Vasastan - Birkastan

Norrbackagatan 27 A, 4tr

Drömboende i fastighet från 1913. Genomgående planlösning, högt läge, stor balkong och härligt skick!

Adress

Norrbackagatan 27 A, 4tr

Rum

3

Slutpris

5 950 000 kr

Avgift

2 513 kr/mån

Boyta

66 kvmOm bostaden

Välkommen till Norrbackagatan 27 A och denna underbara lägenhet belägen i fastighet från 1923. Stor härlig balkong med högt och fritt läge och utgång från vardagsrummet. Lägenheten är i mycket fint skick med bevarad charm. Takstuckatur, takrosetter, höga golvsocklar, spegeldörrar samt vackert trägolv. Bostaden är ytterst välplanerad där varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt. Stora sällskapsvänliga ytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Nytt stilfullt och funktionellt kök från tyska Alno utrustat med bl.a. diskmaskin och bänkskiva i carraramarmor. Två väldisponerade sovrum samt mycket goda förvaringsmöjligheter med bl.a. en walk-in closet. Det höga läget i kombination med den genomgående planlösningen och den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus och rymd. Snabbt tillträde är möjligt. Hiss finns. Varmt välkommen på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter.

– Underbart vardagsrum med utgång till balkongen. Sällskapsvänlig öppen planlösning mot köket. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera.

– Stilfullt och nyrenoverat kök från tyska Alno. Bra arbetsyta med bänkskiva i Carraramarmor samt goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, ugn, kolfilterfläkt samt kyl/frys.

– Lägenheten har två väldisponerade sovrum. ”Master bedroom” har plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns även en suverän platsbyggd walk-in closet/klädkammare. Sovrum 2 (tidigare kök) nyttjas med fördel som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Här finns även en garderob.

– Badrum med exklusivt italienskt kakel och klinkers. Badrummet är utrustat med dusch, vikbar duschvägg, handfat och vägghängd wc.

Pris: 5 750 000 kr

Månadsavgift: 2 513 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Obligatorisk avgift för bredband om 129 kr/mån samt balkongunderhåll 74 kr/mån tillkommer. Total avgift blir 2717 kr/mån.

Andel i föreningen: 2,44280 %

Byggår: 1913

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 43

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 138 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd. Det finns en gemensam tvättstuga, barnvagnsrum, föreningslokal samt bastu.

Brf Skålen 18 bildades 1923 och förvärvade då hus och mark i kvarteret Skålen 18 med adresserna Norrbackagatan 27 A och Norra Stationsgatan 115. År 2009 omregistrerades föreningen från en bostadsförening till en bostadsrättsförening. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och består av 49 bostadsrättslägenheter och 1 hyreslokal. Bostadsyta enligt årsredovisning 2016 är 2667 och lokalyta 80 kvm. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare. Föreningen planerar att bygga nya balkonger 2018. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens hemsida www.skalen18.bostadsratterna.se/

Utfört underhåll:
1987 – Fasadrenovering och nytt plåttak på gårdshuset.
1997 – Byte av elstigare, elcentraler, indragning av 3-fas i lägenheterna och elrenovering.
2002 – Byte av stammar i kök/toalett/dusch/badrum.
2004 – Målning av plåttak och fönster.
2005 – Byte av undercentral för fjärrvärme.
2006 – Målning av trapphus och ny trapphusbelysning.
2008 – Renovering av tvättstuga med nya maskiner och ommålning.
2009/2010 – Balkongbyggnation.
2011 – Nya säkerhetsdörrar samt utbyte av kodlås till portarna.
2013 – Vindslägenheterna färdigbyggda. Nytt plåttak på gathuset och takmålning på gårdshuset samt installation av hissar.
2015 – Soprummet byggdes om för uppsamling av sopor i kärl.

Förening: Brf Skålen 18

TV: Ansluten till kabelnät.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit. Obligatoriskt avgift för bredband om 129 kronor/månad tillkommer.

Sammanställning: Stor härlig balkong med högt och fritt läge. Gott om plats för bord, stolar och blomster. Här finns även en markis.

Lägenheten är hos föreningen registrerad som en 2:a men disponeras i dagsläget som en 3:a.

Norrbackagatan 27 A ligger just där lummiga och lugna Birkastan möter det charmiga och pulserande Vasastan. Här, intill mysiga parkområdet Solvändan, är läget ostört och det gröna lugnet ger precis den ro som gjort Birkastan så populär. Men bara ett stenkast bort ligger områdets hjärta och givna samlingsplats Rörstrandsgatan, som erbjuder den rastlöse såväl charmiga butiker som trevliga caféer och restauranger. Allt inom ständigt räckhåll. Angränsande Vasaparken är ett annat mycket populärt tillhåll för såväl vuxna som barn – året runt. Här finns säsongscaféer och aktiviteter för hela familjen med fotbollsplan, lekpark, boulebana, minigolf och rena grönområden för picknicks och utomhusluncher. För att inte nämna isbana vintertid! Parken är väl underhållen och en av Stockholms mest omtyckta, inte helt oförhappandes. Vill man ha ännu mer natur – och dessutom lite finkultur på köpet – ligger fantastiska Hagaparken bara en promenad bort. Här finns joggingspår och tennisbanor och många vackra promenadstråk. Sådana har du också längs med Karlbergs Slott som även det ligger vackert vid vattnet bara några minuter bort från Norrbackagatan 60. Dessutom närhet till Röda Bergen med lekparker och kvarterskrogar ( Marcos, Ultimat och inte minst Gunthers korv!). Vidare är det promenadavstånd till Torsplan med bl.a. Hemköp, Willys och nyöppnade SATS med löparbana och gym på taket! Här byggs även Norra Tornen och Hagastaden växer fram. Kommunikationerna i området är mycket goda med flertalet busslinjer, tunnelbana (S:t Eriksplan) och flygbussar i princip runt knuten. Lätt att ta sig från och lätt att komma hem, precis som det ska vara!

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktsskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktsskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.