Vasastan - Norrmalm

Markvardsgatan 4, 3 tr.

Underbar sekelskiftespärla högst upp om 3 r o k med perfekt planlösning, generösa ljusinsläpp, stor solig balkong och fantastiskt läge i Vasastan.

Adress

Markvardsgatan 4, 3 tr.

Rum

3

Slutpris

6 900 000 kr

Avgift

2 987 kr/mån

Boyta

63 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 63 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Högst upp ( 3 tr, stor hiss med plats för dubbelvagn) i vacker fastighet från 1900. De tidstypiska detaljerna är på plats såsom högt till tak med stuckatur och takrosett, kakelugn, generösa ljusinsläpp med breda fönsternischer, höga golvsocklar och vitlaserad fiskbensparkett. Genomgående planlösning med välkomnande hall, två sovrum, lättmöblerat vardagsrum, snyggt badrum samt ett utmärkt kök. Stor balkong med härlig vy över innergårdar och takåsar, eftermiddag/kvällssol.

Trygg och klok förening med välskött fastighet och god ekonomi. Föreningen har stora dolda tillgångar i form av att det finns en hyresrätt kvar, ett utrymme om 21 kvm i markplan (med tidigare bygglov för att bygga lgh) samt oinredd vind.

– Välkomnande hall med bra rumssamband och gott om plats för ytterkläder i två inbyggda garderober. Fiskbensparkett, linneskåp och säkerhetsdörr.

– Snyggt vitkaklat badrum med klinkergolv. Dusch, vägghängd WC, handfat med kommod, handdukstork och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Infälld belysning via spotlights.

– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats för 6-8 personer. Kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt samt inbyggnadsugn och microvågsugn i bekväm ståhöjd. Stuckatur, fiskbensparkett och utgång till balkong.

– Stor balkong mot innergården med plats för bord och stolar. Bästa solläge med eftermiddag/kvällssol.

– Det mindre sovrummet har fönster mot innergård och plats för 1,20*2,00 säng samt ytterligare möblemang. Fiskbensparkett och inbyggd garderob.

– Underbart vardagsrum med två stora fönsterpartier, kakelugn (fungerar ej f.n.), fiskbensparkett samt härlig takhöjd med stuckatur och takrosetter. Höga golvsocklar och pardörrar till sovrummet. Fin vy över vackra hus och himmel.

– Sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Suverän förvaring i garderobsvägg och rymlig klädkammare. Furugolv.

Samtliga trägolv är behandlade med vit hårdvaxolja och takhöjden är drygt 3,0 meter. I fönsternischerna har många av grannarna tagit fram speglarna, så går det även att med största sannolikhet göra här.

Pris: 5 650 000 kr

Månadsavgift: 2 987 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad ca: hemförsäkring 150 kr, hushållsström 300 kr. Obligatorisk avgift om 119kr/mån för bredband.

Andel i föreningen: 7,53000 %

Byggår: 1900

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 130 (1301)

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Mycket rymlig hiss med plats för dubbelvagn (plats för upp till 7 personer).

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, högst upp!

Energiförbrukning: 199 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Hälsokällan 9 är en äkta bostadsrättsförening som består av 16 lägenheter varav 15 bostadsrätter, en lägenhet upplåten med hyresrätt samt tre affärslokaler. Välskött fastighet som bytte v/a stammar och elstigare 1986. Föreningen planerar att fräscha upp trapphuset. Vinden är oinredd.

Föreningen har 3,7 MSEK i lån och hade vid årsskiftet ca 1,8 MSEK i kassan. Nettoskulden är 1,9 MSEK, vilket motsvarar 2 257 kr per kvadratmeter bostadsrättsyta. Föreningen har mellan 2016 och 2018 amorterat ca 5,3 MSEK och sänkte avgifterna med 10,4 % i juli 2018.

Föreningen har nyligen bundit om lånen på 2 år till en ränta om ca 1,2 %. Kassan avses delvis nyttjas för en del underhållsåtgärder. Kommande planerade åtgärder: byte av portar, målning av tak och målning/golvvård i trapphus. Inga avgiftshöjningar planerade.

Fastigheten består av 899 kvm bostadsrättsyta, 58 kvm hyresrättsyta. 3 lokaler varav 1 skönhetssalong 45 kvm, 1 frisör 28 kvm och en träningslokal om 147 kvm.
Årsavgift per kvm bostadsrättsyta är nu 566 kr (jämfört med 631 kr i årsredovisning för 2017). Mark upplåts med tomträtt. Avtal omförhandlas/prisjusteras 2025-01-01.

– Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Lätt att få tider!
– Barnvagnsrum med smidig access direkt vid entrén.
– Cykelrum beläget i källaren, med nedgång direkt från gatan.
– Trevlig innergård med uteplatser och planteringar som underhålls av eldsjälar i föreningen.
– Till lägenheten hör ett stort källarförråd. Rejält galler.

Förening: Brf Hälsokällan 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 16

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Gruppanslutning för bredband finns i huset, Com Hem 100/10mbit

Sammanställning: Stor balkong mot fin innergård med plats för bord och stolar. Ogenerad vy över himmel, innergårdar och takåsar. Eftermiddag/kvällssol!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.