Vasastan - invid Vasaparken

Sankt Eriksplan 5, plan 5 (2 tr)

Stilfull & nyrenoverad 1920-talsvåning på S:t Eriksplan med utsikt mot Vasaparken & soldränkt takterrass om 9 kvm med utsikt mot takåsar. 2900:-/mån

Adress

Sankt Eriksplan 5, plan 5 (2 tr)

Rum

3,5

Slutpris

12 500 000 kr

Avgift

2 900 kr/mån

Boyta

90 kvmOm bostaden

Med ett strålande ljust, högt och genomgående läge i representativ fastighet från 1927, med ett av Vasastans bästa lägen och adresser, bjuds ett fantastiskt boende i en unik ”terrassvåning” om 90 kvm med fritt läge och vacker utsikt över Sankt Eriksplan och mot Vasaparkens grönska. Från den stora och möblerbara terrassen om ca 9 kvm ges härlig eftermiddags- och kvällssol från ca kl 13.00 till 20.30 under sommarhalvåret samt vy mot himmel och Atlaskvarterens takåsar.

Terrassen är ljuvlig och en idyllisk oas belägen i ett soligt västerläge. Den ger ett härligt ”uterum” med möjligheter till möblering, grillning och umgänge utomhus. Eget vatten möjliggör odling och plantering samt lov finns från föreningen att installera en elektrisk markis, vilket möjliggör användning av terrassen oavsett väder eller om man bara vill avnjuta sommarlunchen i skuggan.

Lägenheten är varsamt och smakfullt renoverad till absolut toppskick med industriell design, nymålade ytskikt i sobra kulörer från Farrow & Ball, modern komfort, genomtänkta förvaringslösningar och bra materialval rakt igenom. Samtidigt bevaras alla 1920-talsdetaljer såsom vacker, slipad och vaxoljad fiskbensparkett och trägolv, rejäl takhöjd, tidsenliga eluttag från Renova, spegelmönstrade dörrar, skjutdörrar och fina snickerier, serveringsskåp, vägglister, bröstpanel i tidstypisk stil samt både inner-, ytterfönster och balkongdörrar med spröjs.

Planlösningen om ”tre och ett halvt rum” är genomgående med ljusinsläpp från dubbla väderstreck, den är mycket väldisponerad och effektiv för både paret och barnfamiljen. Generösa och sociala sällskapsytor med öppen planlösning mellan kök, matsal och vardagsrum i fil.

Platsbyggt kök med effektiva lösningar och luckor i askfanér målade i grågrön ton i färgen ”Treron” från F&B, bänkskivor i kalksten, häll ”Nikola Tesla” från Elica med integrerad fläkt, kran och sink i mässing från Tapwell. I övrigt är köket komplett maskinellt utrustat.

I anslutning till köket finns en matsal med plats för större matbord och många sittande. Via vackert skjutdörrsparti nås ett rymligt vardagsrum med platsbyggd bokhylla, plats för soffgrupp och fönster med fri utsikt över Sankt Eriksplan och mot Vasaparken.

Två bra sovrum, varav ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i platsbyggd garderobsvägg. Här finns utgången till terrassen. Det andra sovrummet passar väl som barn-, gäst- eller arbetsrum.

Hall med bra förvaring för ytterkläder och skor. Garderob/städskåp för övrig förvaring.

Två badrum, varav ett större med access ”en suite” från ”master bedroom”. Här finns både badkar Duravit och dusch, WC samt handfat. Det andra badrummet har dusch, WC, handfat och en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Båda badrummen har golvvärme, blandare från Hans Grohe och all klinker är från Bricmate, kolmårdsmarmor blandat med Carraramarmor i det större och Zeppo di Gre i det mindre.

Kombinationen av läget och adressen vid Sankt Eriksplan, Vasaparken, Rörstrandsgatan och de mysiga Atlaskvarteren ”Lilla Paris, våningsplanet i fastigheten, våningens välbevarade attribut och sagolikt fina skick och design, frihetskänslan med både parkutsikt och vy mot himmel samt takåsar ger verkligen ett drömboende utöver det vanliga.

Välskött äkta förening med god ekonomi, mycket låg skuldsättning och en fastighet med de stora renoveringarna gjorda. Månadsavgiften är endast 2.900:- per månad inklusive både kabel-TV och fiberbredband 150-250 Mbit/s.

Pris: 11 500 000 kr

Månadsavgift: 2 900 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband 150-250 Mbit/s. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring 200-300:-.

Andel i föreningen: 6,36895 %

Byggår: 1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1204

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-05-29

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Möjlighet till garage i Sankt Eriksgaraget vid Sankt Eriksplan. I övrigt gäller boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen S:t Eriksplan 5 registrerades 2000-09-13 och den ekonomiska planen registrerades 2002-11-19. Föreningen äger fastigheten Loket 11 uppförd 1927 och består av 28 lägenheter med bostadsrätt (1.524 kvm) och 3 lokaler med hyresrätt (245 kvm). Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt. Juridisk person accepteras ej som förvärvare men delat ägande är ok.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2020-12-31 uppgick skulden till ca 2.900.000:- vilket ger en belåningsgrad på 1.903:-/kvm. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade. I de låga medlemsavgifterna ingår både kabel-TV från ComHem och bredband, fiber 150-250 Mbit/s från Telenor.

Genomförda renoveringar:
2021: Renovering av fasad, terrasser och kungsbalkonger mot södersidan.
2018: Renovering/målning av trapphus.
2017: Hissreparation och polering av stengolv i trapphus.
2015: Brandklassat glas till trapphusets vädringsbalkonger.
2014-2015: Vinden byggdes om till en lägenhet och en etagevåning.
2014: Takrenovering och säkerhetsdörrar till alla lägenheter.
2013: Fönsterrenovering på båda sidor av fastigheten.
2010: Stambyte med renovering av badrum samt renovering av tvättstugan.
2008: Fasadrenovering gatusidan.
2007: Nya balkonger.
2006: Nya eldragningar för trapphusrenoveringen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torkskåp, centrifug och mangel samt cykel- och barnvagnsförråd.

Förening: Brf S:t Eriksplan 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 28

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband via Telenor. 150-250 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Fantastisk terrass om ca 8 kvm i soligt västerläge (från ca kl 13.00 till 20.30), med fritt och idylliskt läge och vacker utsikt över himmel och kringliggande takåsar. Terrassen ger ett härligt "uterum" med eget vatten som möjliggör plantering, möblering och umgänge utomhus. Möjlighet att installera markis.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.