Vasastan - invid Odenplan

Dalagatan 62, 4 tr

Stilren design & fulländad funktion möter vacker sekelskiftescharm i snygg trerummare med två exklusiva badrum, högt läge & strålande ljusinsläpp.

Adress

Dalagatan 62, 4 tr

Rum

3

Pris

0 kr

Avgift

3 774 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Med ett strålande ljust och ostört läge högt upp på våning 4, tillika det högsta ordinarie våningsplanet (endast vindsvåning ovanför) i fastighet från 1888, på toppadress i kvarteret närmast Odenplan, Gustav Vasa kyrka och Vasaparken, saluförs nu denna enastående, smakfullt nyrenoverade och fulländade trerummare om 62 m². Fantastiskt ljusinsläpp från fyra högresta fönsterpartier i västerläge med utsikt mot takåsar.

Lägenheten har varsamt renoverats med genuin känsla för ursprunglig sekelskiftesstil, modern design, sobra kulörer, bra materialval och massor av platsbyggd förvaring med inredning från Elfa. Allt i en harmonisk symbios med detaljer i tidsenlig stil såsom ljust betsade trägolv, högt till tak om ca 3 meter med dekorativa stuckaturer och rosetter, fina snickerier, höga golvsocklar och spegeldörrar samt fönsterpartier med speglade nischer.

Planlösningen är moderniserad, ytterst väldisponerad och funktionell där varje kvadratmeter verkligen nyttjas på allra bästa sätt. Den upplevs verkligen som större och motsvarar treor på både 70 och 75 m². Tack vare sitt höga läge i fastigheten får den ett fantastiskt ljusinsläpp.

Här ges en sällskapsdel med kök och vardagsrum i en öppen planlösning. Det platsbyggda köket i ett stilsäkert och minimalistiskt utförande har bra förvaring i skåp ända upp till tak och i draglådor, bänkskiva och stänkskydd av marmor samt komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll och ugn.

Vardagsrummet ger plats för soffgrupp och matbord.

Två sovrum varav ”master bedroom” plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i platsbyggd garderob med diskreta skjutdörrar samt ny heltäckningsmatta ger en varm och ombonad känsla. Exklusivt och stilsäkert badrum ”en suite” (nybyggt 2021) med inbyggt badkar med blandare från Tapwell, golvvärme, vägghängd toalett och handfat nedsänkt i bänkskiva av marmor. Kommod med draglådor och tvättmaskin från Miele. Det andra sovrummet ger även det plats för dubbelsäng och har access till en rymlig klädkammare.

Hall med plats för ytterkläder och skor samt platsbyggd och generös förvaring i garderober och i ett praktiskt skoskåp med skjutdörrar och granitskiva. I anslutning till hallen finns lägenhetens andra badrum, även det i ett stilsäkert och exklusivt utförande med dusch och blandare från Tapwell, golvvärme, kommod och vägghängd toalett.

Genomgående strömbrytare och vägguttag från Renova.

Välskött äldre bostadsförening som förvärvade fastigheten 1903, äger marken och har god ekonomi.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 3 774 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 6,12610 %

Byggår: 1888

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0019 (1403)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiklass: D

Allmänt om föreningen: Bf Gullvivan UPA. Föreningen är en äkta bostadsförening. I föreningen finns 22 lägenheter som bebos av 18 hushåll, eftersom 4 hushåll består av 2 sammanslagna lägenheter.

Föreningen köpte fastigheten 1903 (äger marken).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

Föreningen har gemensam tvättstuga och på gården finns ett cykelförråd.

Varje vår och höst har alla medlemmar en gemensam storstädning av gård, trapphus, tvättstuga och källare. Detta tycker föreningen är ett bra sätt att träffa sina grannar och föreningen avslutar gärna med fika eller grillning på gården. I samband med dessa tillfällen brukar föreningen även beställa en grovsophämtning.

RENOVERINGAR
1985: Stambyte kök
1997: Nytt tak samt ommålning av trapphus
2004: Renovering av undercentral
2005: Fasadputs mot innergård och balkonger byggdes
2006: Stambyte badrum och utbyte av el-stigare
2007: Fasadputs mot Dalagatan
2011: Ljuddämpande fönsterisolering mot Dalagatan
2013: Reparation fasad och murar innergård
2014: Nytt tak tvättstuga och cykelbod
2015: Ommålning av trapphus
2017: Installation fiber, data, fönsterrenoveringar
2018: Renovering tvättstuga, värmeväxlare
2021: Reparation av altaner

Förening: Bf Gullvivan UPA

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 22

Internet: Fiberbredband via IP Only. TV och bredband ingår inte i månadsavgiften.

Planritning

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.