Vasastan

Döbelnsgatan 42 A, 4 tr

Sekelskiftesdröm med balkong och fantastisk utsikt över takåsarna. Kakelugnar, härliga sällskapsytor och högt läge!

Adress

Döbelnsgatan 42 A, 4 tr

Rum

3

Slutpris

7 400 000 kr

Avgift

5 185 kr/mån

Boyta

92 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva en fantastisk trea med stor balkong, två vackra fungerande kakelugnar och eftersökt läge i Vasastan. Här bor du högst upp (endast vind ovan) i fastighet från år 1900, med utsikt över takåsarna. Lägenheten är i fint skick med charmen bevarad. Vitsåpat och mattlackat trägolv, vackra pardörrar, spegeldörrar, takstuckatur, takrosetter, höga golvsocklar och fönster med speglar och djupa nischer. Det höga läget i kombination med den genomgående planlösningen och generösa takhöjden ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Lägenheten är ytterst väldisponerad med stora sällskapsvänliga ytor och goda förvaringsmöjligheter. Stilfullt kök med matplats för många och balkong med utsikt mot takåsarna. Lägenheten har både tvättmaskin och diskmaskin. Rymlig hiss finns. Observera att det förutom värme och vatten även ingår bredband samt basutbud kabel-tv i avgiften. Här bor man tyst och lugnt, nära till kommunikationer och grönområden samt direkt mycket nära till restauranger, mataffärer och populära bagerier. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter samt plats för byrå eller garderob om så önskas. Trägolv och spotlightbelysning.

– Enastående vardagsrum med vacker fungerande kakelugn. Två stora fönster med speglar och djupa nischer, takstuckatur, takrosett, höga golvsocklar och trägolv. Gott om plats för önskad möblering. Pardörrar leder in till sovrum 1.

– Stilfullt och sällskapsvänligt kök med utgång till balkongen. Plats för större matbord och trevliga middagar. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, fläkt, ugn, kyl och frys. Bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Trägolv, takstuckatur, höga golvsocklar samt takrosett. Köket är totalrenoverat med nya maskiner 2009.

– Stor härlig balkong med himlen som närmsta granne. Gott om plats för bord, stolar och blomster. Balkongen vetter mot innergården.

– Sovrum 1 (master bedroom) har plats för dubbelsäng och sängbord. Bra förvaring i form av flera garderober samt plats för extra garderob eller byrå om så önskas. Här finns även en stämningsfull och fungerande kakelugn. Trägolv, fönster med speglar och djupa nischer, höga golvsocklar samt takrosett.

– Sovrum 2 disponeras utmärkt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Här finns en platsbyggd garderob/skåp. Trägolv och fönster med speglar och djupa nischer.

– Rymligt badrum utrustat med kombinerad tvättmaskin/torktumlare, badkar, dusch, infällbar duschvägg, handdukstork, skåp, handfat och wc. Spotlightbelysning.

Pris: 7 350 000 kr

Månadsavgift: 5 185 kr

Andel i föreningen: 2,84095 %

Byggår: 1900

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd om ca 18 kvm golvyta som enkelt nås via halv trappa upp från lägenheten. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, torkrum och mangel. Dessutom finns en gemensam samlingslokal, cykel- och barnvagnsutrymme samt 3 fina innergårdar med sommarmöblering, grill samt sandlåda och lekstuga för de små. Mindre odlingslotter fördelas enligt kösystem.

Lägenhetsnummer: 8 (1402)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 145 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Brf Tullporten äger fastigheten Hälsokällan 2 och 7 i Stockholms kommun på adresserna Döbelnsgatan 42 och Tulegatan 3. Inom fastigheten finns 38 bostadsrättslägenheter samt 1 lokal. Ombyggnadsår är 1985 då en omfattande renovering gjordes med bl.a. V/A stammar och el. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Föreningen har en gemensam vår- och höststädning samt hjälps åt (enl. schema ca 3 ggr/år och medlem) att sanda innergåden vintertid vid behov och vattna blommorna i respektive trapphus. Överlåtelseavgift betalas av säljaren. Energiprestanda:145 kWh/m² och år

Förening: Riksbyggens Brf Tullporten

TV: Kabel-TV från Com Hem.

Internet: Bredband 100 Mbit från Ownit.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa som såväl Vasastan, Norrmalm och City har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarteret kryllar det av mysiga caféer och trevliga restauranger. Här har du även ett rikligt utbud av mataffärer, bagerier och butiker. Med promenadavstånd når du Tegnérlunden, Vasaparken och Hagaparken. Även kort promenadavstånd till bl.a. Stureplan, Hötorget och Odenplan. Mycket goda kommunikationer i form av flera busslinjer samt både röd och grön tunnelbanelinje (Rådmansgatan samt Tekniska Högskolan).

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.