Vasastan - Norrmalm

Teknologgatan 11, 3 tr

Fantastisk sekelskiftestrea, högst upp i huset, med ljus och genomgående planlösning, välbevarade originaldetaljer och toppläge invid Tegnérlunden.

Adress

Teknologgatan 11, 3 tr

Rum

3

Slutpris

6 460 000 kr

Avgift

2 586 kr/mån

Boyta

69 kvmOm bostaden

Med attraktivt och centralt läge i trevliga och genuina Vasastadskvarter, mellan Tegnérlunden, Observatorielunden och Odenplan, finns denna underbara trerummare om 69 suveräna kvm. Lägenheten ligger högst upp i klassisk fastighet från 1882, den har en strålande ljus och väldisponerad planlösning som är genomgående mellan gård och gata. Alla vackra originaldetaljer från byggåret finns väl bevarade såsom rejäl takhöjd om ca 3,10 meter med rosetter, vackra plankgolv, spegeldörrar, stora fönsterpartier med djupa speglade nischer och en kakelugn.

Planlösningen är både funktionell och trivsam. Här finns härliga sällskapsytor i rymligt vardagsrum med kakelugn och i ett mysigt och välutrustat kök i klassiskt lantlig stil. Två sovrum, ett med plats för dubbelsäng och ett som lämpligt används som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Helkaklat och fräscht badrum med badkar, handfat och WC. Både kök och badrum renoverades 2011.

Välkommen till en sekelskiftesdröm på bästa adress med charm, stil och härlig känsla!

Välskött förening med god ekonomi och låga avgifter där bredband inkluderas.

– Välkomnande hall med gott rumssamband och förvaring i skjutdörrsgarderob. Trägolv, högt till tak och väggar i ljus kulör.

– Två sovrum, ett med plats för dubbelsäng och ett som lämpligt används som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Trägolv, högt till tak, fönster med djup speglad nisch och väggar i ljus kulör.

– Rymligt vardagsrum med kakelugn, trägolv, högt till tak, två fönsterpartier med djupa speglade nischer och väggar i ljus kulör.

– Välutrustat sällskapskök i klassisk lantlig stil med god förvaring i skåp och draglådor. Två stora fönsterpartier med hög fri utsikt över innergårdar och mot kringliggande takåsar. Komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd microvågsugn, fläkt, diskmaskin och tvättmaskin. Trägolv och högt till tak. Köket är renoverat 2011.

– Helkaklat och fräscht badrum med badkar, handfat och WC. Badrummet är renoverat 2011.

Pris: 5 975 000 kr

Månadsavgift: 2 586 kr

Andel i föreningen: 4,51000 %

Byggår: 1882-83

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd och vindsförråd.

Lägenhetsnummer: 9 (1301)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Energiförbrukning: 144 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen bildades i sin äldsta form som en Bostadsförening (Bf Astrea nr 3 u.p.a.) när huset byggdes 1885 – 1890. Föreningen omregistrerades under 2011 till en bostadsrättsförening med namnet Brf Astrea 3. Föreningen består av 21 lägenheter upplåtna med bostadsrätt (1.535 kvm). Föreningen är äkta och äger marken.

Föreningens ekonomi är mycket god och belåningsgraden är låg. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till endast ca 1,7 mkr, vilket ger en belåningsgrad på ca 1.100:-/kvm. Kassa och bank uppgick till ca 550.000:- och nettoresultatet blev +69.000:-. Inga avgiftsförändringar är planerade/beslutade.

Genomförda renoveringar:
OVK utförd.
VA-stammar är delvis utbytta. Föreningen byter delar av avloppsstammar i samband med att medlemmar genomför renoveringar av kök och/eller badrum, sk partiellt stambyte.
Kallvattenstammar i källare är helt utbytta.
All fastighetsel och stigare till lägenheterna fram till säkringsskåp är utbytt 2004.
Taket är omlagt i två omgångar, dels 1988 och dels 2011.
Målning av trapphus och installation av ny belysningsarmatur 2012.
Målning av tak och installation av snörasskydd 2012.
Fönstren har målats 2003 (gatusidan).
Genomgång av ventilation och helrenovering av fasad och fönster mot innergården 2015.
Spolning av V/A-stammar och byte av stuprör 2017.
Nedre delen av fasaden mot gatan är renoverad och målad 2019.
Se samtliga genomförda renoveringar enligt förteckning i bifogad årsredovisning.

Kommande renoveringar:
Beslutad renovering av samtliga fönster i gatufasaden. Genomförs augusti och september 2019.

Till lägenheten disponeras två rymliga förråd, ett i källaren och ett på vinden. Medlemmarna kan nyttja en innergård med utemöbler och ett cykelställ med tak. På gården finns även ett litet gårdshus som inrymmer barnvagnsrum och cykelförråd. I fastigheten finns ingen gemensam tvättstuga.

Vid renovering och ombyggnation av lägenheten krävs en bygganmälan till föreningens styrelse. Styrelsen har sedan rätt att försäkra sig om att ingrepp rörande fastighetens gemensamma konstruktioner såsom V/A, el, ventilation, bärande väggar m.m. är möjliga att utföra och sker fackmannamässigt av hantverkare som är behöriga/certifierade.

Förening: Brf Astrea 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften. Det finns även möjlighet att teckna avtal för TV via Bredbandsbolaget.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Bredbandsbolaget. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Trivsam innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter på sommaren.

Drömläge i anrika och klassiska 1800-tals kvarter mellan Tegnérlunden, Observatorielunden, Vasaparken och Odenplan. Närhet till det bästa av såväl Vasastan som city har att erbjuda inom bekvämt gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Stureplan och Hötorget. Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan) samt flertal innerstadsbussar. T-centralen med bl a Arlanda Express når du på endast 5 minuter.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.