Vasastan - Norrmalm

Kammakargatan 64 A, 4 tr

Modern & stilsäker design möter vackert 1920-tal i strålande ljus 3:a, högst upp, med öppna sällskapsytor, solig balkong i sydväst & härlig takåsvy.

Adress

Kammakargatan 64 A, 4 tr

Rum

3

Slutpris

8 100 000 kr

Avgift

3 635 kr/mån

Boyta

76 kvm



Om bostaden

Högst upp med ett strålande ljust och fritt läge i vacker och mycket välvårdad fastighet från 1927 med hiss, på attraktiv, lugn och central adress invid Tegnérlunden, saluförs nu en fantastiskt fin och stilfull lägenhet om 76 optimerade kvm fördelade på 3 rum med härliga öppna sällskapsytor och insynsskyddad balkong i soligt sydvästläge.

Lägenheten har på senare tid varsamt renoverats med stil och känsla för det moderna med sober färgsättning, vitlaserad fiskbensparkett samt gott om måttanpassade och platsbyggda förvaringslösningar. Allt i en perfekt symbios med de karaktäristiska detaljerna i tjugotalsklacissism såsom gedigen takhöjd och listverk, vita snickerier, spegeldörrar och hela tre högresta fönsterpartier i fil med spröjs, djupa nischer och utsikt mot himmel och takåsar.

Planlösningen är utmärkt och ytterst väldisponerad motsvarande treor på både 80 kvm och större. Här ges en öppen och social planlösning mellan vardagsrum, matsalsdel och stort kök med köksö. Vardagsrummet ger plats för soffgrupp och har utgång till den ljuvliga balkongen med sol från ca 11.00 till 19.00. Köket i tidlös och minimalistisk bistrostil har bra förvaringslösningar med skåpinredning i sober vit ton, goda arbetsytor och full maskinell utrustning såsom kyl och frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn samt mikrovågsugn.

Den generösa köksön ger både extra avställningsyta och förvaring. I anslutning till köket ges rymlig matsalsdel och plats för stort matbord och många middagsgäster.

Två bra sovrum ligger avskilda från varandra på var sida av lägenheten. Ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, garderobsvägg med måttanpassad inredning och en vacker glasvägg med spröjs, pardörrar och mörkläggningsgardin. Även det andra sovrummet är väl tilltaget och har plats för dubbelsäng och passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Stort badrum inrett i gråmatt kakel och klinkergolv med värmeslingor. Duschhörna med vikdörrar i glas samt hand- och takdusch, handfat på förvaringskommod med draglådor, spotlights i taket och en toppmatad tvättmaskin som kombineras med torktumlare. Vägg i vägg med badrummet finns separat WC inrett i gråmatt kakel och klinker med värmeslingor, vägghängd toalett, handfat, spegel och spotlights i taket. Hall med klinkergolv och golvvärme, plats för ytterkläder och skor samt praktisk garderob för ytterkläder.

Ytterst välskött och äldre bostadsrättsförening med god ekonomi, låg skuldsättning och fastighet med de stora renoveringarna gjorda.

Tillträde efter överenskommelse.

Detta är verkligen ett tillfälle att förvärva ett drömboende på ett av Stockholms bästa adresser. En lägenhet som tack vare sin utmärkta disposition och sagolika karaktär passar dem med behov av två bra sovrum, men som samtidigt uppskattar de sociala ytorna för både familjen och umgänge i goda vänners lag.

Pris: 7 975 000 kr

Månadsavgift: 3 635 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 250-300:- Obligatorisk bredbandsavgift (för fiber om 500-1000 Mbit/s) 159:- och balkongavgift 79:-.

Andel i föreningen: 3,69800 %

Byggår: 1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 35 (1404 A)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-10-01

Energiklass: F

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Bergslagen 4 är en äldre och inarbetad förening som bildades 1938 och förvärvade fastigheten redan 1945. Fastigheten på Kammakargatan 64 uppfördes 1927 och består av 38 bostadsrättslägenheter (1.694 kvm). Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Delat ägande är ok men juridisk person accepteras inte som förvärare.

Ekonomi:
Föreningen har en mycket stark ekonomi med låg skuldsättning. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 6.000.000:- vilket ger en belåningsgrad på 3.542:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1.715.000:- och årets nettoresultat efterfinansiella poster blev + ca 173.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar:
1992-1993: Takomläggning.
1996-1997: Byte av V/A-stammar.
2001: Renovering av hissar och trappuppgångar.
2004: Byte av elstigar.
2005: Renovering av gården.
2007: Målning av fönster mot gatan.
2008: Spolning av V/A-stammar och rengöring samt renovering av tak.
2009-2010: Fasadrenovering mot både gård och gata, målning av fönster mot gården och installation av värmeslingor i stuprören.
2012: Installation av torktumlare i tvättstugan och byte av undercentral för fjärrvärmen.
2013. Installation av fiber och sanering av asbestisolerade VVC-rör i källaren.
2014: Installation av nya radiatorventiler och nya kallvattenrör i källaren, OVK-besiktning och installation av ny tvättmaskin i tvättstugan.
2016-2017: Injustering av värmesystemet, spolning av V/A-stammar och installation av säkerhetsdörrar.
2018: Spolning av brunnar på gården och genomgång av brandsäkerhet med åtgärder.
2019: Målning av fönster mot Kammakargatan och byte av V/A-stammar i källaren.
2020: OVK-besiktning.

I övrigt följer föreningen en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2046. Inget större underhåll är planerat de närmaste åren och medel reserveras årligen för framtida underhåll.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd som ligger lättillgängligt på vinden ovanför lägenheten samt ett mindre förråd i källaren. I källaren finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Gemensam innergård som helrenoverades 2005 med trädgårdsmöbler, grill, planteringar och cykelställ.

Förening: Brf Bergslagen 4

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 38

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Ownit. Obligatorisk bredbandsavgift på 159:-/månad.

Sammanställning: Balkong i sydväst med sol från ca 11.00 till 19.00 och utsikt mot kringliggande takåsar.

Drömläge i anrika och klassiska 1800-tals kvarter nära Tegnérlunden, Observatorielunden och det nyrenoverade Norra Bantorget och Torsgatan ett kvarter bort som precis fått en ansiktslyftning med planteringar, flera nya restauranger, kaféer och utökade gång- och cykelbanor.

Här har man möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan som city har att erbjuda inom bekvämt gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Stureplan, Hötorget och Odenplan. Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan) samt flertal innerstadsbussar. T-centralen med bl a Arlanda Express når du på endast 5 minuter.

Skolor i området Lilla Adolf Fredrik med låg- och mellanstadie. Närmsta högstadium är Vasa Real vid Vasaparken. Fritids finns det flera av på bl a Västmannagatan och Kammakargatan. Rekreation får du med simning, massage och gym på Centralbadet eller från motionsslingan utmed Karlbergskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.