Vasastan - invid Odenplan

Upplandsgatan 63 A, 3 tr

Stilsäker, fulländad & drömlik trea vid Odenplan i toppskick. Högst upp med härligt ljusinsläpp, optimerad planlösning & solig balkong i västerläge.

Adress

Upplandsgatan 63 A, 3 tr

Rum

3

Slutpris

8 600 000 kr

Avgift

2 802 kr/mån

Boyta

68 kvmOm bostaden

Med ett strålande ljust, genomgående och ostört läge högst upp i gårdshusfastighet från 1890, på toppadress i kvarteret närmast Odenplan och Gustav Vasa kyrka, saluförs nu denna enastående, smakfullt renoverade och fulländade trerummare om 68 m². Fantastisk balkong i soldränkt västerläge med utsikt mot himmel, takåsar och Gustav Vasa kyrkas vackra torn.

Lägenheten har på senare tid varsamt totalrenoverats med genuin känsla för stil, modern design, sobra kulörer, bra materialval och utmärkta funktionslösningar. Här erbjuds bl a genomgående vitlutade furugolv, surroundsystem med integrerat kablage och inbyggda högtalare, infällda eldragningar och dimmerfunktion till samtliga strömbrytare.

Planlösningen är ytterst väldisponerad och funktionell där varje kvadratmeter verkligen nyttjas på allra bästa sätt. Den är genomgående och rofyllt belägen mellan två innergårdar och får tack vare sitt höga läge i fastigheten får den ett fint ljusinsläpp från dubbla väderstreck.

Här ges en underbar sällskapsdel med kök och vardagsrum i en öppen planlösning. Det platsbyggda köket med snickeritillverkad inredning i ett stilsäkert utförande har bra förvaring i skåp och draglådor, arbetsbänkar i granit samt marmor- och glasmosaik på väggen ovan. Komplett maskinell utrustning i rostfritt från bl a Siemens såsom integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, varmluftsugn, mikro, kaffemaskin, vinkyl med två tempererade zoner, induktionshäll och fläkt.

Rymlig matplats för upp till 10 personer invid utgången till balkongen. Balkongen ger härlig förlängning av köket och ett möblerbart uterum i bästa västerläge med sol från ca kl 11.00-20.00 under sommarhalvåret. Vardagsrummet ger plats för soffgrupp och TV-möbel.

Två sovrum varav ”master bedroom” med plats för fullstor dubbelsäng och platsbyggd generös klädförvaring i skjutdörrsgarderob med inbyggd belysning. Det andra sovrummet ger ett bra barn- alternativt arbetsrum.

Stort, fräscht och helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschplats med vikdörrar i glas samt dubbla hand- och takduschar, vägghängd WC, dubbla handfat på förvaringskommod med draglådor och infälld spegel ovan, handdukstork, tvättmaskin och inbyggda högtalare.

Hall med bra avhängningsmöjligheter, klinkergolv med golvvärme, spotlights i tak och access till en rymlig ”walk in closet”.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi, goda lokalintäkter och fastighet med de stora renoveringarna gjorda. I avgiften ingår bredband med upp 1000 Mbit/s.

Pris: 7 450 000 kr

Månadsavgift: 2 802 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband (1000 Mbit/s). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 2,62290 %

Byggår: 1890

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: Fönster med energiglas

Lägenhetsnummer: 00017 (1301)

Hiss: Nej

Våning: 3

Antal våningar: 3

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2020-03-09

Energiklass: F

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Blåklinten 19 bildades 1982 och övertog fastigheten år 2000. Fastigheten uppfördes 1890 och omfattas av adresserna Upplandsgatan 63-65 som består av två gatuhus, två gårdshus och ett fristående hus på den inre gården. Föreningen består av 43 bostadsrättslägenheter (total bostadsyta 3.380 kvm), varav 2 nya vindslägenheter om totalt 137 kvm tillkom i början av 2020, och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen beskattas såsom äkta och man äger marken. De boende ska äga lägenheten. Undantag kan göras men boende ska äga mer än hälften av lägenheten i sådana fall.

Föreningens ekonomi:
Den långfristiga skulden är (avstämt 2021-01-31) ca 12 mkr (ca 3.550:-/kvm i belåningsgrad) och kassan uppgår till ca 1 mkr. Intäkterna från försäljningen av de nyproducerade vindsvåningarna, som föreningen uppförde i egen regi, i februari 2020 finansierade delvis de stora renoveringarna som genomfördes i fastigheten (byte av V/A-stammar, ventilation, fasader, portar, tak). Förutom intäkterna från vindsförsäljningen så har föreningen slutit ett längre avtal med en stabil och konjunkturokänslig hyresgäst. Därmed är båda lokalerna uthyrda och föreningen beräknar en årlig intäkt på ca 840.000:- från dessa under 2021. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade. (Avstämt 2021-02-01).

Överlåtelseavgift om 2,5 % av aktuellt prisbasbelopp betalas av köparen.

Genomförda renoveringar:
2020: Byggnation och försäljning av två vindsvåningar, byte av portar samt godkänd OVK.
2019: Byte av V/A-stammar, fasad-, tak- och hissrenovering. Ny mekanisk till- och frånluftsventilation.
2014: Installation av dörrautomatik i entrén mot gatan.
2013: Spolning av V/A-stammarna.
2011: Renovering av entré och trapphus.
2010: Målning av tak samt installation av värmeslingor i taket mot Upplandsgatan.
2009: Renovering av fönster med byte till energiglas samt installation av jordfelsbrytare i samtliga lägenheter.
2006: Byggnation av balkonger.
2001: Byggnation av balkonger.
1977: Byte av V/A-stammar och elstigare.

Inga större renoveringar planeras eller finns beslutade. (Avstämt 2021-02-01).

Gemensamma utrymmen:
Till lägenheten disponeras ett stort vindsförråd. Det finns en tvättstuga i 63:ans gatuhus med ingång från gården. Här finns även ett soprum. Föreningen har två gemensamma innergårdar med lekplats, sittgrupper och grill. Fyra barnvagnsrum är belägna i tre trapphus, varav ett ligger i 63:an. Cykelförråd och cykelställ finns på mellangården.

Mer information finns på föreningens utmärkta hemsida www.brfblaklinten19.se

Förening: Brf Blåklinten 19

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 43

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-TV via Com Hem. Abonnemang tecknas separat av varje enskild medlem.

Internet: Bredband via Ownit. Upp till 1000 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Fantastisk balkong i soldränkt västerläge med utsikt mot himmel, takåsar och Gustav Vasa kyrkas vackra torn.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.