Vasastan - Birkastan

Robert Almströmsgatan 5, 3 tr

Härligt 1920-tal möter modern stil och komfort i fin och smakfullt renoverad 2,5-3:a med toppläge invid Rörstrandsgatan!

Adress

Robert Almströmsgatan 5, 3 tr

Rum

3

Slutpris

5 360 000 kr

Avgift

2 957 kr/mån

Boyta

69 kvmOm bostaden

Charm, stil och härlig känsla präglar denna suveräna 2,5-3:a om 69 utmärkta kvm i smakfullt renoverat samt mycket gott skick. Modern inredning och stilren design, framför allt i kök och badrum, samsas med vackra och genuina 1920-talsdetaljer såsom trä- och parkettgolv, spegelmönstrade dörrar och fina snickerier, högt till tak, stora fönsterpartier med djupa nisher och spröjs etc.

Planlösningen är mycket väldisponerad och ger funktionen tre rum och kök. Här finns en rundformad och mycket välkomnande hall med plats för avhängning och bra rumssamband. Toppfräscht, nytt badrum med badkar. Välutrustat kök i sparsmakat och vitt utförande med fina detaljer, bra arbetsytor och matplats för 4-5 personer. Väggen mot vardagsrummet går att öppna för integrerad och luftig planlösning, se alternativ planlösning. Vardagsrum i vinkel med dubbla fönsterpartier, plats för soffgrupp och TV-möbel samt snygg, platsbyggd bokhylla på vägg. Ett större sovrum är avdelat till två bra sovrum, varav ett föräldrasovrum med ”walk in closet” och ett barn-, gäst- eller arbetsrum.

Välkommen till Robert Almströmsgatan som är en dold, mysig och tyst gata alldeles invid Rörstrandsgatan och Birkastans sprudlande kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och boutiqer.

– Välkomnande hall med plats för avhängning samt skor. Parkettgolv och vitmålade väggar samt tak. Säkerhetsdörr.

– Kök i stram och stilren design med bra arbetsytor och gott om skåp. Komplett maskinell utrustning i form av kyl/frys, diskmaskin, ugn, spishäll samt spisfläkt. Plats för matbord.

– Luftigt vardagsrum med generöst ljusinsäpp frpn två fönster partier. Naturlig plats för soffgrupp samt TV-möbel. Här finns även en platsbyggd bokhylla.

– Två bra sovrum. Sovrum 1 har plats för dubbelsäng och en rymlig klädkammare. Sovrum 2 används idag som barnrum.

– Snyggt och helkaklat badrum med golvvärme, badkar, vägghängd WC, handfat och bra förvaring i badrumsskåp och hyllor. Renoverat 2014.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 2 957 kr

Andel i föreningen: 4,41000 %

Byggår: 1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga, cykelrum och ett vindsförråd. Trivsam, lummig innergård med trädgårdsmöbler.

Lägenhetsnummer: 1031 (1301)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 131 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Stengodset 16 i Stockholm är en äkta bostadsrättsförening som omfattar adresserna Robert Almströmsgatan 5 och 7. Föreningen består av 27 bostadsrätter, en hyresrättslägenhet och tre lokaler. Den totala boarean är 1 492 m² och 157 m² utgör lokalarea. Huset förvärvades 2003 och man äger marken. Föreningen har ej beslutat om någon kommande avgiftsändring. Juridisk person accepteras ej som medlem. Delat ägande godkänns. Minsta ägarandelen är 10%. Obligatorisk höst-/vårstädning. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1.200 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om ca 500 kr. För ytterligare information hänvisas till föreningens styrelse samt bifogad årsredovisning.

Renoveringar:
1987: Byttes stammar och elstigare.
2004: Ny fjärrvärmeanläggning.
2006: Balkonger mot gården byggdes.
2009: Trapphusen renoverades och nya tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp.
2011: Fönsterrenovering, takrenovering samt snörasskydd.
2013: Teknisk besiktning av fastigheten samt stamspolning.
Under 2016 har en ny undervärmecentral och nya entrédörrar installerats. Detta finansierades med föreningens kassa.

Förening: Brf Stengodset 16

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät, ComHem. Avtal tecknas separat.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Bredbandsbolaget. Bredband debiteras på månadsavgiften med 165:-/mån och är obligatorisk.

Synnerligen eftersökt läge på mysiga och ostörda Robert Almströmsgatan, alldeles invid Rörstrandsgatan och Birkagatan med kaffebarer, cafeér, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.