Vasastan

Atlasmuren 16, 4 tr

Högt, ljust och fritt i "Lilla Paris" med storslagen utsikt. Underbart 1920-tal möter stilren design i trerummare med balkong och öppen spis.

Adress

Atlasmuren 16, 4 tr

Rum

3

Slutpris

8 300 000 kr

Avgift

4 856 kr/mån

Boyta

91 kvmOm bostaden

Med ett av Vasastans allra bästa lägen i de idylliska och vackra 1920-talskvarteren Atlas och ”Lilla Paris”, som ligger ostört invid Birkastan, S:t Eriksplan och Vasaparken, finns denna fantastiskt fina trerummare om 91 kvm. Lägenheten är högt, fritt och strålande ljust belägen med härlig, vidsträckt utsikt mot Kungsholmen, Karlbergskanalen samt kringgliggande takåsar. Lägenheten har på senare tid varsamt och smakfullt renoverats till toppskick med ljus färgsättning, modern komfort och högklassiga materialval.

Smakfullt, välutrustat och nytt kök från 2013 i stilsäkert utförande med matplats och utgång till balkong i rofyllt, högt läge mot innergård. Härligt vardagsrum med plats för rejäl soffgrupp och matsalsmöbel, en mysig och fungerande öppen spis samt en fransk balkong med fri utsikt. Två bra sovrum ligger bekvämt och avskilda från varandra på var sida av lägenheten. Båda rummen är rymliga med plats för dubbelsängar och har möblerbara väggytor för generös förvaring. Hall med plats för ytterkläder och skor. Toppfräscht, nytt och snyggt badrum från 2014 med badkar.

Välkommen till ett underbart boende i lugn stadsmiljö med närhet till parker, restauranger och caféer, samtidigt har du kort promenad till både Stockholms city, T-centralen, flygbussar och Arlanda Express.

– Hall med plats för ytterkläder och skor. Klinkergolv. Säkerhetsdörr.

– Toppfräscht, splitternytt badrum från 2014 i stilsäkert utförande med inbyggt badkar, WC, handfat, badrumsskåp och handdukstork. Golvvärme.

Smakfullt, välutrustat och nytt HTH-kök från 2013 i stilsäkert utförande med matplats för 4-6 personer. Köket har god förvaring skåp och draglådor, bra arbetsytor med bänksskivor i svart granit samt komplett maskinell utrustning. Här finns även utgång till balkong som ligger i rofyllt, högt läge mot innergård. –
Härligt vardagsrum med plats för rejäl soffgrupp och matsalsmöbel, en mysig och fungerande öppen spis samt en fransk balkong med fri utsikt över Karlbergskanalen och mot Kungsholmen bl a.

– Två bra sovrum ligger bekvämt och avskilda från varandra på var sida av lägenheten. Båda rummen är rymliga med plats för dubbelsängar och har väggytor för generös förvaring.

Pris: 6 950 000 kr

Månadsavgift: 4 856 kr

Andel i föreningen: 3,68700 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd. I källaren finns en tvättstuga med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum och en mangel. I fastigheten finns även ett cykelrum och ett hobby-/snickarrum.

Lägenhetsnummer: 15 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 146 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskriven samt externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Loket 34, org nr 769607-2755, förvärvade år 2001 fastigheten med adresser Atlasmuren 16 och Vulcanusgatan 1. Föreningen består av 42 lägenheter (2467 kvm), varav 1 är en återstående hyresrätt (44 kvm) samt 3 lokaler (305 kvm) med hyresrätt.

Föreningens ekonomi är stabil. En av föreningens två hyresrätter (60 kvm) såldes för något år sedan vilket gav en god intäkt som nyttjades till att lösa ett av föreningens lån på ca 3,7 mkr. Tack vare detta kunde föreningen genomföra ytterligare en avgiftssänkning om 5 % fr o m 1 april 2015. Samtliga lokaler är uthyrda och tillsammans med den återstående hyresrätten ger de intäkter på ca 400.000:-/år.

Genomförda renoveringar:
2002: Fasadrenovering mot gården.
2003: Värmesystemet byttes till fjärrvärme.
2004: Byte av V/A-stammar i kök och badrum samt byte av elstigare.
2006: Tak- och fönsterrenovering. OVK-besiktning. Renovering av öppna spisar och tätning av rökkanaler i fastigheten.
2008: Trapphuset målades om.
2011: Innergården renoverades med stengång, gräsmatta och plats för trädgårdsmöbler.
2012: Uppfräschning av tvättstugan samt installation av nya maskiner.
2013: Radiatorventiler och stamventiler byttes samt justerades.
2014: Optiskt fiberbredband 100/100 Mbit installerades till alla lägenheter. Spolning av avloppsstammar. Fönsterrenovering mot gården.

Driftskostnader: Hushållsel ca 250-300:-/mån, hemförsäkring ca 200-250:-/mån.

Förening: Brf Loket 34

TV: Kabel-TV via ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Optiskt fiberbredband upp till 100/100 Mbit/s från Alltele ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Balkong i högt, ljust och rofyllt läge mot innergård och med utsikt mot kringliggande takåsar.

Härligt läge i populära Atlas området även kallat Lilla Paris. Huset är beläget några stenkast från pulsen kring Rörstrandsgatan med restauranger och kaffebarer. Nära till Vasaparken med caféer, minigolf och fotbollsplan. Vill du motionera eller promenera rekommenderas Karlbergs slottspark, cirka tio minuters promenad bort.

På andra sidan S:t Eriksbron finns Västermalmsgallerian och hjärtat av Kungsholmen kring Fridhemsplan. I andra riktningen når du Odenplan och dess utbud av shopping, uteserveringar och restauranger.

Extremt goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, samt T-banans gröna linje. Dessutom avgår Flygbussarna från Torsgatan samt pendeltågen från Karlbergs station.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.