Vasastan

Rörstrandsgatan 40, 3 tr

Rörstrandsgatans solsida! Elegant sekelskifte med vidsträckt utsikt över Karlbergskanalen. Balkong, kakelugn och toppskick.

Adress

Rörstrandsgatan 40, 3 tr

Rum

3

Slutpris

5 675 000 kr

Avgift

3 372 kr/mån

Boyta

95 kvmOm bostaden

Fantastisk sekelskiftesvåning av klassiskt elegant snitt med underbart läge på den övre delen av Rörstrandsgatans solsida. Den är belägen i högt fritt läge med makalös vidsträckt utsikt i söder över Karlbergskanalen, Karlbergs slott och Kungsholmens takåsar i silhuetten.

Våningen är mycket väldisponerad med genomgående planlösning som flödar av ljus. Med varsam hand har den under 2009-2010 renoverats till mycket gott och smakfullt skick. Handputsade i väggar sobra kulörer och stilrena materialval i hela våningen samsas med bevarade detaljer såsom högt till tak (ca 3,30 meter) med stuckaturer, furutiljor, vägglister, spegelmönstrade och snövita snickerier, franska pardörrar, paneler, stora fönster med djupa nischer, burspråk och en kakelugn. En oktagonformad hall som likt en solfjäder skapar gott rumsamband. Nytt badrum från 2010 i stilren design. Härliga sällskapsrum i fil såsom matsal och vardagsrum med strålande utsikt över Karlbergskanalen, Kungsholmen och slottet. I rofyllt läge mot gården ligger ”master bedroom” med platsbyggda garderober. Ett snyggt välutrustat kök som renoverats 2009 med utgång till stor balkong. Balkongen är möblerbar, ger härlig förlängning av köket och förenar ute och inne.

Välskött äldre och i princip skuldfri förening med låga månadsavgifter!

– Välkomnande och pampigt oktagonformad hall öppnar likt en solfjäder mot matsal, vardagsrum, kök och serveringsgång. I hallen finns plats för klädhängare och förvaring i originalgarderober. I en av dessa är en tvättmaskin från Miele inbyggd (2010). Hallen har vitmålade väggar och tak samt furutiljor.

– Toppfräscht nytt badrum från 2010 i stilren och tidlös design med kaklade väggar i högblankt vitt och italiensk klinker på golv med golvvärme. Här finns duschhörna i glas från INR med blandare och takdusch från Tapwell. Handfat på kommod i mörkt träslag med draglådor för förvaring. Infällda spotlights i taket.

– Separat WC i hallen med sjösten på golv och vägg med infällda speglar. Toalett, handfat och spotlights i tak.

– Snyggt Puustellikök i mycket gott skick som stilfullt renoverats 2009. Här finns gott om skåp i vaniljbetsad ask (skåpinredning från 2005). Nya maskiner från 2009 i rostfri design från Siemens såsom extra hög kyl och frys (203 cm), fyrlågig gashäll i svart keramikglas, fläktkåpa med svart glasfront, varmluftsugn och integrerad diskmaskin. Arbetsyta med bänkskivor i ek och i granit med integrerad diskho från Franke och blandare från Hans Grohe. Sjösten på väggen ovan. Köket har en matplats för 4-5 personer och utgång via pardörrar till stor balkong (1,40 x 3,60 meter) som i ostört läge vetter mot öppnar innergårdar.

– Intill köket finns inre passage med vackert bevarat serveringsskåp och platsbyggd dold förvaring från golv till tak bakom skjutdörrar.

– Sovrum med garderober längs med hel långvägg och plats för dubbelsäng. Vitmålade väggar och tak, furugolv och fönster mot gård.

– Härligt och luftigt vardagsrum med plats för stor soffgrupp och TV-möbel. Här finns en pampig kakelugn i typisk turkos färg från byggåret, två stora fönster med vidsträckt fri utsikt mot Kungsholmen och Karlberskanalen respektive Karlbergs slott i förgrunden. Vitmålade väggar och tak, stuckatur och furugolv. Vardagsrummet öppnar via pardörrar mot matsal.

– Matsal eller ytterligare sovrum för den som önskar med burspråk och vidsträckt fri utsikt mot Kungsholmen och Karlberskanalen respektive Karlbergs slott i förgrunden. Dessutom är vyn längs med Rörstrandsgatan trevlig. I matsalen ges plats för stor matsalsmöbel.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 3 372 kr

Andel i föreningen: 5,60160 %

Byggår: 1908

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelplats på gården, tvättstuga och vindsförråd. Fin innergård med planteringar, trädgårdsmöbler och grill.

Lägenhetsnummer: 21

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns garage i "pucken" alldeles nedanför på gatan och ett stort nybyggt vid S:t Eriksplan.

Allmänt om föreningen: Fatigheten byggdes 1906-08. Arkitektfirman hette Dorph & Höög, byggherre var A Bergström och byggmästare var E Th Ljungberg.

Brf Volontären 20 är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 1977. Fastigheten består av 22 bostadsrätter och en affärslokal som upplåtes med hyresrätt (årligen inbringar lokalen ca 95 000 kr ÅR 2020).

Föreningen förvärvade byggnaden år 1977 och äger marken. Föreningen har god ekonomi med långfristiga skulder om ca 1 255 000 vilket ger en skuldsättningsgrad om endast 772 kr/kvm. Det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.
En överlåtelseavgift tas ut om 1190 kr som betalas av köparen. Juridisk person accepteras ej som köpare.

Till medlemmarnas förfogande finns en lummig och tyst innergård med sittgrupper och grill att låna. I fastigheten finns även ett barnvagnsrum med smidig access, cykelrum, festlokal och hobbyrum. Den gemensamma tvättstugan nås via källaren i gatuhuset och maskinparken består av två tvättmaskiner, centrifug, torktumlare samt torkskåp.

Genomförda renoveringar:
2007 – Målning av trapphus.
2008 – Nytt barnvagnsrum och nytt sophus på gården
2009 – Nya tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan
2009 – Ny cirkulationspump.
2010/11 – Nya termostat /injustering på samtliga element.
2011 – Målning av tak.
2012 – Utbyte av hisslinor.
2012 – Automtisk dörröppnare i portiken.
2017 – Fasadrenovering.
2017 – Nytt torkskåp i tvättstugan.
2018 – OVK genomförd, godkänd.
2020 – Ny porttelefon
2020 – Energideklaration
2020 – Stamspolning (V/A stammar helt utbytta 1985).

Förening: Brf Volontären 20

Antal lägenheter: 22

Antal lokaler: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Stor härlig balkong ligger i rofyllt högt läge mot öppna innergårdar. Balkongen är 1,40 x 3,60 meter.

Lägenheten i kombination med trevliga omgivningar bidrar till ett kvalitetsboende utöver det vanliga! Här lever man helt ostört läge på den övre delen av Rörstrandsgatan men ändå nära gatans restaurang- och cafétäta stråk med pulsen i Birkastan och vid S:t Eriksplan. Samtidigt nås med några minuters promenad bl a Vasaparken och Karlbergs rekreationsområde. Kommunikationerna är goda med T-bana, flertalet innerstadsbussar samt pendeltåg vid Karlbergs station och flygbussar. Mataffärer, caféer, butiker m.m. finns det gott om. Välkommen till trevliga Birkastan!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.