Vasastan - Birkastan

Karlbergsvägen 57, 3 tr

Stilsäker sekelskiftestrea i drömskick på bästa adress med balkong i högt och fritt hörnläge, strålande ljusinsläpp och vacker stadsutsikt.

Adress

Karlbergsvägen 57, 3 tr

Rum

3

Slutpris

8 050 000 kr

Avgift

3 562 kr/mån

Boyta

77 kvmOm bostaden

Med högt, fritt och strålande ljust hörnläge i fastighet från 1903 finns denna fulländade och fantastiska trerummare i toppskick. Lägenheten byggdes om och totalrenoverades 2015 och inga kompromisser, bara det bästa av det bästa, har varit ledorden för att skapa detta drömboende av allra bästa slag. Det märks tydligt att alla detaljer, färgsättning, design samt de platsbyggda måttanpassade funktionslösningarna valts ut med osviklig känsla för stil och komfort.

Lägenhetens suveräna planlösning och uppmätta yta om 77 kvm är verkligen optimerad och maximalt yteffektiv, väl motsvarande treor på både 85 och 90 kvm. Här ges öppna, sociala och strålande ljusa sällskapsytor i vardagsrum och kök som integreras till ett. Vardagsrummet är stort, luftigt och magnifikt beläget i högt hörnläge med stora fönsterpartier i tre väderstreck och utgång till vacker och insynsskyddad smidesbalkong i original. Här ges fri vidsträckt stadsutsikt över Karlbergsvägens vackraste gatustråk, ända ner till Odenplan, med pampiga sekelskiftesfastigheter och lummiga gårdar. Köket är platsbyggt och fullutrustat med skåp i grå kulör som går ända upp till tak, bänkskivor i Carrarramarmor och komplett maskinell utrustning i integrerat samt rostfritt utförande. Två bra sovrum, ett föräldrasovrum och ett barn-, tonårs- eller gästrum, ligger avskilda och ostörda från varandra på var sida av lägenheten. Tambur med instegsklinker, golvvärme och en klädkammare. Den leder till en inre hallpassage med platsbyggd, generös klädförvaring. Snyggt badrum i stilsäkert utförande med bl a ett badkar i gjutmarmor, tvättmaskin, vitkaklade väggar och klinkergolv i Marrakesh-design. I övrigt har lägenheten genomgående vitoljad och hårdvaxad fiskbensparkett, rejäl takhöjd, stora fönsterpartier med måttsydda gardiner från My Window.

Välkommen till en sann sekelskiftesdröm på bästa adress i Birkastan som uppfyller det mesta du kan önska av stil, design och känsla. Vi vågar påstå att denna hörntrea är en av de bästa bostäder vi sålt på länge och det klyschiga uttrycket ”bäst i klassen” har sällan passat bättre för att kort och gott beskriva den.

– Hall med klinkergolv och golvvärme samt bra klädförvaring i rymlig garderob/klädkammare. Hallen leder till inre hallpassage med dold generös förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Vitoljad och hårdvaxbehandlad fiskbensparkett.

– Toppfräscht, splitternytt badrum i tidlöst utförande med vitkaklade väggar och klinkergolv i Marrakesch-design med golvvärme. Badrummet har ett badkar i gjutmarmor, handfat på kommod med draglådor, toalett och tvättmaskin. Infällda spotlights i taket.

– Två bra sovrum ligger avskilt och ostört från varandra på var sida om hallen. Här ges ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och ett barn-, tonårs- eller gästrum. Båda rummen har vitvaxoljad fiskbensparkett, vitmålade väggar och stora fönsterpartier.

– Härliga öppna sällskapsytor i kök och stort, luftigt och magnifikt vardagsrum beläget i högt hörnläge med stora fönsterpartier i tre väderstreck och utgång till vacker och insynsskyddad smidesbalkong i original. Här ges fri vidsträckt stadsutsikt över Karlbergsvägens vackraste gatustråk, ända ner till Odenplan, med pampiga sekelskiftesfastigheter och lummiga gårdar.

