Vasastan - invid Odenplan

Norrtullsgatan 25 D, 3 tr

Stilsäker sekelskiftestrea vid Odenplan med högt & rofyllt hörnläge, strålande ljusflöde, rejäl takhöjd, öppna sällskapsytor & solig balkong i söder.

Adress

Norrtullsgatan 25 D, 3 tr

Rum

3

Slutpris

9 675 000 kr

Avgift

3 401 kr/mån

Boyta

78 kvmOm bostaden

Välkommen till denna stilfulla, detaljrika och strålande ljusa sekelskifteslägenhet om 78 kvm fördelade på tre rum och kök på allra bästa adress invid Odenplan. Den är högt belägen med härligt och ostört hörnläge på tredje våningsplanet i gårdshusfastighet från 1900 med barnvagnsvänlig hiss.

Lägenheten har på senare tid smakfullt och stilsäkert renoverats och är i absolut toppskick med vackra detaljer på plats såsom högt till tak med stuckaturer, spegelmönstrade pardörrar, vita snickerier, elementskydd, golvsocklar samt högresta fönsterpartier i dubbla väderstreck som ger ett rikligt ljusflöde och en känsla av rymd.

Planlösningen är tilltalande och ytterst väldisponerad med utmärkta funktionslösningar rakt igenom. Här ges ovanligt bra förvaring, trivsamma och väl tilltagna sällskapsytor, två bra sovrum, rymligt badrum och en rogivande balkong i söderläge med sol större delen av dagen (ca kl 8-16.30 under vår/sommar).

De öppna sällskapsytorna består av kök och vardagsrum i fil. Det rymliga och välutrustade köket är smakfullt renoverat 2018 i ett klassiskt utförande och har bra förvaring i lådor och skåp i dubbla rader upp till tak. Bra arbetsytor med bänkar i kvartskomposit och komplett maskinell utrustning såsom spishäll, fläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn och diskmaskin. Här ges plats för större matbord.

Vardagsrummet i ljuvligt hörnläge ger plats för både soffgrupp och TV-möbel. Här ges utgång till balkongen som ligger rofyllt och insynsskyddat mot innergården och ger ett härligt och soligt uterum med plats för stolar och bord. Tre högresta fönsterpartier ger ett ljuvligt ljusinsläpp till både kök och vardagsrum.

Två rymliga sovrum ligger avskilda från varandra på var sida av lägenheten. Här ges ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och heltäckningsmatta för en ombonad känsla. Här ges praktisk klädförvaring i platsbyggd garderob och i en ”walk in closet”. Det andra sovrummet med snickartillverkade dubbeldörrar ger plats för enkelsäng och passar utmärkt som barn-, gäst- eller arbetsrum.

Välkomnande och rymlig hall med säkerhetsdörr, bra rumssamband och plats för ytterkläder, skor och generös förvaring i platsbyggd garderob. I anslutning till hallen finns ett helkaklat badrum i stilrent utförande med golvvärme, dusch, kvartskompositskiva med underlimmat handfat och kommod med skåp, spegelskåp, WC och tvättmaskin.

Välskött förening med god ekonomi och de stora renoveringarna gjorda. Till lägenheten disponeras ett stort källarförråd och i fastighetens entré finns dessutom ett barnvagnsrum.

Pris: 8 495 000 kr

Månadsavgift: 3 401 kr
I avgiften ingår värme, vatten kabel-TV (grundutbud via Com Hem) och bredband upp till 100 Mbit/s via Ownit.

