Vasastan - Norrmalm

Markvardsgatan 4

Underbar sekelskiftespärla om 3 r o k med perfekt planlösning, generösa ljusinsläpp, balkong och fantastiskt läge i Vasastan.

Adress

Markvardsgatan 4

Rum

3

Slutpris

7 510 000 kr

Avgift

2 951 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 62 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. De tidstypiska detaljerna är på plats såsom högt till tak med stuckatur och takrosett, generösa ljusinsläpp med speglar i fönsternischerna, höga golvsocklar, fiskbensparkett och pardörrar. Genomgående planlösning med välkomnande hall, två sovrum, lättmöblerat vardagsrum, snyggt badrum samt ett utmärkt och nyrenoverat kök med utgång till en stor balkong mot innergården.

Trygg och stabil förening i välskött fastighet med god ekonomi. Föreningen har stora dolda tillgångar i form av att det finns en hyresrätt kvar, ett utrymme om 21 kvm i markplan (med tidigare bygglov för att bygga lgh) samt oinredd vind.

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall med bra rumssamband och gott om plats för ytterkläder i två inbyggda garderober.
– Snyggt vitkaklat badrum med klinkergolv. Badkar, WC, handdukstork och handfat. Förberett för tvättmaskin.
– Nyrenoverat kök med, gott om skåp, bra arbetsytor och matplats för 4-6 personer. Exklusiva vitvaror med kyl/frys, diskmaskin. Induktionshäll och ugnar från Miele. Fläkt. Utgång till balkong.
– Stor balkong mot innergården med plats för bord och stolar.
– Sovrum med fönster mot innergård. Plats för säng och ytterligare möblemang. Inbyggd garderob.
– Underbart vardagsrum med två stora fönsterpartier, härlig takhöjd med stuckatur och takrosetter. Höga golvsocklar och pardörrar till sovrummet.
– Sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Suverän förvaring i rymlig klädkammare.

Pris: 6 175 000 kr

Månadsavgift: 2 951 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad ca: hemförsäkring 150 kr, hushållsström 300 kr. Obligatorisk avgift om 119kr/mån för bredband.

Andel i föreningen: 8,50290 %

Byggår: 1900

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 140

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 199 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Hälsokällan 9 är en äkta bostadsrättsförening som består av 16 lägenheter varav 15 bostadsrätter, en lägenhet upplåten med hyresrätt samt tre affärslokaler. Välskött fastighet som bytte v/a stammar och elstigare 1986. Föreningen planerar att fräscha upp trapphuset. Vinden är oinredd.

Föreningen har 3,7 MSEK i lån och hade vid årsskiftet ca 1,8 MSEK i kassan. Nettoskulden är 1,9 MSEK, vilket motsvarar 2 257 kr per kvadratmeter bostadsrättsyta.

Kassan avses delvis nyttjas för en del underhållsåtgärder. Kommande planerade åtgärder: byte av portar, målning av tak och målning/golvvård i trapphus. Inga avgiftshöjningar planerade.

Fastigheten består av 899 kvm bostadsrättsyta, 58 kvm hyresrättsyta. 3 lokaler varav 1 skönhetssalong 45 kvm, 1 frisör 28 kvm och en träningslokal om 147 kvm.
Årsavgift per kvm bostadsrättsyta är nu 566 kr (jämfört med 631 kr i årsredovisning för 2017). Mark upplåts med tomträtt. Avtal omförhandlas/prisjusteras 2025-01-01.

– Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Lätt att få tider!
– Barnvagnsrum med smidig access direkt vid entrén.
– Cykelrum beläget i källaren, med nedgång direkt från gatan.
– Trevlig innergård med uteplatser och planteringar som underhålls av eldsjälar i föreningen.
– Till lägenheten hör ett stort källarförråd. Rejält galler.

Förening: Brf Hälsokällan 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 16

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Gruppanslutning för bredband finns i huset, Com Hem 100/10mbit

Sammanställning: Balkong mot innergård.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av vad det bästa som Vasastan och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, barer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Birger Jarlsgatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Trots närheten till Odengatan och Sveavägen så är Markvardsgatan en lugn och tyst gata med väldigt lite trafik.

På bekvämt promenadavstånd når man Hagaparken såväl som Stureplan, Hötorget och Odenplan. Goda kommunikationer i form av tunnelbana samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.