Vasastan

Upplandsgatan 69, 2 tr

Stilren sekelskiftestrea i makalöst bra skick med fantastiskt ljus och rymd, balkong i väster och bästa läge vid Odenplan. 3.626:-/månad!

Adress

Upplandsgatan 69, 2 tr

Rum

3

Slutpris

8 050 000 kr

Avgift

3 626 kr/mån

Boyta

95 kvmOm bostaden

Välkommen till en fantastiskt fin sekelskiftestrea anno 1901 med eftersökt läge och på bästa adress invid Odenplan. Lägenheten har på senare tid smakfullt topprenoverats med stilren, modern design och sober färgsättning som möter vackra och välbevarade originaldetaljer från byggåret. Här finns detaljer såsom imponerande takhöjd om ca 3,30 meter, dekorativa stuckaturer, flertalet stora fönsterpartier med djupa, speglade nischer, franska pardörrar, förvaringsskåp i original samt oljad fiskbensparkett etc.

Lägenheten är högt belägen i fastigheten och den är genomgående mellan gård och gata, den har en suveränt disponerad planlösning som präglas av strålande ljusinsläpp, härlig rymd och genuin sekelskifteskänsla. Här finns ett fantastiskt sällskapskök i stilrent utförande med rejäl förvaring och generösa ytor för matlagning samt middagar med familj och vänner. Köket ansluter till ett stort och luftigt vardagsrum. Både köket och vardagsrummet bokstavligen flödar av ljus från fyra stora fönsterpartier. I rofyllt och ostört läge mot innergården vetter två sovrum, varav ett större ”masterbedroom” med utgång till balkong i väster med sol från lunchtid till ca 18.00. Det mindre sovrummet, idag inrett som ”dressingroom” med heltäckningsmatta för ombonad känsla, används även lämpligtvis som ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Kaklat badrum och rymlig hall med bra förvaring, separat WC och gott rumssamband.

Synnerligen välskött äkta förening med god ekonomi och låg skuldsättning. Föreningen har de senaste åren vid flertal tillfällen sänkt månadsavgifterna.

– Välkomnande tambur med plats att hänga ytterkläder. Inre hall med gott rumssamband. I hallen finns plats för god förvaring i garderob samt WC med toalett och handfat. Oljad fiskbensparkett.

– Hallen leder till passage som ansluter till två sovrum, varav ett rymligt ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, möblerbara ytor längs väggar för garderober, byråer etc. Här finns utgång till balkong i väster med sol från lunchtid till ca 18.00. Det mindre sovrummet, idag inrett som ”dressingroom” med heltäckningsmatta för ombonad känsla, används lämpligtvis som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

– Fräscht kaklat badrum med klinkergolv, duschplats, handfat, badrumsskåp, handdukstork, platsbyggd förvaring- och avställningsmöbel med plats för tvättmaskin.

– Härliga, rymliga och ytterst umgängesvänliga ytor i kök som ansluter till vardagsrum i fil. Köket, ett stort fantastiskt sällskapskök i stilrent utförande med rejäl förvaring i draglådor och skåp i dubbla rader upp till tak. Bra arbetsytor för matlagning och avställning. Komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, keramikhäll, fläkt, varmluftsugn, microvågsugn och diskmaskin. Plats för stort matbord och möjlighet till middagar med familj och vänner.

– Underbart vardagsrum med plats för stor soffgrupp, TV-möbel och väggytor för bokhyllor eller dylikt. Både vardagsrum och kök har stora fönsterpartier som ger rikligt med ljus, högt till tak med dekorativa stuckaturer, väggar i sobra kulörer samt vacker, oljad fiskbensparkett.

Pris: 7 450 000 kr

Månadsavgift: 3 626 kr

Andel i föreningen: 5,32511 %

Byggår: 1901

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4-5 kvm. I föreningen finns en tvättstuga. Två innergårdar med bl a lekstuga, grill och utemöbler. På mellangården finns ett cykelställ och barnvagnsförråd.

Renoveringar: Tak 1999. Stambyte, samtliga stammar i kök och badrum 2004. Elstigare 2004. Fönter mot mellangård, gårds- och gathus 2004. Tvättstugan 2005. Fasad mot gården 2005. Trapphus 2006. Undercentralen (fjärrvärme) 2006. Bakre gård 2008. Snösmältningsslinga 2011. Termostater gårdshuset 2012. Förbättring av ventilation hyreslokal källare 2013-2014. Tätning källare 2013. Föreningen kommer genomföra en fönsterrenovering mot gatan och planerar en uppfräschning av den mellersta innergården.

Lägenhetsnummer: 9 (1202)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Energiförbrukning: 172 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Blåklinten 9 äger fastigheten Blåklinten 9 med adress Upplandsgatan 69. Föreningen bildades 1991 och upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god med låg belåning om ca 7,9 mkr i långfristig skuld per 2019-12-31, vilket ger en belåningsgrad på ca 4.101:-/kvm. Omsättningstillgångar uppgick till ca 1 mkr. Föreningen har med jämn takt de senaste åren sänkt månadsavgifterna, i januari 2013 med 5 %, i juli 2013 med 5 % och ytterligare 7,5 % i januari 2014. Inga avgiftsförändringar är i dagsläget planerade eller beslutade.

Renoveringar i fastigheten:
Tak 1999.
Stambyte, samtliga stammar i kök och badrum 2004.
Elstigare 2004.
Fönster mot mellangård, gårds- och gathus 2004.
Tvättstugan 2005.
Fasad mot gården 2005.
Trapphus 2006.
Undercentralen (fjärrvärme) 2006.
Bakre gård 2008.
Snösmältningsslinga 2011.
Termostater gårdshuset 2012.
Förbättring av ventilation hyreslokal källare 2013-2014.
Tätning källare 2013.
Fönsterrenovering mot Upplandsgatan och bakre gård 2014/2015.
Renovering av mellangården 2017.
Målning av taken båda husen + montering extra rasskydd, inspektionsstegar och gåplan 2018.
Renovering av fasad mot Upplandsgatan 2018/2019.

Enligt underhållsplanen planeras följande projekt kunna genomföras tidig vår nästa år:
Renovering av båda trapphusen. Renovering av vissa delar av plåttaket. Reparation av en takterrass i gathuset. Renovering av fönster mot innergården.

Gemensamma utrymmen:
Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns en tvättstuga i ett eget hus på innersta gården. Två innergårdar med bl a lekstuga, grill och utemöbler. På mellangården finns ett cykelställ och barnvagnsförråd.

Förening: Brf Blåklinten 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: 100 mbit/s fiber via Ownit. Ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Balkong i väster med sol från lunchtid till ca kl 18.00. Föreningen tar ut en obligatorisk balkongavgift om 25:-/månad (inkluderat i månadsavgift om 3626 kr).

Attraktivt och mycket eftersökt läge vid Odenplan och Gustav Vasa kyrka. Här bor ni med ett lugnt läge med allt man kan önska sig precis runt knuten. Direkt närhet till Handelshögskolan och KTH. Stort utbud av trevliga restauranger, bra mataffärer, butiker, mysiga cafeér samt flertalet 7 Eleven-butiker. Bekvämt promenadstånd till Stureplan, city och Arlanda express. Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans gröna linje såväl som flertalet innerstadsbussar. Härliga Hagaparken nås enkelt och nyrenoverade Vasaparken är ett stenkast bort. Även närhet till Brunnsviken där du kan hyra båtplats och kanot. Välkommen till härliga Vasastan!

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.