Vasastan - Birkastan

Tomtebogatan 11 A, 3 tr

Stilren & exklusiv vindsvåning om 72 kvm med modern industridesign, utmärkt planlösning, öppna ytor och takterrass. Välskött brf med låga avgifter.

Adress

Tomtebogatan 11 A, 3 tr

Rum

3

Slutpris

8 200 000 kr

Avgift

2 660 kr/mån

Boyta

70 kvm

Biyta

2 kvmOm bostaden

Högst upp med stor hiss till våningsplanet i vacker och unik innergårdsfastighet på Tomtebogatan 11, tidigare en industribyggnad från förra sekelskiftet som 2016 förädlades och genomgick en totalomvandlig genom Celon Entreprenad AB*, saluförs nu denna enastående, stilsäkra och sällsynt väldisponerade vindsvåning om 72 kvm (70 kvm boyta + 2 kvm ”icke mätvärd yta under snedtak”) i effektiv golvyta med allt som finns att önska. Därtill en takterrass i söder om ca 4 kvm som ger ett härligt uterum, sol fram till lunch och vy mot takåsar.

Våningen karaktäriseras av modern och minimalistisk inredningsstil med inslag av industriell design, påkostade och smakfulla materialval, parkettgolv i mörkbetsad ek samt massor av trivsam belysning med dimmers. Allt i en perfekt symbios med vindsdetaljer såsom snedtak och högt till taknock om ca 3,6 meter, takfönster som ger härligt ljusflöde samt helglasade skjutdörrar öppnar till privat och möblerbar takterrass.

Planlösningen är synnerligen yteffektiv och tillgänglig, den är genomgående med härliga öppna sällskapsytor där kök, vardagsrum och terrass integreras till ett. Köket är designat i grå ton med bänkskivor i sten, komplett utrustat med maskiner från Miele såsom inbyggd kyl, frys och diskmaskin, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn och en vinkyl. Två bra sovrum, ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och förvaring i garderober samt ett mindre barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Även det med förvaring i garderober. En välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Ett lyxigt badrum av allra högsta klass med duschhörna, handfat på kommod, handdukstork, WC och en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Mycket välskött, äldre bostadsrättsförening med urstark ekonomi, låg belåning och låga månadsavgifter. Föreningen har även trevliga faciliteter för medlemmarna såsom en gemensam innergård med trädgårdsmöbler, planteringar och plats för cyklar. I gårdshusets källare finns en gemensam bokningsbar relaxavdelning med bastu, jacuzzibadkar, dusch och pentrydel med bord och stolar.

Mycket välskött äkta förening med renoverade fastigheter och god ekonomi.

*I samband med produktionen av bostäderna totalrenoverades gårdshusfastigheten med omfärgning av fasad, nya fönster, nytt tak, nyinstallation av hiss, dragning av nya V/A stammar, el m.m.

Pris: 7 950 000 kr

Månadsavgift: 2 660 kr
Inkl värme, va, och kabel-TV (grundutbud) och fiber. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200-250:-. Bredband 89:- (obligatoriskt).

Andel i föreningen: 3,22140 %

Byggår: 1909

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 31 (1301)

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Stor och rymlig hiss

Våning: 3

Antal våningar: 3

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 110 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Elda med kärlek bildades 1999 och består av två flerbostadshus på Tomtebogatan 11 och 11 A. Fastigheten byggdes 1909 och omfattar 32 bostadsrätter och 3 kommersiella lokaler. Föreningen är en äkta föreningen och äger marken.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2017-12-31 uppgick belåningsgraden till 4.096:-/kvm (totalt 8,9 mkr i lån), omsättningstillgångarna (kassa, bank) till ca 2,9 mkr och medlemsavgifterna till 456:-/kvm/år. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade (avstämt 2019-05-07)

Genomförda renoveringar:
2010 Putsning av fasad gatuhus.
2011 Stambyte gathus.
2012 Inredning vind gathus.
2012 Upprustning av hiss.
2013 Renovering av kakelugnar.
2015 Montering av rökgasfläkt till kakelugnar.
2016 Renovering/byggnation av gårdshus med 10 lgh.
2016 Renovering av fönster.

Planerade renoveringar:
Målning av gårdshusfasaden (ligger några år bort i tiden).

Gemensamhetsutrymmen:
– Barnvagnsförråd.
– Cykelförråd.
– Föreningen har även en fin innergård med utemöbler och grill.
– I gårdshuset, som totalrenoverades 2016, finns en gemensamhetslokal med bastu, spa och pentry.

Kabel-tv och bredband:
– Kabel-tv (Basutbud via Comhem).
– Fiber finns och levereras via Stockholms stadsnät.

En överlåtelseavgift debiteras köparen samt en pantsättningsavgift debiteras köparen.

För ytterligare information se årsredovisningen.

https://brfeldamedkarlek.se/

Förening: Brf Elda med kärlek

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 32

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-tv (Basutbud via Comhem).

Internet: Fiber finns och levereras via Stockholms stadsnät.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.