Vasastan

Västmannagatan 28, 4 tr

Högt, ljust och insynsfritt i stilren sekelskiftestrea med härliga ytor, balkong och utsikt mot takåsar.

Adress

Västmannagatan 28, 4 tr

Rum

3

Slutpris

7 100 000 kr

Avgift

3 860 kr/mån

Boyta

93 kvmOm bostaden

Med högt, genomgående, strålande ljust och insysnfritt läge i fastighet anno 1898, belägen i attraktiva kvarter mellan Vasaparken och Tegnérlunden, finns denna suveräna sekelskiftestrea i toppskick. Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats i stilrent och tidlöst utförande med väggar i sobra kulörer, snövita snickerier, fiskbensparkett, högt till tak och flertalet stora fönsterpartier åt två håll med djupa nischer och utsikt mot himmel och takåsar.

Planlösningen är genomgående och klassiskt väldisponerad med påtaglig känsla av ljus och rymd. Här finns en välkomnande och möblerbar hall med gott rumssamband. Stilrent, minimalistiskt HTH-kök i vitt med vitvaror från Siemens och Electrolux. Fräscht helkaklat badrum med badkar och tvättmaskin. Härligt och luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp och matsalsbord samt dubbla fönsterpartier mot Västmannagatan. Två rejäla sovrum i rofyllt läge mot innergården, varav ”master bedroom” med utgång till balkongen och god förvaring i ”walk in closet” med platsbyggd förvaring. Balkongen ger härlig förlängning av rummet och har vidsträckt utsikt mot takåsar. Det andra sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi.

– Instegstambur med plats att hänga ytterkläder vid klädhängare och övrig klädförvaring i platsbyggd garderob. Klinkergolv. Rymlig, möblerbar hall med gott rumssamband. Väggar i ljus kulör och stavparkett.

– Fräscht helkaklat badrum, smakfullt inrett med badkar, handfat, WC, badrumsskåp, tvättmaskin, handdukstork och infällda spotlights i tak. Klinkergolv med golvvärme.

– Snyggt och stilrent HTH-kök i vitt med vitvaror i rostfritt från Siemens såsom kyl och frys, microvågsugn, varmluftsugn, fläkt, induktionshäll (Electrolux) och integrerad diskmaskin. God förvaring i skåp och draglådor. Bra arbetsytor med glasskiva på vägg ovan. Matplats för 4-6 personer vid fönster mot gården. Parkettgolv i ek.

– Stort, luftigt och ljust vardagsrum med plats för soffgrupp och matsalsbord samt har två stora fönsterpartier med djupa fönsternischer mot Västmannagatan. Väggar i ljus kulör, högt till tak och fiskbensparkett.

– Sovrum 1, ”master bedroom”, är rymligt med plats för rejäl dubbelsäng och goda möblerbara ytor längs med vägg. Bra platsbyggd förvaring från golv till tak i generös ”walk in closet”. Två fönsterpartier, varav utgång via glasade dubbeldörrar till balkong i högt, fritt läge med utsikt över takåsarna. Väggar i ljus kulör, högt till tak och parkettgolv i ek.

– Sovrum 2, utmärkt disponerat som barn-, tonårs-, gäst-, arbetsrum eller dylikt. Väggar i ljus kulör, högt till tak och parkettgolv i ek. Förvaring i platsbyggd garderob.

Pris: 6 950 000 kr

Månadsavgift: 3 860 kr

Andel i föreningen: 4,49366 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, tvättstuga, cykel- och barnvagnsförråd. Trivsam innergård med utemöbler och grillmöjligheter.

Renoveringar: 1985 byttes V/A-stammar och elstigare samt renovering av fönster, fasad och tak. 1999-2000 renoverades trapphus och portentréen samt fasaden tvättades. 2000 byggdes balkonger, tryckvattenstegrare installerades och fönster målades. 2006 målades tak och kabel-TV samt bredband från ComHem installerades. 2008 byttes värmecentralen. 2009 målades fönster. 2010 spolades stammarna. 2011 byttes termostater och ny entré till huset installerades. Föreningen sålde 2013 del av råvinden till medlem i föreningen. Medlemmen förädlar vindsytan och integrerar den med sin nuvarande bostad i två etage. Inga övriga renoveringsplaner eller planerade avgiftsförändringar finns i dagsläget.

Lägenhetsnummer: 503 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 122 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Tuben 6 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1998. Föreningen upplåter 26 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Genomgående välskött förening.
Genomförda större renoveringar:
1985 Stambyte.
1985 Elstigarna byttes.
1985 Renovering av tak, fönster och fasader.
2000 Balkonger byggdes in mot gården.
2000 Port och trapphus renoveras.
2001 hängrännor och stuprör förses med värmeslingor
2006 Taket målas
2008 installerades en undercentral för energiförbättring
2008 En uppgradering av ventilationen i fastigheten utförs i samband med OVK-besiktning.
2009 ommålades samtliga fönster utvändigt.
2010 stamspolades fastigheten
2011 byttes porten ut från gathuset mot gården. Tak ovan portarna mot gården monterades för lättare passage vid snö
2017 – Säkerhetsdörrar.
Kommande renoveringar:
2018 – Renovering av innergård.
2019 – Installation av fiber.
– Föreningen godkänner delade ägarandelar.
– Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
– Föreningen tar ut en medlemsavgift på 500 kr. – Ingen förändring av avgiften beslutad eller diskuterad.
– Föreningen äger marken.

Förening: Brf Tuben 6

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Balkong i högt fritt läge med utsikt över innergårdar, himmel och takåsar. Obligatorisk balkongavgift om 50:-/mån.

Trevligt och mycket attraktivt läge i Vasastan, mellan härliga Tegnérlunden och Vasaparken med konstgräsplan, konstfrusen isbana om vintern och mysiga caféer. Några kvarter bort finns Gustav Vasa kyrka och Odenplan med tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer, teater, gym och utmärkta kommunikationer. På andra sidan Vasaparken ligger S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med dess populära gatustråk med restauranger och caféer. Läget är mycket centralt med 5-6 minuters avstånd till Stockholms city, Drottninggatans shoppingstråk och T-centralen med flygbussar och Arlanda Express.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.