Vasastan

Surbrunnsgatan 34 A, 3 tr, hiss

Sekelskiftesdröm i fantastiskt nyskick med högt och ljust läge, öppna ytor och balkong!

Adress

Surbrunnsgatan 34 A, 3 tr, hiss

Rum

3

Slutpris

7 375 000 kr

Avgift

3 406 kr/mån

Boyta

97 kvmOm bostaden

Välkommen till Surbrunnsgatan och attraktiva kvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts. I högt, ljust läge i pampig fastighet anno 1887, mellan sorlet och skratten på Norra Brunn och tyst innergård, finns denna fantastiska och sagolikt fina lägenhet som med varsam hand under 2009-2010 designats, byggts om och renoverats till toppskick. Sällan har det klyschiga uttrycket ”drömboende” passat bättre för att beskriva denna unika bostad som införlivar det mesta du kan önska av stil, klass och finess! Planlösningen är utmärkt disponerad med härliga, öppna och representativa sällskapsytor där bl a kök och vardagsrum om ca 40 kvm integreras till ett. De tre välvda fönstren i fil ger här ljusinsläpp och en magisk känsla! Det platsbyggda köket med stor köksö är stilfullt inrett för både proffs och den matlagningsglade. Här finns exklusiv inredning, bra förvarings- och funktionslösningar samt påkostad maskinell utrustning såsom bl a dubbla ugnar med alla tänkbara finesser, kyl och frys ”side by side” och en inbyggd vinkyl. Vardagsrummet är öppet och luftigt med plats för matsalsmöbel och soffgrupp invid en bevarad kakelugn. Till dessa sällskapsytor kommer en hall som utgör hjärtat i lägenheten, perfekt att mottaga och avsluta i med dina gäster. I rofyllt och knäpptyst läge in mot hemtrevlig innergård vetter två sovrum, varav ett mindre barn-, gäst- eller arbetsrum och ett större ”master bedroom” med ”walk in closet” och utgång till balkong med vy över takåsar. Lägenheten har ett stort badrum med badkar samt separat gäst-WC.

Den här lägenheten är ett smycke ni måste se och uppleva, bättre än så här blir det inte!

– Hallen är lägenhetens hjärta och utgör en social mötesplats för dig och dina gäster. Här finns plats för avhängning vid platsbyggd klädhängare och garderob, en platsbyggd bokhylla och en utmärkt yta för datorbord eller dylikt. Hallen har gott rumssamband, vitmålade väggar och vitlutade, oljade och vaxade furutiljor.

– Stort helkaklat badrum med fönster mot innergården. Badrummet har klinkergolv och golvvärme, badkar, handfat på kommod, badrumsskåp, toalett och det är förberett för tvättmaskin.

– I anslutning till hallen finns separat gäst-WC med toalett och handfat.

– Två bra sovrum, varav ett passar som barn-, gäst-, arbetsrum eller dylikt. Det andra sovrummet, ”master bedroom” är luftigt och rymligt med utgång via glasade dubbeldörrar till balkong i rofyllt gårdsläge. Sovrummet ger plats för stor dubbelsäng och har ingång till ”walk in closet” som inretts för kläder och skor. Sovrummen har vitmålade väggar och tak samt vitlutade, oljade och vaxade furutiljor.

– Fantastisk sällskapsyta om ca 40 kvm med kök och vardagsrum som integreras till ett. De tre stora och välvda fönstren i fil gör att ljuset strömmar in! Köket är platsbyggt, exklusivt och stilfullt inrett för proffs och matlagningsglada med gott om skåp- och förvaringslösningar, arbetsytor i massivt oljad ask med italienskt kakel ovan. Köksön utgör hjärtat i dessa sällskapsdelar med draglådor och inbyggd vinkyl. Exklusiv maskinell utrustning i rostfritt utförande från Husqvarna bestående av kyl och frys ”side by side”, induktionshäll, fläktkåpa (med utsug) och dubbla ugnar, den ena med kombinerad ång- och varmluftsfunktion och den andra med micro- och varmluftsfunktion.

– Vardagsrummet är luftigt och öppet med matplatsdel för många middagsgäster och plats för rejäl soffgrupp invid kakelugnen (plomberad, ej fungerande). Vardagsrum och kök har vitmålade väggar och tak samt vitlutade, oljade och vaxade furutiljor.

OBS! All el är nyinstallerad med ny elcentral, ledningar infrästa i väggarna och dimmers i alla rum.

Pris: 5 450 000 kr

Månadsavgift: 3 406 kr

Andel i föreningen: 9,99000 %

Byggår: 1887

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns vindsförråd, tvättstuga och två barnvagnsförråd. Fin kullerstensbelagd innergård med planteringar och plats för trädgårdsmöbler.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigar byttes 1981, fasadrenovering 1981, tvättstugan renoverades 1998, taket målades om 2003, trapphus målades om 2001, fönster renoverades 2001 och balkonger byggdes 2001.

Lägenhetsnummer: 6

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Surbrunnsgatan 34 förvärvade fastigheten år 1997 och består av 11 lägenheter och 2 lokaler. Byggnaden uppfördes mellan åren 1884-1887, ritades av arkitekt E Stenhammar och C Kleitz och är ett av Vasastans äldst bevarade. Den totala ytan enligt taxeringsbeskedet uppgår 1.190 kvm, varav 875 kvm utgör lägenhetsyta och 315 kvm utgör lokalyta. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2020-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 5.123.000:- och kassan till ca 585.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade. Föreningen har dessutom en stor dold tillgång i sin oinredda vind.

Genomförda renoveringar:
1981: V/A-stammar och elstigar byttes samt fasadrenovering genomfördes.
1998: Tvättstugan renoverades
2001: Renovering av fönster, målning av trapphus samt byggnation av balkonger. Termostater till element byts i varje lägenhet.
2002: Ny värmeväxlare till fjärrvärmeanläggningen installeras.
2003:Ommålning av tak samt hissrenovering.
2005: Renovering av samtliga fönster.
2008: Renovering av fönster mot solsidan och renovering av källarutrymmen.
2012: Fasadunderhåll.
2013: Fönster- och takmålning samt underhåll av falsad plåt. Delvis ommålning av fasaden in mot gården.
2014: Målning av trapphus i gårdshuset. Ny torktumlare och torkskåp.
2015: Nytt passagesystem med låsbrickor och porttelefon.
2016: Stamspolning och OVK.
2018: Indragning av fiber i fastigheten.
2019: Fasadrenovering som innefattats av mur- och putsjobb, byte av skadade tegelstenar, äldre takfönster och dörrstängare har bytts ut samt läckage har åtgärdats. Målning av puts och lister, fönster, balkongdörrar, fönsterbleck m.m. Byte av stuprör och installation av värmekablar för att hindra istappsbildning om vintern. Nya trädgårdsmöbler till innergården har köpts in.
2019/2020: Åtgärder efter OVK och stor fasadrenovering.
2021: Ventilationsrenovering med fläktar på tak och byte av kolfilter i samtliga lägenheter. Även luftspalter sattes upp. Nya tvättmaskiner i tvättstugan.

Föreningen planerar en stamspolning inom 1-2 år. Inga större renoveringar i övrigt planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. På entréplanet finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I källaren finns ett cykelrum. I gårdshuset finns ett barnvagnsrum och ett grovsoprum med källsortering.

Förening: Brf Surbrunnsgatan 34

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 11

Antal lokaler: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. (Basutbud plus 8 valfria kanaler ingår i hyran).

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Balkong i rofyllt läge mot innergården.

Ypperligt, centralt läge nära Odenplan med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken såväl som Stureplan och Hötorget.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.