Vasastan

Västmannagatan 28, 4 tr

Stilren, ljus och genomgående sekelskiftestrea i toppskick med balkong, högt fritt läge och härlig utsikt över takåsar!

Adress

Västmannagatan 28, 4 tr

Rum

3

Slutpris

6 650 000 kr

Avgift

3 910 kr/mån

Boyta

93 kvmOm bostaden

I högt, strålande ljust och genomgående läge i fastighet anno 1898, belägen i attraktiva kvarter mellan Vasaparken och Tegnérlunden, finns denna klassiska sekelskiftestrea i toppskick. På senare tid har lägenheten smakfullt renoverats i stilrent och tidlöst utförande, samtidigt som den tidsenliga känslan bevarats. Väggar i vitt och sobra kulörer, snövita snickerier, fiskbensparkett, högt till tak och stora fönsterpartier med djupa nischer i två väderstreck ger rikliga ljusinsläpp. Planlösningen är mycket väldisponerad med möblerbar hall med gott rumssamband. Nytt, snyggt och stilrent HTH-kök i vitt från 2010 med vitvaror från Siemens och Electrolux. Toppfräscht helkaklat badrum med badkar. Härligt och luftigt vardagsrum med två fönster mot Västmannagatan. Två rejäla sovrum i rofyllt läge mot innergården, varav ”master bedroom” med utgång till balkongen och god förvaring i ”walk in closet” med platsbyggd förvaring. Det andra sovrummet disponeras väl som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi. Föreningens ekonomi har ytterligare stärkts genom försäljning av del av råvinden till befintlig medlem i föreningen. Vinden konverteras till vindsvåning i etage med medlemmens nuvarande bostad.

– Instegstambur med plats att hänga ytterkläder i platsbyggd garderob med mycket förvaring. Klinkergolv. Rymlig hall med gott rumssamband. Väggar i ljus kulör och fiskbensparkett.

– Toppfräscht helkaklat badrum, smakfullt inrett med badkar, handfat, WC, badrumsskåp, tvättmaskin, handdukstork och infällda spotlights i tak. Klinkergolv med golvvärme.

– Nytt, snyggt och stilrent HTH-kök i vitt från 2010 med vitvaror i rostfritt från Siemens såsom kyl och frys, microvågsugn, varmluftsugn, fläkt, induktionshäll (Electrolux) och integrerad diskmaskin. God förvaring i skåp och draglådor. Bra arbetsytor med glasskiva på vägg ovan. Matplats för 4-6 personer vid fönster mot gården. Parkettgolv i ek.

– Stort, luftigt och ljust vardagsrum med två stora fönsterpartier med djupa fönsternischer. Väggar i ljus kulör, högt till tak och fiskbensparkett.

– Sovrum 1, ”master bedroom”, är rymligt med plats för rejäl dubbelsäng och goda möblerbara ytor längs med vägg. Bra platsbyggd förvaring från golv till tak i generös ”walk in closet”. Två fönsterpartier, varav utgång via glasade dubbeldörrar till balkong i högt, fritt läge med utsikt över takåsarna. Väggar i ljus kulör, högt till tak och parkettgolv i ek.

– Sovrum 2, utmärkt disponerat som barn-, tonårs-, gäst-, arbetsrum eller dylikt. Väggar i ljus kulör, högt till tak och parkettgolv i ek. Förvaring i platsbyggd garderob.

Pris: 5 950 000 kr

Månadsavgift: 3 910 kr

Andel i föreningen: 4,58604 %

Byggår: 1898

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, tvättstuga, cykel- och barnvagnsförråd. Trivsam innergård med utemöbler och grillmöjligheter.

Renoveringar: 1985 byttes V/A-stammar och elstigare samt renovering av fönster, fasad och tak. 1999-2000 renoverades trapphus och portentréen samt fasaden tvättades. 2000 byggdes balkonger, tryckvattenstegrare installerades och fönster målades. 2006 målades tak och kabel-TV samt bredband från ComHem installerades. 2008 byttes värmecentralen. 2009 målades fönster. 2010 spolades stammarna. 2011 byttes termostater och ny entré till huset installerades. Föreningen har 2013 sålt del av råvinden till medlem i föreningen. Medlemmen förädlar vindsytan och integrerar den med sin nuvarande bostad i två etage. Inga övriga renoveringsplaner eller planerade avgiftsförändringar finns i dagsläget.

Lägenhetsnummer: 503 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 122 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Tuben 6 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1998. Föreningen upplåter 26 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Genomgående välskött förening.
Genomförda större renoveringar:
1985 Stambyte.
1985 Elstigarna byttes.
1985 Renovering av tak, fönster och fasader.
2000 Balkonger byggdes in mot gården.
2000 Port och trapphus renoveras.
2001 hängrännor och stuprör förses med värmeslingor
2006 Taket målas
2008 installerades en undercentral för energiförbättring
2008 En uppgradering av ventilationen i fastigheten utförs i samband med OVK-besiktning.
2009 ommålades samtliga fönster utvändigt.
2010 stamspolades fastigheten
2011 byttes porten ut från gathuset mot gården. Tak ovan portarna mot gården monterades för lättare passage vid snö
2017 – Säkerhetsdörrar.
Kommande renoveringar:
2018 – Renovering av innergård.
2019 – Installation av fiber.
– Föreningen godkänner delade ägarandelar.
– Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
– Föreningen tar ut en medlemsavgift på 500 kr. – Ingen förändring av avgiften beslutad eller diskuterad.
– Föreningen äger marken.

Förening: Brf Tuben 6

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. (Basutbudet ingår i avgiften)

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Balkong i högt fritt läge med utsikt över innergårdar, himmel och takåsar.

Trevligt och mycket attraktivt läge i Vasastan, mellan härliga Tegnérlunden och Vasaparken med konstgräsplan, konstfrusen isbana om vintern och mysiga caféer. Några kvarter bort finns Gustav Vasa kyrka och Odenplan med tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer, teater, gym och utmärkta kommunikationer. På andra sidan Vasaparken ligger S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med dess populära gatustråk med restauranger och caféer. Läget är mycket centralt med 5-6 minuters avstånd till Stockholms city, Drottninggatans shoppingstråk och T-centralen med flygbussar och Arlanda Express.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.