Vasastan - invid Vasaparken

Karlbergsvägen 35 A, 1 tr

Stilsäker, fin & optimerad sekelskiftestrea invid Vasaparken med strålande ljusflöde, 3,30 i takhöjd, öppna sällskapsytor & solig balkong i söder.

Adress

Karlbergsvägen 35 A, 1 tr

Rum

3

Slutpris

9 925 000 kr

Avgift

3 499 kr/mån

Boyta

82 kvmOm bostaden

Välkommen till denna stilfulla, detaljrika och strålande ljusa sekelskifteslägenhet om 82 kvm fördelade på tre rum och kök belägen på allra bästa adress mitt emellan Odenplan, Vasaparken och Sankt Eriksplan. Den är ljust, fritt och öppet belägen mot innergården och mot Karlbergsvägens breda och vackra gatustråk. Fastigheten på Karlbergsvägen 35 är från 1903 är mycket välskött och har hiss till våningsplanet.

Lägenheten har på senare tid smakfullt och stilsäkert renoverats till ett mycket bra skick. Vackra detaljer är bevarade såsom högt till tak om hela 3,30 meter, spegelmönstrade dörrar, vita snickerier, fiskbensparkett samt högresta och breda fönsterpartier i dubbla väderstreck som ger ett rikligt ljusflöde och en känsla av rymd.

Planlösningen är tilltalande och ytterst väldisponerad med utmärkta funktionslösningar rakt igenom. Här ges ovanligt bra förvaring, trivsamma och väl tilltagna sällskapsytor, två bra sovrum, rymligt badrum och en rogivande balkong i söderläge med sol större delen av dagen (ca kl 10-15 under vår/sommar).

De öppna sällskapsytorna består av kök och vardagsrum i fil. Det rymliga och välutrustade köket är smakfullt renoverat i ett tidlöst och stilrent utförande och har bra förvaring i lådor och skåp i dubbla rader upp till tak. Bra arbetsytor med bänkar i kvartskomposit och komplett maskinell utrustning såsom spishäll, fläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn och diskmaskin. Här ges plats för större matbord och 8-10 sittande gäster.

Det ljusa och väl tilltagna vardagsrummet ger plats för både soffgrupp och TV-möbel. Två högresta fönsterpartier i bredd ger ett ljuvligt ljusinsläpp till både kök och vardagsrum samt utsikt mot vackra sekelskiftesfastigheter på andra sidan av den breda gatan.

Två bra och rymliga sovrum. Här ges ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, bra och praktisk klädförvaring från golv till tak i platsbyggd garderobvägg med skjutdörrar. Här ges utgång till balkongen i söderläge som ligger rofyllt och insynsskyddat mot innergården och ger ett härligt och soligt uterum med plats för stolar och bord. Det andra sovrummet ger plats för enkelsäng och passar utmärkt som barn-, gäst- eller arbetsrum. Även här finns praktisk klädförvaring i platsbyggd garderob från 2019.

Välkomnande och rymlig hall med säkerhetsdörr från 2018, bra rumssamband och plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallen finns ett helkaklat badrum i stilrent utförande med golvvärme, dusch med vikdörrar i glas, handfat på kommod med skåp från 2019, spegelskåp, vägghängd WC, handdukstork och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från 2020.

Välskött förening med god ekonomi, låg belåning och de stora renoveringarna gjorda. Till lägenheten disponeras ett stort källarförråd och i fastighetens entré finns dessutom ett barnvagnsrum.

Pris: 8 950 000 kr

Månadsavgift: 3 499 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud från ComHem). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 4,92991 %

Byggår: 1903

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 2 (1101)

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Kamelian 15 är en äkta bostadsrättsförening och äger fastigheten. Fastigheten byggdes 1903 och renoverades genomgripande i mitten av 1980-talet. Föreningen förvärvade fastigheten 2001.

Bostadsrättsföreningen Kamelian 15 registrerades 1999-06-18 och förvärvade fastigheten på Karlbergsvägen 35 år 2001. Fastigheten består 26 lägenheter (om totalt 1.772 kvm), varav 24 är bostadsrätter och 2 är återstående hyresrätter samt 1 hyresrättslokal (46 kvm). Föreningen beskattas såsom äkta och man äger marken.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 3.877.000:- vilket ger en belåningsgrad på 2.188:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 734.000:- samt årets resultat efter finansiella poster blev + 250.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
Fastigheten genomgick en omfattande renovering i mitten av 1980-talet. Då gjordes bl a ett stambyte.
2006 renovering av gård.
2008/2009 Tätning av ytterdörrar, energideklaration upprättas.
2009 Renovering av fasad, fönster samt trapphus.
2015 Nytt låssystem har installerats i fastighetens samtliga offentliga utrymmen.
2016 Besiktigat och renoverat taken samt satt in räcken på bryggor. Installerat system för rökgaslucka hus A. Proaktiv stamspolning av lägenheter. Installerat ny, separat elmätare med eget abonnemang för lokal. OVK genomförd.
2020 genomfördes en stamspolning och renovering av trapphus.

Under 2019 har styrelsen arbetat vidare med uppdateringen av den 10-åriga underhållsplanen.

Förening: Brf Kamelian 15

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 24

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV från ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband via IP-Only. Medlemmarna väljer själv leverantör.

Sammanställning: Balkong i söderläge mot innergården.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.