Vasastan - invid Odenplan

Upplandsgatan 62, 5 tr

Stilren design & fulländad funktion möter vacker sekelskiftescharm. Högst upp med strålande ljusinsläpp, kakelugn, stor balkong & utsikt mot takåsar.

Adress

Upplandsgatan 62, 5 tr

Rum

3

Slutpris

13 050 000 kr

Avgift

3 470 kr/mån

Boyta

79 kvmOm bostaden

Med ett strålande ljust, genomgående och ostört läge högst upp i fastighet från 1906, på toppadress i kvarteret närmast Odenplan och Gustav Vasa kyrka, saluförs nu denna enastående, smakfullt renoverade och fulländade trerummare om 79 m², väl motsvarande treor om både 85 och 90 m². Fantastisk balkong i österläge med sol från morgon till lunchtid och härlig utsikt mot himmel och kringliggande takåsar.

Lägenheten har varsamt totalrenoverats med genuin känsla för ursprunglig sekelskiftesstil, modern design, sobra kulörer, bra materialval och massor av platsbyggda lösningar. Allt i en harmonisk symbios med detaljer i tidsenlig stil såsom en fungerande kolonnkakelugn anno 1895, ekparkett i holländskt rutmönster, högt till tak med dekorativa stuckaturer och rosetter, högresta och rundade fönsterpartier med djupa nischer och utsikt mot takåsar, spegelmönstrade skjutdörrar m.m.

Planlösningen är moderniserad, ytterst väldisponerad och funktionell där varje kvadratmeter verkligen nyttjas på allra bästa sätt. Den är genomgående och får tack vare sitt höga läge i fastigheten ett fantastiskt ljusinsläpp från dubbla väderstreck.

Här ges en underbar sällskapsdel med kök och vardagsrum i en öppen planlösning. Det platsbyggda köket i ett stilsäkert utförande har bra förvaring i skåp och draglådor, djup rostfri bänkskiva i full längd och kakel i halvförband samt inbyggd belysningsarmatur i industriell design på väggen ovan. Komplett maskinell utrustning från bl a Siemens såsom integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, både ugn och kombiugn, vinkyl, induktionshäll (80 cm bred) och dold bänkfläkt från Smeg. Köket rymmer matplats för 10-12 personer.

Vardagsrummet med fungerande kakelugn ger plats för soffgrupp och TV-möbel.

Två sovrum varav ”master bedroom” med utgång till balkongen, plats för fullstor dubbelsäng och generös klädförvaring i en ”walk in closet” med platsbyggd inredning. Det andra sovrummet ger ett utmärkt barnrum.

Stort, fräscht och helkaklat badrum i minimalistisk stil med blandare från Vola, klinkergolv Mats Theselius med golvvärme, inbyggt badkar med både hand- och takdusch, vägghängd WC, handfat nedsänkt i bänkskiva i öländsk kalksten på förvaringskommod med draglådor och inbyggd kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt spegel ovan.

Hall med plats för ytterkläder och skor samt klinkergolv Mats Theselius.

I lägenheten finns platsbyggda hyllor i vardagsrum, hall och sovrum och det är förberett för ljud i vardagsrum, sovrum och kök. Genomgående el- och strömbrytare från Renova.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi, bra lokalintäkter och fastighet med de stora renoveringarna gjorda.

Ovanför lägenheten finns en oinredd vind om ca 60 kvm. Till lägenheten disponeras ett stort vindsförråd.

Pris: 10 750 000 kr

Månadsavgift: 3 470 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Byggår: 1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 16 (1501)

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2020-09-30

Energiklass: D

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Hansa nr 1 förvärvade fastigheten Trumpetaren 28 år 1921 (ombildades från bostadsförening till bostadsrättsförening 1996). Fastigheten uppfördes 1906 och består av 16 lägenheter med bostadsrätt om totalt 1.028 kvm och 4 lokaler om 73 kvm (tre st med hyresrätt och en med bostadsrätt). Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt.

Per 2020-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 10.326.000:-, omsättningstillgångarna (kassa, bank) till 535.000:- och årets resultat efter finansiella poster till + 219.000:-.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2013: Ommålning av fönster mot innergården.
2015: Relining av V/A-stammar, byte av elstigare och ombyggnation av hissen.
2018: Renovering av balkonger mot gatan samt mot innergården. Fasadrenovering och ommålning av fönster.
2019: Omgjutning av balkongbalkar ut mot gatan.

Till lägenheten disponeras ett stort vindsförråd. I fastigheten finns gemensam tvättstuga, bastu med dusch och toalett samt plats för barnvagnar i pannrummet. Innergård med sommarmöblering, cykelställ och återvinningsstation.

Förening: Brf Hansa nr 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 16

Antal lokaler: 4

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Bredband via Stockholms stadsnät.

Sammanställning: Fantastisk balkong i österläge med sol från morgon till lunchtid och härlig utsikt mot himmel och kringliggande takåsar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.