– Köket är platsbyggt och fullutrustat med skåp i grå kulör som går ända upp till tak, bänkskivor i Carrarramarmor med vitt kakel på väggen ovan samt komplett maskinell utrustning i integrerat och rostfritt utförande såsom kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin och vinkyl.

Pris: 6 950 000 kr

Månadsavgift: 3 562 kr

Andel i föreningen: 2,69098 %

Byggår: 1903

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Föreningen har en stor gemensam takterrass med en fantastisk utsikt över Vasastan. Gemensam tvättstuga belägen på vinden med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. Barnvagnsrum och cykelrum finns på entréplan på Karlbergsvägen respektive Vikingagatan. Till lägenheten hör ett vindsförrad.

Lägenhetsnummer: 15 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 148 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Viking Karl förvärvade fastigheten år 2000. Föreningen består av 52 lägenheter (51 bostadsrätter och 1 hyresrätt, 26 st 1 rok, 16 st 2 rok, 9 st 3 rok och 1 st 5 rok) samt 3 lokaler med hyresrätt, belägna på Karlbergsvägen 57 samt Vikingagatan 21. Total bostadsyta: 2.641 kvm. Total uthyrningsbar lokalyta 564 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Mer information finns på föreningens hemsida: www.brfvikingkarl.se

Föreningens ekonomi är god och inga avgiftsförändringar finns planerade/beslutade. Avgifterna har sänkts två gånger de senaste åren, bl a skedde en sänkning med 15 % den 1 januari 2017.

Genomförda renoveringar:
1996: Byte av elstigare och samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Samma år putsades fasaden om, fönster renoverades, taket lades om, trapphuset samt tvättstugan renoverades.
2004: Målning av trappuppgången på Vikingagatan.
2004-2005: Installerades nya maskiner i tvättstugan.
2006: Balkonger byggdes in mot gården.
2007/2008: Ljudisolerades samtliga fönster.
2010: Installerades en ny torktumlare.
2011: Ommålning av taket och en OVK-besiktning genomfördes.
2013: Målning av trapphus på Karlbergsvägen.
2014: Polering av golv i båda trapphusen.
2015: Ommålning av trapphus på Vikingagatan, byte av tvättmaskiner, tryckpump vatten samt nya entrédörrar med automatisk stängning.
2016: Hissrenovering (säkerhetsanpassning och uppgradering) och stamspolning.

Planerade renoveringar:
2018: Åtgärda bristande tilluft OVK med justeringar. I övrigt är inget större underhåll planerat för de kommande åren.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Föreningen har en stor gemensam takterrass med en fantastisk utsikt över Vasastan. Gemensam tvättstuga är belägen på vinden med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. Barnvagnsrum och cykelrum finns på entréplan på Karlbergsvägen respektive Vikingagatan. Även grovsoprum finns.

Förening: Brf Viking Karl

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Högt belägen och insynsskyddad smidesbalkong i original. Här ges fri vidsträckt stadsutsikt över Karlbergsvägens vackraste gatustråk, ända ner till Odenplan, med pampiga sekelskiftesfastigheter och lummiga gårdar.

Beläget på den lugna delen av Karlbergsvägen bland träd, grönska och vackra gårdar. Populära restaurangen Ultimat, med tillhörande uteservering under kastanjeträd, ligger nästgårds. Dessutom finns ett café, frisör, fiskdelikatessbutik samt postutlämning i korsningen till Norrbackagatan. Runt hörnet finns 7Eleven samt flertalet ytterligare restauranger. Ett stenkast bort är Rörstrandsgatan belägen med Birkastans största utbud av kaffebarer, restauranger, caféer, butiker och mataffärer. Vi dess ände tar Sankt Eriksplan vid med än större utbud och torghandel.

Goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, t-bana Sankt Eriksplan samt pendeltåg från Karlbergs station.

En kort promenad bort finner du Karlbergs slott, parken och kanalen. I parken kan den aktive ta en fridfull promenad eller nyttja de många motionsslingorna.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.