Vasastan - invid Odenplan

Frejgatan 81, 5 tr

Stilren & exklusiv vindsvåning om 79 m² vid Odenplan. Högt över takåsarna med soldränkt takterrass i söderläge & fri utsikt över himmel och takåsar.

Adress

Frejgatan 81, 5 tr

Rum

3

Slutpris

8 830 000 kr

Avgift

3 127 kr/mån

Boyta

69 kvm

Biyta

10 kvmOm bostaden

Högt över takåsarna i klassiskt vacker sekelskiftesfastighet från 1889, på toppadress i kvarteret närmast Odenplan, Gustav Vasa kyrka och Vasaparken, saluförs nu denna enastående, stilsäkra och fina vindsvåning om 79 effektiva m² (69 m² boyta + 10 m² ”icke mätvärd yta under snedtak”) i total golvyta med allt som finns att önska. Därtill har den en soldränkt takterrass om ca 9 m² i bästa söderläge med vidsträckt utsikt över himmel och kringliggande takåsar, Gustav Vasa kyrka samt Stockholms vackra stadssiluett med bland annat Stadshusets Tre kronor.

Vindsvåningen är ritad av arkitekt Ulf Nelson, den uppfördes 2009 och är verkligen något utöver det vanliga. Den karaktäriseras av modern och minimalistisk inredningsstil och påkostade materialval, stavparkettgolv i massiv ek, gott om bra platsbyggda förvarings- och funktionslösningar, inbyggda högtalare för BOSE-system samt massor av trivsam belysning med dimmers. Allt är i en perfekt symbios med typiska vindsdetaljer såsom snedtak och högt till taknock om ca 4 meter, snövita murstockar och änglatrappor, en stilfull, designad och platsmurad öppen spis, takfönster och rymliga fönsterkupor med vidsträckt utsikt över himmel och takåsar.

Helglasade skjutdörrar öppnar till en insynsskyddad och möblerbar takterrass med sol hela dagen och fram till kvällen. Här avnjuts underbar utsikt i flera väderstreck över kringliggande tinnar, torn och takåsar. Terrassen har golvvärme och eldriven markis vilket möjliggör användning av den oavsett väder eller om man bara vill avnjuta sommarlunchen i skuggan.

Planlösningen är ovanligt väldisponerad, den är ytterst funktionell och tillgänglig på hela sin totala golvyta. Här ges öppna, sociala och strålande ljusa sällskapsytor med vardagsrum, matsalsdel och ett platsbyggt kök i vinkel med bänkskivor i marmor och komplett maskinell utrustning från Gaggenau. Matsalsdelen, som är centralt belägen och utgör hjärtat i bostaden, ger plats för stort matsalsbord och många middagsgäster. Här finns även utgången till takterrassen. Vardagsrummet med den eleganta eldstaden, ger plats för soffgrupp och TV-möbel.

Två sovrum ligger bekvämt avskilda från varandra på var sida av våningen. Ett större ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och generös, dold klädförvaring i flertalet platsbyggda garderober längs med vägg och under snedtak. Ett mindre barn-, gäst- eller arbetsrum med platsbyggd säng- och förvaringsmöbel ovan trapphuslöp. Badrum i stilsäkert utförande med helkaklade väggar i vitt och grått klinker på golv med värme, högt till tak, duschhörna med hand- och takdusch, handfat på skiva i svart granit och kommod med skjutlådor, infälld spegel, vägghängd toalett och tvättpelare med tvättmaskin samt torktumlare. Hiss som går hela vägen upp till våningsplanet nås bostadens entré med säkerhetsdörr och hall med platsbyggd garderob för ytterkläder och skor.

Välskött bostadsrättsförening med stark ekonomi, låg skuldsättningsgrad och endast ca 2,5 mkr i långfristiga skulder. Dessutom har man ca 1,2 mkr i omsättningstillgångar (kassa, bank m.m.).

Pris: 7 250 000 kr

Månadsavgift: 3 127 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg (försäkring för bostadsrätt via Brf fastighetsförsäkring). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400:-. Hemförsäkring ca 250:-.

Andel i föreningen: 5,67000 %

Byggår: 1885-1886

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 17 (1502)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 143 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Blåklinten 11 äger fastigheten med samma namn på adress Frejgatan 81 i Stockholm. Fastigheten som uppfördes 1885-1886 består av 17 st bostadslägenheter med en totalyta om 1.130 kvm (2 st 1:or, 5 st 2:or, 9 st 3:or och 1 st 4:a). Dessutom finns 2 st lokaler om 88 kvm upplåtna med bostadsrätt.

Föreningen klassas som en sk äkta förening och marken innehas med äganderätt.

Föreningen accepterar ej juridisk person men delat ägande mellan t ex sambor, makar och föräldrar/barn är ok.

Föreningens ekonomi är mycket god och belåningsgraden är låg. Den långfristiga skulden per 2017-12-31 uppgick till ca 2.500.000:- och ger en belåningsgrad på endast ca 2.250:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgår till ca 1.200.000:-. Årets rörelseresultat efter avskrivningar uppgick till ca +112.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade.

Renoveringar:
1885-1886 bebyggdes tomt nr 11 i kvarteret Blåklinten vid Odenplan av Byggmästare CA Åberg som också var byggherre och sannolikt också den som ritade huset. Den ursprungliga gatuadressen var Frejgatan 61.

2004-2005 utfördes stambyte inkl renovering av alla kök och badrum, byte av elsystem i samtliga lägenheter samt installation av mekanisk ventilation med skorstensfläktar resp fönsterventiler i alla lägenheter, vilket ersatte tidigare självdragsventilation.

2008 inledes arbetet med att inreda vinden samt f.d. tvättstuga på gården till bostadslägenheter. Samtidigt renoverades gatufasad, trapphus och en ny hiss installerades.

2015 Ommålning & plåtarbete av tak.

2016 Installerades ny fjärrvärmeväxlare.

2017 Installerades snörasskydd.

Renovering av yttre entrén och portdörr planeras att påbörja till hösten 2018.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 4,5-5 kvm. Fin gemensam innergård med gräsmatta, planteringar och trädgårdsmöbler. På gården finns ett cykelförråd. I fastigheten finns ingen gemensam tvättstuga utan alla medlemmar har egna tvättmaskiner i lägenheterna.

Förening: Brf Blåklinten 11

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. (analogt grundutbud ingår i avgiften).

Internet: Fiber finns i huset via stockholms stadsnät. Bredband går även att få via Com Hem.

Sammanställning: Soldränkt takterrass om ca 9 m² i bästa söderläge med sol hela dagen och fram till kvällen samt vidsträckt utsikt över himmel, takåsar och Gustav Vasa kyrka.

Fantastiskt läge i första kvarteret ovan Odenplan, Gustav Vasa kyrka och Vasaparken. Här ges tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger (t ex Tranan, Lilla Ego och Sushi Sho mfl), caféer, butiker, mataffärer, teater, gym och utmärkta kommunikationer (tunnelbana, pendeltåg och flertalet innerstadsbussar). På andra sidan Vasaparken ligger S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med dess populära gatustråk med restauranger och caféer. Läget är mycket centralt med 10 minuters avstånd till Stockholms City. Utmärkta kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, tunnelbana, blivande citybana samt flygbussar och Arlanda Express.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.