Vasastan - Norrmalm

Jutas backe 5, ½ tr

1880-talsdröm på historisk adress invid Johannes kyrka och Brunkebergsåsens topp. Ytsmart med "egen uteplats", kakelugn och sagolik sekelskifteskänsla

Adress

Jutas backe 5, ½ tr

Rum

3

Slutpris

6 400 000 kr

Avgift

3 460 kr/mån

Boyta

67 kvmOm bostaden

I rofyllt läge vid Brunkebergsåsens topp och Johannes kyrkopark ges här tillfälle att förvärva ett unikt boende på en av Stockholms mest attraktiva och anrika adresser, den pittoreska gränden Jutas Backe. På hög ”halvtrappa” i fastighet från 1883, granne med Johannes kyrka och det omtalade Drottninghuset från 1689, finns denna underbara trerummare med härlig känsla och sekelskifteskaraktär.

Lägenheten har varsamt renoverats i ett stilfullt utförande med sober färgsättning, smarta förvarings- och funktionslösningar samt många vackra och välbevarade detaljer såsom höga golvsocklar och bröstpaneler, högt i tak om ca 3 meter med slätstuckatur, en kakelugn (ej i funktion), trägolv, speglade pardörrar samt högresta fönsterpartier.

Planlösningen är både rund- och genomgående från gård till gränd, den är mycket ljus och klassiskt väldisponerad. Den är verkligen yteffektiv och tillgänglig, väl motsvarande treor på både 70 och 80 kvm. Här ges en välkomnande och möblerbar hall med plats för ytterkläder, skor, arbetsbord eller dylikt. Här finns dessutom tre platsbyggda garderober. Hallen öppnar fint upp mot både kök och två av rummen.

Vardagsrum med dubbla fönsterpartier, kakelugn samt plats för både soffa och matbord. Det platsbyggda köket är inrett i klassisk stil med bra förvaring i skåp och lådor med luckor i grått, knoppar och handtag i krom, bänkskivor i marmor, vitt kakel i halvförband och komplett maskinell utrustning.

Två bra sovrum ligger avskilda från varandra på var sida av lägenheten. Ett ”föräldrasovrum” med plats för dubbelsäng och utgång till föreningens soliga innergård som är utrustad med trädgårdsmöbler, grill m.m. Detta ger en känsla av att ha tillgång till en ”egen uteplats” och är helt perfekt för familjen som bara vill kunna släppa ut barnen. Det andra sovrummet är också väl tilltaget och passar utmärkt som barn-, tonårs- eller gästrum.

Som ”pricken över i:et” ges ett badrum utöver det vanliga med stort fönsterparti där det frostade glaset ger ett härligt ljusinsläpp. Badrummet är helkaklat med väggar i vitt och klinkergolv med golvvärme. Rymlig duschhörna med glasvägg och både hand- och takdusch, stort handfat med bra avställningsyta, kommod med draglådor, infälld spegel, vägghängd toalett, handdukstork, spotlights i taket och en väggnisch med hyllor för handdukar m.m.

Välkommen till eftertraktade kulturkvarter med anor från 1600-talet där Norrmalm, Östermalm och Stockholm city möts, alldeles invid Stureplan och Humlegården, nära shoppingen på Biblioteksgatan och NK så väl som skärgårdsbåtarna vid Nybroviken.

Pris: 5 895 000 kr

Månadsavgift: 3 460 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:- och hemförsäkring ca 200-250:-.

Andel i föreningen: 3,82000 %

Byggår: 1883

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 781 (1001)

Hiss: Ja

Våning: 0.5

Antal våningar: 3

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 130 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Jutas Backe äger fastigheten Drottninghuset 5, uppförd 1883, med adresser Regeringsgatan 97 och Jutas Backe 5. Föreningen består av 22 lägenheter om totalt 1654 kvm och 3 lokaler 169 kvm. Marken innehas med tomträtt.

Jutas Backe hette för länge sedan Italie backe. Namnet Jutas kommer från slaget vid Jutas som var en strid Sverige vann över Ryssland under överste Georg Carl von Döbeln i det finska vinterkriget 1808. Fastigheten är granne med det anrika Drottninghuset från 1669 och internationella skolan, "Brummerska skolan grundad 1882".

Föreningens ekonomi är god. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 10 mkr (ca 6.055:-/kvm) och omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Fastigheten totalrenoverades 1995 (inklusive elstigare, vvs, stammar, ventilation, tak, fönster, trapphus, tvättstuga m.m.). Balkonger byggdes 2007. Taket renoverades 2013. Fönster målades 2014. Föreningen planerar att eventuellt måla om fönster mot Regeringsgatan under 2015 eller 2016. Ny tvättmaskin och torkskåp i tvättstugan 2019. Inga renoveringar eller större investeringar i fastigheten planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 5 kvm. I fastigheten finns en gemensam och välutrustad tvättstuga, innergård med trädgårdsmöbler, planteringar, möjlighet till grillning och ett ställ för cyklar.

Förening: Brf Jutas Backe

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 22

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Abonnemang tecknas separat av varje enskild medlem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Egen utgång till föreningens innergård.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.