Vasastan

Västmannagatan 27, 5 tr

Fantastisk vindsvåning om 106 kvm på bästa adress. Stor terrass i bästa solläge med utsikt över takåsarna. Härliga sällskapsytor & toppskick.

Adress

Västmannagatan 27, 5 tr

Rum

3

Slutpris

12 000 000 kr

Avgift

2 697 kr/mån

Boyta

91 kvm

Biyta

15 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän vindsvåning med en levnadsyta om 106 ljusa och välplanerade kvm i ett fantastiskt bra skick. Generösa ljusinsläpp med fem fönsterkuper, två takfönster och helglasat fönsterparti till en insynsskyddad terrass/altan med magisk stadsvy över takåsarna. Stor och öppen sällskapsyta, lättmöblerat vardagsrum med högt till nock, synliga bjälkar, snygg öppen spis samt ett ljuvligt kök med allt man kan önska. Två sovrum och badrum med dusch, bubbelbadkar samt exklusiva materialval. Stor klädkammare som går att göra om till ytterligare ett sovrum.

Trygg och klok förening med välskött fastighet, låg belåningsgrad och förmånliga månadsavgifter. Vi tror att detta är Vasastadsvinden ni väntat på, denna våning är verkligen bäst i klassen. Välkommen på visning!

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder.

– Stor klädkammare med fantastisk förvaring som går att göra om till ett sovrum. Positiva förhandsbesked om att det går att sätta in en ytterligare takkupa för ljusinsläpp.

– Underbart vardagsrum med öppen planlösning mot köket och utgång till terrassen. Generösa ljusinsläpp med tre fönsterkupor, två takfönster och helglasat fönsterparti mot terrassen. Fungerande öppen spis, snygg belysning, högt till nock och synliga bjälkar.

– 11 kvm ogenerad terrass med utsikt över takåsarna. Markis och gott om plats för bord, stolar och grill. Bästa läge med sol från tidig morgon till solnedgång ger förutom en härlig atmosfär fantastiska odlingsmöjligheter!

– Utmärkt kök med suveräna arbetsytor och gott om skåp. Kyl/frys från Miele med ismaskin, kaffemaskin, varmluftsugn, induktionshäll från Siemens. Diskmaskin från AEG.Dubbelho och två blandare varav en med kokande vatten. Bänkskivor i Carraramarmor.

– Två sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. AC i master bedroom.

– Snyggt badrum med takfönster. Helkaklade väggar och klinker med golvvärme. Bubbelbadkar, dusch, WC, handfat, kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt handduksvärmare.

Takfönstrena är elmanövrerade för både öppning och solgardin.
Inbyggda högtalare i sällskapsytan och i badrummet.

Pris: 9 950 000 kr

Månadsavgift: 2 697 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 300 kr, hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 5,17110 %

Byggår: 1890

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd om ca 4 kvm. Gemensam tvättstuga med två maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Fin gemensam innergård med uteplatser och cykelparkering. Barnvagnsförråd vid hissen.

Lägenhetsnummer: 152 (1502)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 157 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kikaren 9 förvärvade fastigheten 1985 och består av 26 lägenheter och tre affärslokaler. Byggnadens totala yta är 2.404 kvm, varav bostadsrätter utgör 2.071 kvm (sista kvarvarande hyresrätten 112 kvm såldes nyligen) och lokalerna 333 kvm. Föreningen är äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har en mycket god ekonomi och per 2017-12-31 var den är i princip skuldfri med låg belåning och låga avgifter för medlemmarna. Den långfristiga skulden uppgick till endast 1,36 mkr, vilket ger en belåningsgrad på ca 650:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1,25 mkr. Under 2018 stärktes ekonomin ytterligare när den kvarvarande hyresrätten såldes för 12,5 mkr, vilket gjorde föreningen skuldfri och med en trygg kassa för framtida renoveringar samt investeringar i fastigheten. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar:
2018 Byte av avloppsrör i källaren.
2017 Spolning av V/A-stammar.
2015 Tvättstugan renoverades och nya maskiner installerades.
2012 Renovering av innergården.
2005 Trapphus.
2002 Fasader.
1994 Takrenovering.
1975 Byte av V/A stammar och elstigarna.

Planerade renoveringar:
Under 2019 kommer föreningen installera säkerhetsdörrar, renovera trapphusen och eventuellt sätta in nya hissar. Detta ska finansieras genom intäkten från föreningens försäljning av hyresrätten.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 3-4 kvm. I källaren finns en välutrustad tvättstuga. Gemensam innergård med sitt- och grillmöjligheter samt plats för cyklar.

Förening: Brf Kikaren 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 26

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit.

Sammanställning: Balkong/uteplats: Stor insynsskyddad terrass i sydväst med utsikt över takåsarna. 11 kvm med elmanövrerad markis och gott om plats för bord, stolar och grill.

Här på Västmannagatan 27 bor man med ett perfekt läge med ena foten i Vasastan och den andra i pulserande och eftertraktade city. Allt man kan önska finns verkligen här i form av butiker, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom både bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 10 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.