Vasastan - invid Odenplan

Frejgatan 40, 3 tr

Magnifikt sekelskifte möter stilren design i snygg & nyrenoverad 3:a med högt & ljust läge, kakelugn & solig balkong i väster med utsikt mot takåsar.

Adress

Frejgatan 40, 3 tr

Rum

3

Slutpris

9 550 000 kr

Avgift

3 354 kr/mån

Boyta

90 kvmOm bostaden

Med strålande högt, ljust, öppet och genomgående läge i fastighet från 1901-1902, på toppadress endast två kvarter från Odenplan och Gustav Vasa kyrka, saluförs nu denna enastående och klassiska sekelskiftesvåning om 90 m² (möjlig 4:a) med allt som finns att önska. Stor solig balkong i högt och fritt västerläge med härlig utsikt mot himmel och takåsar. Under sommarhalvåret är det sol på balkongen från ca 15.30-19.30.

Våningen har under 2017 varsamt totalrenoverats (samtliga garantier och certifikat finns) med genuin känsla för stil, modern design, sobra kulörer samt bra förvarings- och funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd om ca 3,35 meter med vackra stuckaturer och rosetter, franska pardörrar, genomgående fiskbensparkett, vita snickerier och socklar, en kakelugn samt flertalet vackra och högresta fönsterpartier med djupa speglade nischer.

Planlösningen är ytterst väldisponerad och klassisk, med stora sociala ytor och våningen flödar av ljus från två väderstreck. Här finns två härliga rum i fil mot Frejgatan, varav ett vardagsrum med kakelugn och plats för både soffgrupp och matsalsbord samt en matsal alternativt ett stort sovrum. Här kan även ett kök placeras.

Via en välkomnade hall/tambur plats för ytterkläder och skor ges access till ett stort, platsbyggt och designat kök i stilsäkert utförande från HTH med gott om skåp och släta luckor, bänkskivor i kvartskomposit och komplett maskinell utrustning från Siemens såsom kombinerad varmluftsugn/mikro, induktionshäll med flexibla värmezoner, tystgående diskmaskin, vinkyl, kyl och frys samt inbyggnadsfläkt (Fjäråskupan). I köket ges en naturlig matplats för 4-8 personer och här finns även utgången till balkongen. Balkongen ger en härlig förlängning av köket vilket förenar ute med inne på allra bästa sätt.

Innanför köket ligger ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och en platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar. (Detta rum kan även delas av till två mindre barnrum). I anslutning till hallen finns en separat gästtoalett med handfat och hexagonformade marmorplattor på golv och ovan handfatet. Badrummet är lyxigt inrett med helkaklade väggar i vitt och klinkergolv som övergår till fondvägg. Golvvärme, tvättmaskin och torktumlare ”side by side” från Miele med avställningsyta ovan – perfekt för skötbordet eller att lägga den vikta tvätten på. I övrigt finns en större duschhörna med vikdörrar och handduksskydd från Duscholux, WC samt handfat på kommod och med spegel ovan.

OBS! Planlösningen kan även omdisponeras och effektiviseras till mer modern och familjevänlig. Antingen med ett större matsalskök eller som en effektiv 4:a med tre sovrum. Se förslag i bifogade alternativa planlösningar.

Kombinationen av det svårslagna Vasastadsläget, bra planlösning, våningens historiska attribut och härliga känsla, gör denna sekelskiftesvåning till ett drömboende många väntat på.

Välskött, äldre förening med mycket bra ekonomi och låg skuldsättning med endast ca 3,4 mkr i lån (per 2018-06-30) vilket ger en belåningsgrad på 1.574:-/kvm. Dessutom är de stora renoveringar gjorda.

Pris: 9 550 000 kr

Månadsavgift: 3 354 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader per månad: Balkongavgift 50:-. Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-250:-.

Andel i föreningen: 4,05356 %

Byggår: 1901-1902

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 031 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 139 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området, se www.garageplatsen.se.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Sleipner 103 förvärvade fastigheten 1987. Fastigheten bebyggdes åren 1901-1902 och består av 21 bostadsrättslägenheter (2.227 kvm) och 3 hyresrättslokaler (203 kvm) på adresser Upplandsgatan 73 och Frejgatan 40. Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg med endast ca 3,4 mkr i lån (per 2018-06-30) vilket ger en belåningsgrad på 1.574:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 880.000:- och årets nettoresultat till + 258.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar:
1988: Fasadrenovering mot gatan och nya fönster sattes in.
1988 och 2000: Byte av V/A-stammar i kök och badrum. Trapphusrenovering.
2001: Yttertaket målades om.
2008: Fasadrenovering mot gården och nya fönster sattes in. Energideklaration utfördes. Byte av cirkulationspump. Uppsättning snörasskydd.
2010: Uppsättning takvärmekabel.
2010/2011: Renovering av takterrasser och reparation fasad och tak.
2012: Byte av undercentral för fjärrvärme.
2013: Installation av ny tryckstegringspump.
2014: Fönsterrenovering mot Frejgatan och Upplandsgatan.
2015: Trapphusrenovering (installation av dörrautomatik mm). Installation av fiber i fastigheten (Telia öppen fiber).
2016/2017: Ommålning av yttertak och renovering av källare. OVK.
2017: Stamspolning.
2018: Byte av varmvattencirkulationspump. Energideklaration. Nybyggnation av cykelgarage.

Planerade renoveringar:
Renovering av muren på gården och förbättringsåtgärder av målningen i källaren (kostnad ca 30.000:-).

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Gemensam innergård finns med trädgårdsmöbler, planteringar och cykelställ under tak.

Förening: Brf Sleipner 103

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 21

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband via Telia Öppen Fiber. Abonnemang tecknas separat av varje enskild medlemslägenhet.

Sammanställning: Balkong i högt och soligt västerläge.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.