Vasastan - invid Odenplan

Frejgatan 89, 3 tr

Magnifik & stilfull sekelskiftesvåning i drömskick med högt & strålande ljust läge, kakelugn, solbalkong & fri utsikt mot takåsar. Vasastans bästa!

Adress

Frejgatan 89, 3 tr

Rum

3

Slutpris

9 000 000 kr

Avgift

4 034 kr/mån

Boyta

90 kvmOm bostaden

Med strålande ljust, öppet och genomgående läge i fastighet från 1903, på toppadress i kvarteret närmast Odenplan och Gustav Vasa kyrka, saluförs nu denna enastående och sagolikt fina sekelskiftesvåning om 90 m² med allt som finns att önska. Solig balkong i högt och fritt söderläge med härlig utsikt mot himmel och takåsar.

Våningen har varsamt totalrenoverats med perfektion och genuin känsla för stil, modern design, sobra kulörer och utmärkta funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd om ca 3,15 meter med stuckaturer, vita snickerier, höga socklar, genomgående vitoljade furutiljor samt flertalet vackra och högresta fönsterpartier med djupa speglade nischer samt fönsterbänkar i original.

Planlösningen är klassisk, den är ytterst väldisponerad, tillgänglig och flödar av ljus från två väderstreck. Här finns härliga sällskapsytor med vardagsrum och stilfullt matsalskök i anslutning. Tre stora fönsterpartier i bredd ger ett ljuvligt ljusinsläpp och en känsla av rymd. Vardagsrummet har en vacker och fungerande kakelugn från Rörstrand (provtryckt och godkänd 2017) och ger plats för soffgrupp. Det platsbyggda köket i vinkel är minimalistiskt designat med rejäl förvaring i skåp och lådor i gråvarm kulör, snickartillverkade socklar och krönlister, bänkskivor i marmorkomposit med infälld ho och komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl och frys, diskmaskin, spis med induktionshäll, fläkt och varmluftsugn (självrengörande). Äntligen ett kök med plats för större matsalsbord och många middagsgäster!

Två bra sovrum som ligger avskilt och rofyllt mot innergården. Här finns ett ”master bedroom”, helt utan insyn, med plats för dubbelsäng, platsbyggd förvaring i hela 6 st garderober och utgång till balkongen via treglasat fönsterparti. Det andra sovrummet ger ett utmärkt barn-, tonårs- eller gästrum med plats för 120 cm säng och platsbyggd originalgarderob. Även här slås du av samma underbara genomgående känsla av speglade fönsternicher och vackra stuckaturer.

Via entrén nås en inbjudande hall med plats för ytterkläder och skor vid hatthylla i original. Hallen har en säkerhetsklassad pardörr (klass 3) och ett bra rumssamband som gör att den öppnar sig mot våningens alla rum.

Ett utbyggt och väl tilltaget badrum med lyxig känsla och som är stilfullt inrett med vitkaklade väggar i halvförband, golv i Bricmatemarmor med golvvärme, duschhörna vid platsbyggd nisch i vägg med takdusch från Tapwell, nerfällt handfat på kommod med draglådor och kombinerad tvättmaskin och torktumlare (8 kg) dold bakom lucka, stor infälld spegel med belysning från Flos, spotlights i tak samt WC.

Dessutom finns en separat gästtoalett, även den med kaklade väggar i halvförband och golv i Bricmatemarmor, vägghängd WC med nisch, handfat, infällda spotlights i tak och stor infälld spegel som skapar rymd.

Kombinationen av det svårslagna Vasastadsläget och adressen, läget i fastigheten och våningens historiska attribut och sagolika känsla, ger ett unikt och sällsynt kvalitetsboende utöver det vanliga.

Välskött, äldre förening med bra ekonomi, låg skuldsättning och de stora renoveringarna gjorda.

Pris: 7 995 000 kr

Månadsavgift: 4 034 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 150-200:-. Balkongavgift 20:-.

Andel i föreningen: 7,69000 %

Byggår: 1903

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 9 (1301)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 175 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Källan bildades redan 1922 och består av 15 lägenheter med bostadsrätt (1.170 kvm) och 1 lokal med hyresrätt (65 kvm). Föreningen klassas såsom en äkta förening och marken innehas med äganderätt.

Föreningen accepterar ej juridisk person men delat ägande mellan t ex sambor, makar och föräldrar/barn är ok.

Föreningens ekonomi är mycket god och belåningsgraden är låg. Den långfristiga skulden per 2017-12-31 uppgår till ca 5.100.000:- och ger en belåningsgrad på endast ca 4.300:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgår till ca 470.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:

1994 Byte köksstammar gathus
1996 Elstigare och ny armatur på vind i gathus
1997 Elstigare gathus, ledningar och centraler i alla lägenheter bytta
Ny servisledning från fastighetens grundmur till pannrummet
Byte av serviscentral
Stambyte avlopp, varmv/kallvatten i gathus
Entréport utbytt
Byte av golv samt ventilationsanläggning installerad i föreningens lokal
1999 Stambyte avlopp, varm/kallvatten i gårdshus
Ny el framdragen till lägenheter i gårdshuset
Ny fläkt på tak i gårdshus installerad
Kökskanaler i gårdhus
Tvättstuga
Rökkanaler och eldstäder i gathuset
2000 Trapphusrenovering. Målning och el
2001 Målning av fönster gatusida
2003 Balkongbygge
2005 Byte av 1 st köksstam gårdshuset och 2 st badrumsstammar gathuset
Renovering av samtliga 10 st badrum i gathuset
Ny fjärrvärmecentral och tryckstegringspump, installerad
2007 Värmekabel stuprännor
2012 OVK
Ventilationskanaler
Sotning
2013 Bjälklag, tätskikt samt gårdsbeläggning
Nya källarförråd Torax
Byte av radiatorventiler i samtliga lägenheter samt avstängningsventiler i källaren
2014 Provtyckt rökgångar
2015 Renovering av fönster mot innergård. Gathus och gårdshus.
2016 Stamspolning
2017 Målning tak gathus och gårdshus
2018 Trapphusrenovering gathus

Planerade renoveringar i fastigheten:
Fönstermålning mot gatan planeras göras 2020. Likvida medel finns avsatta. I övrigt följer föreningen en underhållsplan som är upprättad fram till 2025.

Övrigt:
Föreningen hjälps åt med skötsel av gården, d v s med snöskottning etc. Föreningen tar ut en avgift för namnskylt på dörren.

Till lägenheten hör tre förråd. Ett troax gallerförråd i källare och två större vindsförråd med snedtak. I fastigheten finns gemensam tvättstuga med två st tvättmaskiner, torktumlare, mangel och separat torkrum. På innergården finns cykelställ under tak och ett sophus.

Förening: Brf Källan

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Balkong i söderläge med sol hela dagen och fram till kvällen. Balkongen är högt och lugnt belägen med vy över innergårdar, himmel och takåsar. 20:-/månad tillkommer som obligatorisk balkongavgift.

Fantastiskt läge i första kvarteret ovan Odenplan, Gustav Vasa kyrka och Vasaparken. Här ges tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger (t ex Tranan, Lilla Ego och Sushi Sho mfl), caféer, butiker, mataffärer, teater, gym och utmärkta kommunikationer (tunnelbana, pendeltåg och flertalet innerstadsbussar). På andra sidan Vasaparken ligger S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med dess populära gatustråk med restauranger och caféer. Läget är mycket centralt med 10 minuters avstånd till Stockholms City. Utmärkta kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, tunnelbana, blivande citybana samt flygbussar och Arlanda Express.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.