Vasastan

Sankt Eriksgatan 71, 5 tr

Högst upp, närmast himlen. Vindsetage med storslagen utsikt, terrass, öppen spis samt perfekt planlösning och ytor i toppskick. Bäst i klassen!

Adress

Sankt Eriksgatan 71, 5 tr

Rum

3

Slutpris

8 600 000 kr

Avgift

4 192 kr/mån

Boyta

92 kvm

Biyta

8 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Sankt Eriksgatan 71 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär och utsikt som slår det mesta. Vindsetage, högst upp 5 tr hiss, attraktivt belägen i eftersökta kvarter alldeles invid Sankt Eriksplan och Birkastans sprudlande kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och butiker.

Lägenheten har smakfullt renoverats till ett fantastiskt hem med härliga öppna och sociala ytor som inbjuder till mingel och middagar med många vänner. Flödande ljus från stora fönsterpartier med magisk utsikt över stad, sjö och takåsar, öppen spis, framtagna takbjälkar, snedtak, genomgående fina golv, högt i tak och ljusa färgval. Fantastisk terrass med Vasastans antagligen bästa solnedgång.
Lägenheten kan med relativt små medel byggas om till en 4:a genom att dela av vardagsrummet.

– Välkomnande hall med bra rumsamband, säkerhetsdörr och platsbyggd hatthylla.

– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats för 8 personer. Köket (HTH) byggdes 2017 med exklusiva materialval som exempelvis lampor från Gubi, vinkyl från Avintage och elektronisk vattenavstängning för diskmaskin. Modern stil med tunn bänkskiva i kompositsten från Caesarstone. Stilren måttbeställd fläkt från Fjäråskupan med inbyggd våtrumsforcering. Matplats för upp till 8 personer. Redan på denna våning är lägenheten långt över takåsarna och har fri och ogenerad utsikt.

– Stilrent badrum med helkaklade väggar och moderna materialval. Dusch med olika funktioner. WC, handfat och möjlighet till tvättmaskin. Klinker med golvvärme.

– Lättmöblerat vardagsrum (nymålat Farrow & Ball) med generöst ljusinsläpp från tre stora fönster. Fungerande öppen spis och inbyggd garderob. Här är det enkelt att skapa ett till sovrum för att få en bra fyra. Snygg trappa leder upp till övervåningen.

– Sovrum med plats för rejäl säng. Framtagna takbjälkar, fint ljusinsläpp och charmigt snedtak.

– Fräsch separat toalett med WC och handfat.

– Master bedroom med walk in closet och två ytbesparande och inbyggda förvaringar som nyttjar dolda utrymmen på ett smart sätt. Avsats framtagen som kan användas som prydnadsyta eller loft. Synliga takbjälkar. Sovrummet renoverades 2017. Utgång till terrassen.

– Terrass med makalös utsikt över bl.a. kyrktorn, Birkastans takåsar och Karlbergskanalen. Terrassen har under sommarmånaderna sol från förmiddag till solnedgång i väster.

Pris: 7 975 000 kr

Månadsavgift: 4 192 kr
I avgiften ingår värme, vatten, bredband 100 mbits och kabel-TV (basutbud). Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsel 300 kr, hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 5,76441 %

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Föreningen har en trivsam innergård med utemöbler och cykelförvaring. Till föreningen hör även en tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Barnvagnsrum och cykelförråd. Det finns ett källarförråd som tillhör lägenheten.

Lägenhetsnummer: 01094 (1501)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Allmänt om föreningen: Föreningens fastighet byggdes 1930 och föreningen förvärvade fastigheten 1999. Föreningen består av 29 bostadsrättslägenheter och 4 lokaler med hyresrätt. Den totala bostadsytan är 1 596 kvm och den totala lokalytan är 408 kvm.
Bostadsrättslägenheterna är fördelade på följande sätt:
3 st lägenheter med 1 rum med kokskåp
3 st lägenheter med 1 rum och kök
17 st lägenheter med 2 rum och kök
6 st lägenheter med 3 rum och kök

Föreningens fastigheter har under året varit fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar AB. I försäkringen ingår tilläggsförsäkring för bostadsrättsinnehavaren.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Förvaltnings AB Castor i Sundsvall.

RENOVERINGAR
1986 byttes el-stigare och V/A-stammarna i kök och bad.
2001 renoverades fönster.
2004 renoverades trappuppgång.
2007 renoverades tak och OVK-besiktning av ventilationen utfördes.
2009 installerades avfuktningsanläggning i källaren.
2011 spolades stammar och fasad mot gård renoverades.
2012 installerades ny värmeväxlare och ny ventilation.
2015 gjordes godkänd OVK-besiktning.
2016 installerades fiber i alla lägenheter.
2018 renoverades trapphuset.
Fönsterrenovering planeras.

Förening: Porslinsbruket 22

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgift.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Ownit. Ingår i avgift.

Sammanställning: Rymlig terass med milsvid utsikt över takåsarna. På grund av att fastigheten ligger i sutteräng så kommer denna terrass högt över övriga hus och har en helt unik utsikt. Balkongen har under sommarmånaderna sol från förmiddag till solnedgång i väster. Fjärrkontrollstyrd markis, trall i sibirisk lärk och belysning.

Toppläge i populära Birkastan med Rörstrandsgatans sagolika utbud av restauranger, butiker och caféer runt hörnet liksom Sankt Eriksgatans utbud av service och kommunikationer. På gatan ligger omtalade Totemo Ramen, lite längre bort prisbelönta Portal och snart öppnar även Biograf Capitol vid St Eriksplan.

På näravstånd ligger Karlbergs slott och Karlbergskanalen med löpslingor och fina promenadstråk längst vattnet. Dessutom ligger Vasaparken nära där man kan spela fotboll på sommaren och åka skridskor på vintern. Här bor du på ett av Vasastans bästa lägen med direkt närhet till vatten och natur, alla kommunikationer och det gedigna serviceutbud som omkringliggande affärer har att erbjuda.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.