Vasastan - Norrmalm

Markvardsgatan 4, 3 tr.

Vacker sekelskiftes 3:a högst upp i huset med perfekt planlösning, generösa ljusinsläpp, fungerande kakelugn & stor balkong!

Adress

Markvardsgatan 4, 3 tr.

Rum

3

Slutpris

7 185 000 kr

Avgift

2 987 kr/mån

Boyta

63 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 63 välplanerade kvm i mycket bra skick. Utan insyn högst upp i huset 3 tr, (stor hiss med plats för dubbelvagn) i vacker fastighet från 1900. De tidstypiska detaljerna är på plats såsom högt till tak med stuckatur och takrosett, fungerande kakelugn, generösa ljusinsläpp med breda fönsternischer (med speglar), höga golvsocklar och nyslipade furugolv. Välkomnande hall, två sovrum, lättmöblerat vardagsrum, snyggt badrum samt ett utmärkt kök. Stor balkong med med plats för bord, stolar och planteringar.

Trygg och klok förening med välskött fastighet och god ekonomi. Föreningen har stora dolda tillgångar i form av att det finns en hyresrätt kvar, ett utrymme om 21 kvm i markplan (med tidigare bygglov för att bygga lgh) samt oinredd vind.

– Välkomnande hall med bra rumssamband och platsbyggd förvaring. Furugolv, rymlig klädkammare och säkerhetsdörr.

– Det mindre sovrummet har plats för säng samt ytterligare möblemang. Ekparkett.

– Snyggt helkaklat badrum med badkar, WC, handfat och handduksvärmare. Klinker med golvvärme, infälld belysning via spotlights.

– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats för 4-5 personer. Kyl/frys, diskmaskin, häll, fläkt samt ugn. Stuckatur och ett snyggt stengolv med golvvärme.

– Underbart vardagsrum med med utgång till balkong, fungerande kakelugn, furugolv samt härlig takhöjd med stuckatur och takrosett.

– Stor insynsskyddad balkong mot innergården med plats för bord och stolar.

– Sovrum med plats för stor dubbelsäng och ytterligare möblemang. Suverän förvaring i platsbyggd garderobsvägg och rymlig klädkammare. Furugolv.

Samtliga trägolv är nyslipade och takhöjden är drygt 3,0 meter. Genomgående höga golvsocklar, vackra speglar i fönsternischerna och nymålade väggar.

Pris: 5 975 000 kr

Månadsavgift: 2 987 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad ca: hemförsäkring 150 kr, hushållsström 300 kr. Obligatorisk avgift om 119kr/mån för bredband.

Andel i föreningen: 8,63650 %

Uppvärmning: 300 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Övrigt: 119 kr/mån

Total driftkostnad: 569 kr/mån

Byggår: 1900

Lägenhetsnummer: 132 (1303)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3

Energiförbrukning: 199 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Hälsokällan 9 är en äkta bostadsrättsförening som består av 16 lägenheter varav 15 bostadsrätter, en lägenhet upplåten med hyresrätt samt tre affärslokaler. Välskött fastighet som bytte v/a stammar och elstigare 1986. Föreningen planerar att fräscha upp trapphuset. Vinden är oinredd.

Föreningen har 3,7 MSEK i lån och hade vid årsskiftet ca 1,8 MSEK i kassan. Nettoskulden är 1,9 MSEK, vilket motsvarar 2 257 kr per kvadratmeter bostadsrättsyta. Föreningen har mellan 2016 och 2018 amorterat ca 5,3 MSEK och sänkte avgifterna med 10,4 % i juli 2018.

Föreningen har nyligen bundit om lånen på 2 år till en ränta om ca 1,2 %. Kassan avses delvis nyttjas för en del underhållsåtgärder. Kommande planerade åtgärder: byte av portar, målning av tak och målning/golvvård i trapphus. Inga avgiftshöjningar planerade.

Fastigheten består av 899 kvm bostadsrättsyta, 58 kvm hyresrättsyta. 3 lokaler varav 1 skönhetssalong 45 kvm, 1 frisör 28 kvm och en träningslokal om 147 kvm.
Årsavgift per kvm bostadsrättsyta är nu 566 kr (jämfört med 631 kr i årsredovisning för 2017). Mark upplåts med tomträtt. Avtal omförhandlas/prisjusteras 2025-01-01.

– Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Lätt att få tider!
– Barnvagnsrum med smidig access direkt vid entrén.
– Cykelrum beläget i källaren, med nedgång direkt från gatan.
– Trevlig innergård med uteplatser och planteringar som underhålls av eldsjälar i föreningen.
– Till lägenheten hör ett stort källarförråd. Rejält galler.

Förening: Brf Hälsokällan 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 16

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Gruppanslutning för bredband finns i huset, Com Hem 100/10mbit

Sammanställning: Stor balkong mot fin innergård med plats för bord och stolar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.