Vasastan - invid Vasaparken

Observatoriegatan 16, 5 tr

Stilsäker & fulländad vind om 86 m² med högt till nock, takterrass om 5 m² i västerläge & fri, vidsträckt utsikt över Vasastans takåsar. Skuldfri bf!

Adress

Observatoriegatan 16, 5 tr

Rum

3

Slutpris

13 650 000 kr

Avgift

3 620 kr/mån

Boyta

86 kvmOm bostaden

Med ett strålande ljust och genomgående läge, högst upp i fastighet från 1881 med barnvagnsvänlig hiss hela vägen upp till våningsplanet, i en skuldfri förening och på en bra adress i Vasastan invid Vasaparken och Odenplan, saluförs nu denna strålande ljusa och stilsäkra vindsvåning om tre rum och 86 kvm inne och 5 kvm på en solig takterrass ute.

Terrassen i nordvästligt läge ger ett möblerbart uterum med härliga soltimmar på eftermiddag och kväll samt fri vidsträckt utsikt över Vasastans takåsar. Här ges plats för blommor och planteringar, loungemöbler och grill.

Våningen, uppförd och färdigställd 2012, präglas av genomgående stilfulla och bra materialval, genomtänkt förvaring, sobra kulörer, vitoljad ekparkett och i övrigt alla moderna bekvämligheter som kan önskas.

I denna vindsvåning erbjuds en fantastisk rymd med snedtak och ca 3,60 meter i taknock, öppen spis, takfönster och fönsterkupor i dubbla väderstreck är vindsattribut som skapar en härlig atmosfär.

Planlösningen är ytterst väldisponerad, tillgänglig och effektiv på sin totala yta. Härliga och öppna sällskapsytor i kök och vardagsrum. Stilsäkert Claessonkök med luckor i vitt, bänkskivor i Corian från Silestone och komplett maskinell utrustning från Miele såsom kyl och frys (nytt från 2021), induktionshäll, ugn, mikrovågsugn och diskmaskin.

Vardagsrum med plats för både soffgrupp, större matbord, TV-möbel, öppen spis och utgång via helglasade skjutdörrar till takterrassen.

Två bra sovrum, varav ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och rymlig klädförvaring i anslutande klädkammare samt ett mindre barn-, gäst- eller arbetsrum – även det med bra förvaring i en rymlig klädkammare.

Hall med plats för ytterkläder, skor och praktisk platsbyggd förvaring. Stort och välutrustat badrum med alla bekvämligheter såsom både badkar och takdusch, grått klinkergolv med golvvärme och vitkaklade väggar, vägghängd toalett, handfat på kommod med bänkskiva från Silestone och infälld spegel ovan.

Skuldfri och äkta förening som äger marken belägen i korsningen av Observatoriegatan och Västmannagatan i kvarter invid Vasaparken och Odenplan.

– 5 kvm solig takterrass.
– Boarea om 86 kvm (ingen biarea tillkommer).
– Spotlights och inbyggda högtalare i tak.
– Eldstad.
– Magisk utsikt och flödande ljus från takfönster och takkupor.
– Hiss som går hela vägen upp till våningsplanet.
– Skuldfri och äkta förening med ca 1.100.000:- i kassan per 2020-12-31.

Pris: 12 950 000 kr

Månadsavgift: 3 620 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. (TV och bredband tillkommer med obligatorisk avgift på 249:-/månad). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 3,63604 %

Byggår: 1881

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1502

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-01-24

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Nebulosan 1 u.p.a. bildades 1920. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. I föreningen diskuteras det att ombilda och modernisera upplåtelseformen från bostadsförening till bostadsrättsförening.

Fastigheten uppfördes 1881 och består av 28 lägenheter om total 2.367 kvm på adresser Observatoriegatan 16 och Västmannagatan 39.

Föreningen är per 2021-12-31 skuldfri och har ca 927.000 kr i kassan. Styrelsen har fattat beslut 2022-01-30 om att föreslå föreningsstämman en avgiftshöjning med 2 % fr o m 1 juni 2022.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2002: Nyinstallation av balkonger.
2007: Nyinstallation av fjärrvärmepanna.
2012: Nybyggnation av vindslägenheter, byte av elstigare, nytt tak, renovering och målning av fönster mot gatan, fasadrenovering, målning av trapphus Västmannagatan 39, indragning av bredband och nyinstallation av hissar.
2014: Målning av fönster mot gården.
2016: Ny tvättmaskin och torktumlare i tvättstugan.
2020: Byte av stammar i källaren.

Planerade renoveringar i fastigheten:
Inom 1-3 år: Målning av fönster mot gatan.
Vår/sommar 2022: Fasad och fönsterrenovering, gårdsfasad.
Inom 5 år: Fortsatt stambyte (gäller ej vindsvåningarna som uppfördes med nya stammar 2012). Stambyten utförs för närvarande "partiellt" och i samband med när medlemmarna väljer att renovera sina kök och badrum. Det innebär att föreningen bekostar själva bytet av V/A-stammen medans medlemmen själv bekostar renoveringen av sitt kök och badrum.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Cykelställ och barnvagnsrum finns på innergården. Här finns även utemöbler och en sandlåda. I övrigt finns ett gemensamt hobbyrum.

Förening: Bf Nebulosan 1 u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 28

Internet: Bredband via Bahnhof upp till 1000/1000 Mbit/s. Tillkommer månadsavgiften med ett obligatoriskt tillägg på 249:-/månad.

Sammanställning: Takterrass med eftermiddags- och kvällssol samt vidsträckt utsikt över kringliggande takåsar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.