Vasastan - invid Odenplan

Dalagatan 62, 4 tr

Adress

Dalagatan 62, 4 tr

Rum

3

Pris

7 495 000 kr

Avgift

4 340 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Med ett strålande ljust och ostört läge högt upp på våning 4, tillika det högsta ordinarie våningsplanet (endast vindsvåning ovanför) i fastighet från 1888, på toppadress i kvarteret närmast Odenplan, Gustav Vasa kyrka och Vasaparken, saluförs nu denna enastående, smakfullt nyrenoverade och fulländade trerummare om 62 m². Fantastiskt ljusinsläpp från fyra högresta fönsterpartier i västerläge med utsikt mot takåsar.

Lägenheten har varsamt renoverats med genuin känsla för ursprunglig sekelskiftesstil, modern design, sobra kulörer, bra materialval och massor av platsbyggd förvaring med inredning från Elfa samt strömbrytare och vägguttag från Renova. Allt i en harmonisk symbios med detaljer i tidsenlig stil såsom ljust betsade trägolv, högt till tak om ca 3 meter med dekorativa stuckaturer och rosetter, fina snickerier, höga golvsocklar och spegeldörrar samt fönsterpartier med speglade nischer.

Planlösningen är moderniserad, ytterst väldisponerad och funktionell där varje kvadratmeter verkligen nyttjas på allra bästa sätt. Den upplevs verkligen som större och motsvarar treor på både 70 och 75 m². Tack vare sitt höga läge i fastigheten får den ett fantastiskt ljusinsläpp. Här ges sällskapsdel med kök och vardagsrum i en öppen planlösning. Det platsbyggda köket är i ett stilsäkert utförande och vardagsrummet ger plats för soffgrupp och matbord.

Två sovrum varav ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i platsbyggd garderob med diskreta skjutdörrar samt heltäckningsmatta som ger en varm och ombonad känsla. Exklusivt och stilsäkert badrum ”en suite” (nybyggt 2021) med inbyggt badkar, golvvärme, toalett och handfat nedsänkt i bänkskiva av marmor. Kommod med draglådor och tvättmaskin från Miele.

Det andra sovrummet ger även det plats för dubbelsäng och har access till en rymlig klädkammare. Hall med plats för ytterkläder och skor samt platsbyggd och generös förvaring i garderober och i ett praktiskt skoskåp med skjutdörrar och granitskiva. I anslutning till hallen finns lägenhetens andra badrum, även det i ett stilsäkert och exklusivt utförande med dusch.

Välskött äldre bostadsförening som äger marken och har god ekonomi.

– Sällskapsdel med kök och vardagsrum i en öppen planlösning. Köket är platsbyggt i ett stilsäkert och minimalistiskt utförande med bra förvaring, bänkskiva av marmor samt komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll och ugn. Vardagsrummet ger plats för soffgrupp och matbord.

– Två sovrum varav ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i platsbyggd garderob med diskreta skjutdörrar samt heltäckningsmatta ger en varm och ombonad känsla. Det andra sovrummet ger även det plats för dubbelsäng och har access till en rymlig klädkammare.

– Exklusivt och stilsäkert badrum ”en suite” (nybyggt 2021) med inbyggt badkar med blandare från Tapwell, golvvärme, vägghängd toalett och handfat nedsänkt i bänkskiva av marmor. Kommod med draglådor och tvättmaskin från Miele.

– Hall med plats för ytterkläder och skor samt platsbyggd och generös förvaring i garderober och i ett praktiskt skoskåp med skjutdörrar och granitskiva. I anslutning till hallen finns lägenhetens andra badrum, även det i ett stilsäkert och exklusivt utförande med dusch och blandare från Tapwell, golvvärme, kommod och vägghängd toalett.

Pris: 7 495 000 kr

Månadsavgift: 4 340 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 6,12610 %

Byggår: 1888

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0019 (1403)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiklass: D

Allmänt om föreningen: Bf Gullvivan UPA. Föreningen är en äkta bostadsförening. I föreningen finns 18 lägenheter om totalt 1.048 kvm/boyta. Föreningen förvärvade fastigheten 1903 (äger marken).

Per 2022-12-31 uppgick föreningens lån till kreditinstitut på 3 464 750:-, vilket ger en belåningsgrad om 3.306:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 858.000:- och årets resultat blev + 115.000:- efter finansiella poster. Föreningen har höjt medlemsavgifterna med 15 %.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 313 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 525 kr/pant.

Föreningen har gemensam tvättstuga och på gården finns ett cykelförråd. Till lägenheten disponeras ett källarförråd.

Varje vår och höst har alla medlemmar en gemensam storstädning av gård, trapphus, tvättstuga och källare. Detta tycker föreningen är ett bra sätt att träffa sina grannar och föreningen avslutar gärna med fika eller grillning på gården. I samband med dessa tillfällen brukar föreningen även beställa en grovsophämtning.

RENOVERINGAR:
1985: Stambyte kök.
1997: Nytt tak samt ommålning av trapphus.
2004: Renovering av undercentral.
2005: Fasadputs mot innergård och balkonger byggdes,.
2006: Stambyte badrum och utbyte av el-stigare.
2007: Fasadputs mot Dalagatan.
2011: Ljuddämpande fönsterisolering mot Dalagatan.
2013: Reparation fasad och murar innergård.
2014: Renovering av tvättstuga och cykelbod.
2015: Ommålning av trapphus, ny tvättmaskin i tvättstugan och översyn av ventilation i källaren.
2016: Ny torktumlare i tvättstugan.
2017: Installation fiber. Fönsterrenovering. Renovering av staket och dörrar på gården.
2018: Renovering tvättstuga och installation av ny värmeväxlare.
2019: Hissrenovering.
2020: Fläkt i källare utbytt och belysning i källare moderniserad till automatik.
2021: Reparation av två altaner genom nya golv och tätskikt.
2022: Renovering av en balkong (finansierad av ägaren själv).

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2021 och sträcker sig fram till 2061.

Förening: Bf Gullvivan UPA

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 22

Internet: Fiberbredband via IP Only. TV och bredband ingår inte i månadsavgiften.

Planritning

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.