Vasastan

Frejgatan 6, 3 tr

Drömvåning med kakelugnar, högt i tak, bygglov för balkong, stuckatur och vackra pardörrar.

Adress

Frejgatan 6, 3 tr

Rum

3

Slutpris

5 300 000 kr

Avgift

4 412 kr/mån

Boyta

90 kvmOm bostaden

Välkommen till ett suveränt boende om 90 ljusa och välplanerade kvm i vacker fastighet från 1905. Underbart sekelskifte med genomgående planlösning och välbevarade tidstypiska detaljer såsom; vackra kakelugnar, högt till tak med stuckatur, fina trägolv samt snövita snickerier och spegeldörrar. Lättmöblerat vardagsrum, stilrent och fullutrustat kök med matplats för 6-8 personer, två trivsamma sovrum samt ett toppfräscht badrum. Bygglov finns för balkong med utgång från köket. Trygg och klok förening med de stora renoveringarna gjorda. Härligt lugnt läge i idylliska Sibirien med promenadavstånd till såväl Stureplan och city som Hagaparken och Brunnsviken.

Varmt välkomna!

– Välkomnande hall med plats för avhängning samt mycket goda förvaringsmöjligheter i en stor platsbyggd garderob. Fina furugolv och väggar i ljus ton.

– Underbart vardagsrum med fungerande kakelugn. Tack vare det höga läget och de stora fönsterpartierna känns ljuset alltid närvarande. Fiskbensparkett och väggar i ljus ton.

-Stilrent kök i stram design med vita köksluckor och ljus mosaik ovan arbetsytor. Köket är utrustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, spishäll samt ovansittande spisfläkt. Bra förvaringsmöjligheter samt gott om avställningsytor. Matplats för 6-8 personer. Ljusgrått klinker och väggar i ljus ton. Bygglov finns för en balkong med måtten 2,5 x 1,4 m, se bifogad ritning.

– Rymligt och trivsamt ”Master bedroom” med gott om plats för såväl dubbelsäng som byråer. Vacker kakelugn. Fina furugolv och väggar i ljus ton.

– Det andra sovrummet är lugnt beläget mot föreningens innergård. Även här finns gott om plats för dubbelsäng om så önskas. Goda förvaringsmöjligheter i en anslutande klädkammare. Fina furugolv och väggar i ljus ton.

– Toppfräscht helkaklat badrum med klinker i mörk ton och vitt kakel på väggar. Utrustat med vägghängd wc, badkar, stilren kommod samt spotlights i tak.

Möjlighet finns att bygga en gäst-wc, antingen i anslutning till befintligt badrum alt i hallen.

Pris: 5 350 000 kr

Månadsavgift: 4 412 kr

Andel i föreningen: 5,81000 %

Byggår: 1905

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör två källarförråd om totalt ca 15 kvm. Tvättstuga finns i källaren. Cykel- och barnvagnsrum nås via Frejgatan. I källare finns även många gemensamma utrymmen som bl a en snickarverkstad, ett hobbyrum, gym samt bastu med dusch och toalett.

Renoveringar: Stammar samt elstigar byttes 1981-82. Reparation av hiss samt omfattande upprustning av affärslokaler 2008. Barnvagnsramp monterades 2011. Under året kommer fjärrvärmecentralen samt termostater/ventiler att bytas.

Lägenhetsnummer: 5 (1202)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering tillämpas. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 800 kr, alternativt löses biljett för 60 kr/dygn. Externa garagemöjligheter finns i området, bl a på Tulegatan.

Allmänt om föreningen: Brf Beckasinen förvärvade fastigheten 1981 och består av 20 bostadsrätter samt två lokaler med hyresrätt. Reparationer och underhåll (fullständig lista återfinns i årsredovisningen):
1980 Vatten- och avloppsstammar.
2000 Spolning av avloppssystemet och tätning av rökkanaler.
2005 Målning av trapphus och entréer.
2007 Radonmätning i lägenheter (utan anmärkning).
2014 Sotning och brandskyddskontroll av eldstäder och rökkanaler.
2015 OVK godkänd
2016 Relining av avloppssystem
2016 Fibernät drogs fram till lägenheter via Stokab
2017 Målning av tak samt nya tvättmaskiner
2018 Sotning av kakelugnar
Föreningen hyr ut två lokaler till Sushi Zen och Anders Lindberg Städservice AB.

Förening: Brf Beckasinen 16

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Bygglov för balkong med utgång från kök. Se bifogade ritningar.

Utmärkt läge i Vasastan i de populära kvarteren Sibirien. Sibiren är känt för mysiga gator och närhet till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer m.m. Man bor ostört men har bara ca 10 minuters gångavstånd till Stureplan och Stockholms City samt ströv- och naturomådena kring Brunnsviken och Hagaparken. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana och Roslagsbanan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.