Vasastan - Norrmalm

Markvardsgatan 6, 3 tr

Sekelskifte med stort kök med plats för många gäster. Genomgående lägenhet med bevarade originaldetaljer, tre kakelugnar, balkong & härligt ljus!

Adress

Markvardsgatan 6, 3 tr

Rum

3

Pris

8 795 000 kr

Avgift

4 264 kr/mån

Boyta

101 kvmOm bostaden

Välkommen till 101 välplanerade kvm med utsökt kombination av bevarade originaldetaljer och modern standard. I lägenheten har det värnats om de vackra sekelskiftesattributen som högt i tak, vackra stuckaturer och takrosetter, trägolv, höga golvsocklar, tre fungerande kakelugnar, snickerier och pardörrar. För att tillgodose kraven på ett modernt hem har köket flyttats från sin ursprungliga placering i ett mindre rum vid entrén till ett av lägenhetens större rum med plats för stora sällskap och med direkt utgång till stor balkong med plats för både matgrupp, växter och grill.

Fastigheten är belägen på enkelriktade och lugna Markvardsgatan med perfekt cityläge i de eftertraktade kvarteren i Johannes. Förening med mycket låg belåning och alla stora renoveringar genomförda där man nu genomför estetiska uppgraderingar av trapphusen i linje med originalutformningen från 1898. Den starka föreningsekonomin medger dessa renoveringar utan ytterligare belåning på samma sätt som för den nyligen upprustade innergården med bland annat nytt cykelförråd med sedumtak, ny belysning och planteringar.

– Stor välkomnande hall med originalsnickerier och ingång till förråd. Vackert originalfönster ger ljusinsläpp till hallen från biblioteket/ett av de två sovrummen.

– Sovrum med gott om plats, stor skjutdörrsgarderob, vacker fungerande kakelugn och djupa fönsterbänkar i grön marmor.

– Ytterligare ett sovrum som idag används som bibliotek och arbetsrum med platsbyggda bokhyllor och fönster mot innergård.

– Ljust vardagsrum med två fönster i söderläge med marmorfönsterbänkar och vackra elementskydd. Kakelugnen i hörnet ger extra mysfaktor under vinterkvällar.

– Inre hall med platsbyggd bokhylla från golv till tak och tillika platsbyggt väggskåp och ingång till badrum.

– Helkaklat badrum med dusch, badkar, WC, handdukstork och kombinerad tvättmaskin/torktumlare/ångtvätt från Electrolux (2018). Infällda spotlights i tak och timerstyrd golvvärme.

– Mycket stort kök designat av yrkeskock med extra djupa bänkytor och diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn med pyrolys (självrengörande) och kyl/frys (samtliga från Bosch). Köksfläkt från Smeg – idag installerad med kolfilterdrift men förberedd med egen kanal för nyttjande av befintlig fläkt på fastighetens yttertak om så önskas. Även i köket finns en klassisk fungerande kakelugn. Utgång till balkong mot innergård med gott om plats för växter, balkongmöbler och grill. Balkongen har försetts med ny golvtrall 2018.

Pris: 8 795 000 kr

Månadsavgift: 4 264 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknade driftskostnader: el 300 kr per månad, försäkring 150 kr per månad. Bredband, TV och telefoni 259 kr per månad (obligatorisk gruppanslutning genom Brf), samt underhållsavgift balkong om 930 kr per år (2 % av gällande prisbasbelopp).

Andel i föreningen: 8,26000 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett stort källarförråd (eget låst rum om ca 9 kvm). Cyklar kan parkeras antingen i källaren eller i den nya cykelparkeringen på gården. Tvättstugan har ingång från gården och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Föreningen har även en bastu med dusch, WC och relaxavdelning.

Renoveringar: Äkta förening bildad 1997 med stark ekonomi och mycket låg belåning. Huset är ett tidstypiskt stenhus från 1898 ritat av arkitekterna Sven Cedergren och Albert Siösteen. Byggnadens totalyta är på 1131 kvm. På fastigheten finns ett gathus och ett gårdshus med totalt 18 bostadsrättslägenheter. Fastighetsförbättringar och reparationer: 2019 (pågående under 1:a kvartalet): Renovering av trapphus i gathus med nya stengolv och återställande av målning till originaldesign. Motsvarande renovering planeras även för gårdshuset. Läs gärna bifogad rapport från arkitekterna Cecilia Björk och Laila Reppen som föreningen beställt som stöd i sitt arbete med att bevara och återställa husets originalkaraktär 2018: Ombyggnation av innergård med nya skadedjurssäkrade soptunnor och planteringar, cykelförråd med vackert sedumtak och belysning 2017: Sotning, reparation av en takterrass 2016: Byte av mangel, inköp av ny avfuktare, godkänd OVK-besiktning 2015: Spolning av stammar 2014: Taket lagades och målades. Snörasskydd monterades 2013: Installation av fibernätverk i samtliga lägenheter 2012: Renovering och målning av samtliga fönster och ytterdörrar. Provtryckning av samtliga kakelugnar och rökkanaler. För tidigare år, se årsredovisning. Totalrenovering inklusive stambyte och ny el genomfördes 1997. Förening: Brf Hälsokällan 10, äkta förening.

Lägenhetsnummer: 8

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 117 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Parkeringsgarage finns under Norra Latin (nedfart ca 100 meter från bostaden). I övrigt gäller boendeparkering på gatan för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Brf Hälsokällan 10 bildades 1996 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus, och omfattar 18 lägenheter med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt. Föreningen har en god ekonomi och inga avgiftsförändringar är planerade. Den långfristiga skulden var ca 1,7 mkr per 2018-12-31.

Renoveringar:
2016 OVK godkänd
2015 Spolning av stammar
2014 Tak
2012 Fönster
2006 Trapphus
1997 Stambyte i kök och badrum, nya el-dragningar inkl 3-fas, tvättstuga

Gemensamma utrymmen:
Fin innergård med möblerad uteplats.
I föreningens källare finns cykelställ, tvättstuga samt bastu- och relaxavdelning.

Förening: Brf Hälsokällan 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: TV via Fiber. Leverantör: Telenor.

Internet: TV och Internet via Fiber. Leverantör: Telenor. Föreningen har tecknat gruppavtal för alla lägenheter. 100/100 mbit, möjlighet finns att välja till ännu högre hastighet och fler kanaler. I lägenheten inkommer fiberanslutningen till garderob i hall med fasta nätverksuttag dragna till sovrum och vardagsrum.

Sammanställning: Stor balkong med plats för bord och stolar. Möjlighet att grilla.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan som city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Birger Jarlsgatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Stureplan, Hötorget och Odenplan.
Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan) samt flertal innerstadsbussar.

Planritning

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.