Andel i föreningen: 1,59141 %

Byggår: 1900

Uppvärmning: Bergvärme

Lägenhetsnummer: 39 (1302)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Allmänt om föreningen: Brf Kejsarkronan 33 bildades 1999 och förvärvade fastigheten från Svenska Bostäder år 2002. Fastighetens gatuhus uppfördes 1984-1987 och gårdshusen 1900. Föreningen upplåter 64 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 5.703 kvm, varav 4.936 kvm utgör lägenhetsyta och 767 kvm utgör lokalyta (Förskola, Hälsokost och Konditori/Cafe). Föreningen beskattas såsom en äkta bostadsrättsförening. Marken upplåts med tomträtt och gällande tomträttsavtal gäller till och med 2025. Därefter kan tomträttsavgälden komma att höjas. Juridisk person accepteras ej som köpare. För mer information, se föreningens hemsida www.kejsarkronan33.com

Föreningens ekonomi är god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick skulderna till ca 16 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 3.272:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1,9 mkr. Tomträttsavgälden uppgår till ca 807.000:-/år. Föreningen har 3 återstående hyresrätter som stor dold tillgång för framtiden. Avgifterna höjdes med 6 % den 1/4-19 och med ytterligare 3 % den 1/4-20 för att ta höjd mot framtida kostnader i föreningen.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2,5 % av gällande prisbasbelopp som betalas av köparen och en pantsättningsavgift på 1 %/pant som betalas av pantsättaren.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1987: Byte av V/A-stammar och omfattande renoveringar i gårdshuset. Putsning av fasad.
2003: Målning och renovering av samtliga yttertak.
2004: Målning av samtliga trappuppgångar.
2005: Nya portar och målning av fönster.
2006: Uppförande av vindsvåningar i gatuhuset. Färdigställda i föreningens regi.
2007: Renovering av tvättstugan samt nya maskiner.
2007-2009: Uppförande och försäljningar av vindar i gårdshuset.
2007-2010: Förnyelsearbeten av trädgården.
2008-2009: Installation av bergvärme.
2009: Ombyggnad av källarutrymme till föreningslokal.
2010: Installation av vattenmätare (individuell varmvattenavsläsning) och snörasskydd på taket.
2011-2012: Översyn av ventilation.
2012-2013: Renovering av förskolans gård och installation av fibernät med bredband från Ownit.
2015: Inspektion och vård av träden på innergården. Sanering av vind + två lägenheter i gårdshuset.
2016-2017: Dränering av gårdhus. Filmning och spolning av V/A-stammar i både gat- och gårdshuset. Ventilationsunderhåll efter OVK-anmärkningar. Radonmätning (samtliga mätvärden under gränsvärdet).
2017: Målning av källardörrar. Nytt torkskåp i tvättstugan. Byte av ventilationsaggregat i gathuset.
2017-2018. Besiktning och renovering av hyreslägenheter.
2018: Nyinstallation av taksäkerhet på gat- och gårdhuset. Bergvärmeanläggningen inspekterades. Renovering i tvättstugan. Nya cykelställ monterade. Nya rökluckor i gathuset.
2019: Nya namntavlor i entréerna. Ny takbelysning och nya tvättmaskiner i tvättstugan. Omläggning av golv i styrelserummet. Målning av trappuppgångar C, D och F.
2020: Renovering förskolans lokaler. Renovering och målning av samtliga fönster. Byte av belysning i gathuset.

Planerade/diskuterade renoveringar i fastigheten:
Fasadrenovering i gårdshuset (2022). Takbeklädnad och målning i gat- och gårdshuset (2023). Renovering av hissar (2027). Byte av V/A-stammar (2036).

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2018 och 2047. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

Till föreningen disponeras ett källarförråd. I fastighetens gårdshus finns en gemensam och fullutrustad tvättstuga samt en föreningslokal som kan hyras av medlemmarna för 300:-. Det finns två cykelförråd (ett i gårdshuset och ett i gatuhuset), tre barnvagnsrum (två i gårdshuset och ett i gatuhuset) och en mycket fin och grönskande innergård (renoverad 2016) med trädgårdsmöbler och grillplats.

Förening: Brf Kejsarkronan 33

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 64

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 3

TV: TV och bredband: TV levereras via Com Hem (grundutbud ingår i avgiften).

Internet: Bredband via Ownit, upp till 100 Mbit/s (ingår i avgiften).

Sammanställning: Balkong i söderläge.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.