Vasastan - Norrmalm

Markvardsgatan 4, 2 tr

Underbar sekelskiftespärla om 3 r o k med perfekt planlösning, generösa ljusinsläpp, stor solig balkong och fantastiskt läge i Vasastan.

Adress

Markvardsgatan 4, 2 tr

Rum

3

Slutpris

6 570 000 kr

Avgift

2 987 kr/mån

Boyta

63 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 63 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Högt läge ( 2 tr, stor hiss med plats för dubbelvagn) i vacker fastighet från 1900. De tidstypiska detaljerna är på plats såsom högt till tak med stuckatur och takrosett, kakelugn, generösa ljusinsläpp med breda fönsternischer, höga golvsocklar och furugolv. Genomgående planlösning med välkomnande hall, två sovrum, lättmöblerat vardagsrum, snyggt badrum samt ett utmärkt kök. Stor balkong med härlig vy över innergårdar och takåsar, eftermiddag/kvällssol.

Trygg och klok förening med välskött fastighet och god ekonomi. Föreningen har stora dolda tillgångar i form av att det finns en hyresrätt kvar, ett utrymme om 21 kvm i markplan (med tidigare bygglov för att bygga lgh) samt oinredd vind.

– Välkomnande hall med bra rumssamband och gott om plats för ytterkläder i två inbyggda garderober. Furugolv, linneskåp och säkerhetsdörr.

– Snyggt helkaklat badrum med klinkergolv. WC, handfat,handdukstork och badkar.

– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats för 6-8 personer. Kyl/frys, diskmaskin, spishäll, ugn och fläkt. Plats för vinkyl, furugolv samt utgång till balkong.

– Stor balkong mot innergården med plats för bord och stolar. Bra solläge med eftermiddag/kvällssol.

– Det mindre sovrummet har fönster mot innergård och plats för 1,20*2,00 säng samt ytterligare möblemang. Furugolv.

– Underbart vardagsrum med två stora fönsterpartier, kakelugn (fungerar ej f.n.), furugolv samt härlig takhöjd med stuckatur och takrosetter. Höga golvsocklar och pardörrar till sovrummet.

– Sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Suverän förvaring i rymlig klädkammare. Furugolv.

Pris: 5 975 000 kr

Månadsavgift: 2 987 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad ca: hemförsäkring 150 kr, hushållsström 300 kr. Obligatorisk avgift om 119kr/mån för bredband.

Andel i föreningen: 8,63650 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 500 kr/mån

Byggår: 1900

Lägenhetsnummer: 127 (1201)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 199 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Hälsokällan 9 är en äkta bostadsrättsförening som består av 16 lägenheter varav 15 bostadsrätter, en lägenhet upplåten med hyresrätt samt tre affärslokaler. Välskött fastighet som bytte v/a stammar och elstigare 1986. Föreningen planerar att fräscha upp trapphuset. Vinden är oinredd.

Föreningen har 3,7 MSEK i lån och hade vid årsskiftet ca 1,8 MSEK i kassan. Nettoskulden är 1,9 MSEK, vilket motsvarar 2 257 kr per kvadratmeter bostadsrättsyta. Föreningen har mellan 2016 och 2018 amorterat ca 5,3 MSEK och sänkte avgifterna med 10,4 % i juli 2018.

Föreningen har nyligen bundit om lånen på 2 år till en ränta om ca 1,2 %. Kassan avses delvis nyttjas för en del underhållsåtgärder. Kommande planerade åtgärder: byte av portar, målning av tak och målning/golvvård i trapphus. Inga avgiftshöjningar planerade.

Fastigheten består av 899 kvm bostadsrättsyta, 58 kvm hyresrättsyta. 3 lokaler varav 1 skönhetssalong 45 kvm, 1 frisör 28 kvm och en träningslokal om 147 kvm.
Årsavgift per kvm bostadsrättsyta är nu 566 kr (jämfört med 631 kr i årsredovisning för 2017). Mark upplåts med tomträtt. Avtal omförhandlas/prisjusteras 2025-01-01.

– Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Lätt att få tider!
– Barnvagnsrum med smidig access direkt vid entrén.
– Cykelrum beläget i källaren, med nedgång direkt från gatan.
– Trevlig innergård med uteplatser och planteringar som underhålls av eldsjälar i föreningen.
– Till lägenheten hör ett stort källarförråd. Rejält galler.

Förening: Brf Hälsokällan 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 16

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Gruppanslutning för bredband finns i huset, Com Hem 100/10mbit

Sammanställning: Stor balkong mot fin innergård med plats för bord och stolar. Ogenerad vy över himmel, innergårdar och takåsar. Eftermiddag/kvällssol!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.