Vasastan

Gästrikegatan 16, 3 tr

Underbart sekelskifte på drömadress invid Vasaparken. Stor balkong, härlig takhöjd, vackra golv samt snövita snickerier och pardörrar.

Adress

Gästrikegatan 16, 3 tr

Rum

3

Slutpris

9 350 000 kr

Avgift

3 285 kr/mån

Boyta

88 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän sekelskiftestrea om 88 ljusa och välplanerade kvm i ett fantastiskt bra skick. Sekelskiftesdetaljerna är på plats såsom ca 3,60 i takhöjd med stuckaturer och takrosetter, höga golvsocklar, generösa ljusinsläpp med djupa nischer, fiskbensparkett samt vita snickerier och pardörrar. Stor balkong ovanför trädtopparna med utsikt över takåsar. Perfekt och genomgående planlösning som går att omvandla till en 4:a med relativt små medel. Läget är toppen på attraktiva Gästrikegatan (vald till Vasastans mest populära gata i tidningen Vi i Vasastan), en lugn återvändsgata mellan Odengatan och Karlbergsvägen.

Möjlig 4:a då ett av rummen med små medel kan delas av till två sovrum!

Skuldfri förening med välskött fastighet och dolda tillgångar i form av oexploaterade vindar samt en lägenhet och två affärslokaler som upplåtes med hyresrätt.

– Välkomnande och rymlig hall med mycket bra rumssamband. Suverän förvaring i stor klädkammare och inbyggd garderobsvägg. Fiskbensparkett.

– Platsbyggt kök med bra arbetsytor, gott om skåp och matplats för 3 personer. Bänkskiva och stänkskydd i cararramarmor. Kyl/frys, diskmaskin, gasspis från Bertazzoni med elugn och fläkt.

– Snyggt nyligen renoverat badrum med kaklade väggar. Dusch, WC, handdukstork och handfat. Cararramarmor med golvvärme.

– Sovrum mot den lugna och lummiga innergården med furugolv, stuckatur och takrosett. Walk-in closet och plats för dubbelsäng, skrivbord och ytterligare förvaring. Två ljusinsläpp med parfönster och utgång till balkong.

– Stor balkong i högt fritt läge och fin stadsvy över innergårdar och takåsar. Plats för bord och stolar.

– Lättmöblerat vardagsrum med två generösa ljusinsläpp via parfönster, fiskbensparkett, stuckatur, takrosett och höga golvsocklar.

– Matsal/sovrum 2 med pardörrar, fiskbensparkett, höga golvsocklar, stuckatur och takrosett. Rummet kan med små medel delas av till två mindre sovrum, se gärna bifogad alternativ planlösning.

Pris: 8 350 000 kr

Månadsavgift: 3 285 kr
i avgiften ingår värme, vatten och bredband. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 300 kr, hemförsäkring 150 kr. Obligatorisk balkongavgift 37 kr.

Andel i föreningen: 3,10600 %

Byggår: 1901

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Två förråd tillhör lägenheten, ett i källaren om ca 3-4 kvm och ett på vinden om ca 6-7 kvm. Två tvättstugor, den stora med tre maskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Fin gemensam innergård med planteringar, trädgårdsmöbler och grillar. Dessutom finns bastu med dusch samt cykelrum i fastigheten.

Lägenhetsnummer: 8 (1301)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Idog u.p.a. bildades redan 1907-07-10 och äger fastigheten Kamelian 11 och 12. Fastigheten uppfördes under åren 1900-1901 och ritades av arkitektduon Victor Dorph och Anders Höög Föreningen består av 45 lägenheter, varav en fortfarande upplåts som hyresrätt och två lokaler som hyrs ut. Totalytan är enligt taxeringsbeskedet 2.705 kvm, varav bostadsyta är 2.608 kvm och lokalyta är 97 kvm. Föreningen är skuldfri, beskattas såsom äkta och äger marken.

Föreningen sänkte medlemsavgifterna med 10 % per 2019-07-01. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade. Avstämt med föreningen 2020-09-05. Då föreningen är helt skuldfri så kan vidare sänkningar bli aktuella.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1985: Byte av V/A-stammar. Efter 1985 genomför föreningen partiella stambyten i samband med när medlemmarna renoverar sina badrum.
2012: Installation av treglasfönster i samtliga lägenheter.
2013: Gårdarna renoverades. Byte av stammar i markplan mellan fastigheterna. Ny kulvert.
2014: Samtliga tak målades.
2017: Samtliga fönster målades på utsidan, nytt passagesystem i entréplan.
2018: Ytterdörrarna till lägenheterna förbättringsmålades.

Planerade renoveringar/investeringar i fastigheten:
Utbyte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.

Gemensamma utrymmen:
Till lägenheten disponeras ett stort vindsförråd en halv trappa upp från lägenheten. Det finns även ett källarförråd (men används inte av säljarna idag tack vare att vindsförrådet är så stort). I nr 16 A finns en tvättstuga, cykelförråd i nr 18, möteslokal och bastu i nr 16. OBS! På vinden i nr 18 A finns dessutom ett större utrymme som tillfälligt kan disponeras för möbler vid exempelvis flytt eller lägenhetsrenovering.

Förening: Bf Idog u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 45

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Föreningen har avtal med Boxer-TV.

Internet: Bredband. Fiber via Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Ljuvlig balkong i högt fritt läge och fin stadsvy över innergårdar och takåsar.

Attraktivt och mycket eftersökt läge på fina Gästrikegatan, mellan S:t Eriksplan och Odenplan, alldeles invid Vasaparken. Här har man närhet och tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, affärer, bank, post, gym m.m. Med bekvämt promenadavstånd nås Stockholms city, T-centralen, Hagaparken och Brunnsviken. Goda kommunikationer såsom T-bana (Odenplan och S:t Eriksplan), flygbussar samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.