatan 26 B. Alla lägenheter ansluts till fiber (IpOnly). Stamspolning. Radomätning med goda reslutat långt under rekommenderade mätvärden. OVK.

Under våren 2019 planerar föreningen modernisering av hissar i övriga uppgångar.

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om ca 3,90 x 2,20 meter. I fastigheten finns en fullt utrustad tvättstuga samt cykel- och barnvagnsrum.

Förening: Brf Lindansaren 8-10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 39

TV: Fiber-TV tecknas vi IpOnly. Analogt utbud ingår i avgiften (SVT 1, 2, TV 4 osv).

Internet: Fiberbredband via Bahnhof. Obligatorisk avgift om 163:-/månad.

Sammanställning: Mindre altan/terrass i söder med härlig stadsvy över Stockholms tinnar, torn och takåsar.

Här ligger bostaden

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.