Vasastan

Sankt Eriksgatan 71, 5 tr.

Högst upp, närmast himlen. Vindsetage med storslagen utsikt, terrass, öppen spis samt perfekt planlösning och ytor i toppskick. Bäst i klassen!

Adress

Sankt Eriksgatan 71, 5 tr.

Rum

3

Slutpris

10 750 000 kr

Avgift

4 192 kr/mån

Boyta

92 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Sankt Eriksgatan 71 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär och utsikt som slår det mesta. Vindsetage, högst upp 5 tr hiss, attraktivt belägen i eftersökta kvarter alldeles invid Sankt Eriksplan och Birkastans sprudlande kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och butiker.

Lägenheten har smakfullt renoverats till ett fantastiskt hem med härliga öppna och sociala ytor som inbjuder till mingel och middagar med många vänner. Flödande ljus från stora fönsterpartier med magisk utsikt över stad, sjö och takåsar, öppen spis, framtagna takbjälkar, snedtak, genomgående fina golv, högt i tak och ljusa färgval. Fantastisk terrass med Vasastans antagligen bästa solnedgång.
Lägenheten kan med relativt små medel byggas om till en 4:a genom att dela av vardagsrummet.

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall med bra rumsamband, säkerhetsdörr och platsbyggd hatthylla.

– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats för 8 personer. Köket (HTH) byggdes 2017 med exklusiva materialval som exempelvis lampor från Gubi, vinkyl från Avintage och elektronisk vattenavstängning för diskmaskin. Modern stil med tunn bänkskiva i kompositsten från Caesarstone. Stilren måttbeställd fläkt från Fjäråskupan med inbyggd våtrumsforcering. Matplats för upp till 8 personer. Redan på denna våning är lägenheten långt över takåsarna och har fri och ogenerad utsikt.

– Stilrent badrum med helkaklade väggar och moderna materialval. Dusch med olika funktioner. WC, handfat och tvättmaskin. Klinker med golvvärme.

– Lättmöblerat vardagsrum (nymålat Farrow & Ball) med generöst ljusinsläpp från tre stora fönster. Fungerande öppen spis och inbyggd garderob. Här är det enkelt att skapa ett till sovrum för att få en bra fyra. Snygg trappa leder upp till övervåningen.

– Sovrum med plats för rejäl säng. Framtagna takbjälkar, fint ljusinsläpp och charmigt snedtak.

– Fräsch separat toalett med WC och handfat.

– Master bedroom med walk in closet och två ytbesparande och inbyggda förvaringar som nyttjar dolda utrymmen på ett smart sätt. Avsats framtagen som kan användas som prydnadsyta eller loft. Synliga takbjälkar. Utgång till terrassen.

– Terrass med makalös utsikt över bl.a. kyrktorn, Birkastans takåsar och Karlbergskanalen. Terrassen har under sommarmånaderna sol från förmiddag till solnedgång i väster.

Pris: 9 150 000 kr

Månadsavgift: 4 192 kr
I avgiften ingår värme, vatten, bredband 100 mbits och kabel-TV (basutbud). Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsel 300 kr, hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 5,76440 %

Byggår: 1929

Lägenhetsnummer: 01094 (1501)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energideklaration: Utförd

Allmänt om föreningen: Brf Porslinsbruket är en äkta förening som bildades 1999 och äger marken. I föreningen finns 29 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Total bostadsyta 1 596 kvm och lokalyta 408 kvm. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 8 189 431 kr, vilket ger en belåningsgrad på 4 158 kr/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m) uppgick till 1 500 743 kr. Inga avgiftsförändringar beslutade.

Renoveringar:
2020 – Stamspolning, OVK
2019 – Trapphusrenovering
2017 – Framtagning av underhållsplan
2016 – Fiber via Ownit
2015 – OVK
2013 – Renovering av hyreslokal
2012 – Ny värmeväxlare
2012 – Ny ventilation 2012
2011 – Fasadrenovering mot gård
2011 – Stamspolning
2007 – OVK-besiktning
2007 – Takrenovering
2004 – Trapphus
2001 – Fönster
1986 – Elstigare
1986 – Byttes el-stigare och V/A-stammarna i kök och bad

Planerade renoveringar:
Tvättstugan
Fönsterrenovering inom 5 år.

Gemensamma utrymmen:
Trevlig innergård med utemöbler.
Cykelrum
Barnvagnsrum
Tvättstuga finns på -2 trappor utrustad med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkskåp och en mangel.
Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Som boende på Sankt Eriksgatan 71 har du dels möjlighet att gå ut direkt på Sankt Eriksgatan eller via gården och då smidigt hamna på Bråvallagatan.

Förening: Porslinsbruket 22

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgift.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Ownit. Ingår i avgift.

Sammanställning: Rymlig terass med milsvid utsikt över takåsarna. På grund av att fastigheten ligger i sutteräng så kommer denna terrass högt över övriga hus och har en helt unik utsikt. Balkongen har under sommarmånaderna sol från förmiddag till solnedgång i väster. Fjärrkontrollstyrd markis, trall i sibirisk lärk och belysning.

Toppläge i populära Birkastan med Rörstrandsgatans sagolika utbud av restauranger, butiker och caféer runt hörnet liksom Sankt Eriksgatans utbud av service och kommunikationer.

På näravstånd ligger Karlbergs slott och Karlbergskanalen med löpslingor och fina promenadstråk längst vattnet. Dessutom ligger Vasaparken nära där man kan spela fotboll på sommaren och åka skridskor på vintern. Här bor du på ett av Vasastans bästa lägen med direkt närhet till vatten och natur, alla kommunikationer och det gedigna serviceutbud som omkringliggande affärer har att erbjuda. Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.