Vasastan

Västmannagatan 28, 2 tr

Stilren, ljus och genomgående sekelskiftestrea med balkong, högt läge och härlig känsla!

Adress

Västmannagatan 28, 2 tr

Rum

3

Slutpris

6 125 000 kr

Avgift

3 860 kr/mån

Boyta

93 kvmOm bostaden

I högt, ljust och genomgående läge i fastighet anno 1898, belägen i attraktiva kvarter mellan Vasaparken och Tegnérlunden, finns denna klassiska sekelskiftestrea i toppskick. På senare tid har lägenheten smakfullt renoverats i stilrent och tidlöst utförande, samtidigt som den tidsenliga känslan bevarats. Väggar i vitt och sobra kulörer, snövita snickerier, oljad fiskbensparkett, högt till tak om ca 3,20 meter och stora spegelmönstrade fönsterpartier i två väderstreck ger rikliga ljusinsläpp. Planlösningen är mycket väldisponerad med möblerbar hall med gott rumssamband och platsbyggd förvaring. Snyggt och stilrent kök i vitt från danska Kvik med vitvaror från Gram och Siemens. Toppfräscht nytt badrum från 2007 med inredning från italienska Antonio Lupi. Härligt och luftigt vardagsrum med två fönster mot Västmannagatan. Två rejäla sovrum i rofyllt läge mot innergården, varav ”master bedroom” med utgång till balkongen och god förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Det andra sovrummet disponeras väl som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Välskött bostadsrättsförening som är nästintill skuldfri.

– Instegstambur med plats att hänga ytterkläder. Övrig förvaring i garderober längs med vägg. Inre hallpassage med gott rumssamband. Här finns platsbyggda skåp för diverse förvaring. Vitmålade väggar och tak. Oljad fiskbensparkett.

– Toppfräscht badrum, smakfullt renoverat 2007 i snygg design med inredning från italienska Antonio Lupi. Helkaklade väggar i vitt och klinkergolv med golvvärme. Handfat på platsbyggd stor kommod med bänkskiva i glas, god förvaring i skåp och en inbyggd tvättmaskin. Vägghängd WC. Duschhörna med vikdörrar i glas.

– Vitt kök i stilren dansk design. God förvaring i skåp och draglådor. Arbetsytor med kaklad vägg ovan. Köksmaskiner från Gram och Siemens såsom kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, microvågsugn, integrerad diskmaskin samt fläkt. Matplats för 4-6 personer vid fönster mot gården. Vitmålad tegelvägg. Svartbetsat trägolv.

– Stort, luftigt och ljust vardagsrum med två stora fönsterpartier med spegelmönstrade nischer. Vitmålade väggar, högt till tak om ca 3,20 meter och oljad fiskbensparkett.

– Sovrum 1, ”master bedroom”, är rymligt med plats för rejäl dubbelsäng och goda möblerbara ytor längs med vägg. Bra förvaring från golv till tak i platsbyggd generös garderobsvägg med skåpdörrar i klassisk stil. Två fönsterpartier, varav utgång via glasade dubbeldörrar till balkongen. Väggar i sober kulör, högt till tak och oljad fiskbensparkett.

– Sovrum 2, utmärkt disponerat som barn-, tonårs-, gäst-, arbetsrum eller dylikt. Fönster med spegelmönstrad nisch. Väggar i sober kulör, högt till tak och oljad fiskbensparkett. En garderob i original.

Pris: 5 950 000 kr

Månadsavgift: 3 860 kr

Andel i föreningen: 4,58604 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, tvättstuga, cykel- och barnvagnsförråd. Trivsam innergård med utemöbler och grillmöjligheter.

Renoveringar: 1986 byttes V/A-stammar och elstigare samt renovering av fönster, fasad och tak. 1999-2000 renoverades trapphus och portentréen samt fasaden tvättades. 2000 byggdes balkonger, tryckvattenstegrare intallerades och fönster målades. 2006 målades tak och kabel-TV samt bredband från ComHem installerades. 2008 byttes värmecentralen. 2009 målades fönster. 2010 spolades stammarna. 2011 byttes termostater och ny entré till huset installerades. Inga övriga renoveringsplaner eller planerade avgiftsförändringar finns i dagsläget.

Lägenhetsnummer: 303 (1201)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Tuben 6 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1998. Föreningen upplåter 26 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Genomgående välskött förening.
Genomförda större renoveringar:
1985 Stambyte.
1985 Elstigarna byttes.
1985 Renovering av tak, fönster och fasader.
2000 Balkonger byggdes in mot gården.
2000 Port och trapphus renoveras.
2001 hängrännor och stuprör förses med värmeslingor
2006 Taket målas
2008 installerades en undercentral för energiförbättring
2008 En uppgradering av ventilationen i fastigheten utförs i samband med OVK-besiktning.
2009 ommålades samtliga fönster utvändigt.
2010 stamspolades fastigheten
2011 byttes porten ut från gathuset mot gården. Tak ovan portarna mot gården monterades för lättare passage vid snö
2017 – Säkerhetsdörrar.
Kommande renoveringar:
2018 – Renovering av innergård.
2019 – Installation av fiber.
– Föreningen godkänner delade ägarandelar.
– Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
– Föreningen tar ut en medlemsavgift på 500 kr. – Ingen förändring av avgiften beslutad eller diskuterad.
– Föreningen äger marken.

Förening: Brf Tuben 6

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. (Basutbudet ingår i avgiften)

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Balkong mot innergård.

Trevligt och mycket attraktivt läge i Vasastan, mellan härliga Tegnérlunden och Vasaparken med konstgräsplan, konstfrusen isbana om vintern och mysiga caféer. Några kvarter bort finns Gustav Vasa kyrka och Odenplan med tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer, teater, gym och utmärkta kommunikationer. På andra sidan Vasaparken ligger S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med dess populära gatustråk med restauranger och caféer. Läget är mycket centralt med 5-6 minuters avstånd till Stockholms city, Drottninggatans shoppingstråk och T-centralen med flygbussar och Arlanda Express.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.