Vasastan

Vanadisvägen 30, 1 tr

Stilsäker, fulländad & drömlik sekelskiftestrea i toppskick med balkong, kakelugn, optimal planlösning, öppna sällskapsytor & underbart ljusinsläpp.

Adress

Vanadisvägen 30, 1 tr

Rum

3

Slutpris

9 150 000 kr

Avgift

3 085 kr/mån

Boyta

88 kvmOm bostaden

Med strålande ljust, öppet och genomgående läge i ståtlig hörnfastighet från 1914, på bra adress nära Odenplan och Matteuskyrkan, saluförs nu denna enastående och sagolikt fina sekelskiftesvåning om 88 suveräna m² med allt som finns att önska. Den har dessutom en fungerande kakelugn och rymlig balkong i högt läge mot föreningens lummiga och lugna innergård.

Våningen har varsamt totalrenoverats 2017 med perfektion och genuin känsla för stil, modern design, sobra kulörer och utmärkta funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd om ca 3,15 meter med stuckaturer, vita snickerier, höga socklar och väggfält, genomgående vitoljade furutiljor samt flertalet vackra och högresta fönsterpartier med djupa nischer.

Planlösningen är klassiskt rund- och genomgående, den är ytterst väldisponerad, familjeanpassad och flödar av ljus från två väderstreck. Här finns härliga och öppna sällskapsytor med vardagsrum och stilfullt matsalskök i anslutning. Två stora fönsterpartier i bredd ger ett ljuvligt ljusinsläpp, en känsla av rymd och fri utsikt över Vanadisvägens vackra, breda och grönskande allé.

Vardagsrummet har en vacker och fungerande kakelugn från Rörstrand (nyinstallerad, provtryckt och godkänd 2017) och ger plats för soffgrupp. Det platsbyggda köket är minimalistiskt designat med rejäl förvaring i skåp och lådor i gråvarm kulör, bänkskivor i marmor med infälld ho och komplett maskinell utrustning från Siemens såsom integrerad kyl och frys, diskmaskin, spis induktionshäll, fläkt, varmluftsugn och microvågsugn. Äntligen ett kök med plats för större matsalsbord och många middagsgäster!

Två bra sovrum som ligger avskilt och rofyllt mot innergården. Här finns ett ”master bedroom”, helt utan insyn, med plats för dubbelsäng, platsbyggd förvaring i garderober och utgång till balkongen via dubbeldörrar med stora fönsterpartier. Det andra sovrummet ger ett utmärkt barn-, tonårs- eller gästrum. Här ges plats för flera sängar så att syskon kan del rum. Även här slås du av samma underbara genomgående känsla av speglade fönsternicher och vackra stuckaturer.

Via entrén nås en inbjudande hall med plats för ytterkläder och skor vid hatthylla i original. Hallen har en säkerhetsklassad pardörr och ett bra rumssamband som gör att den öppnar sig mot våningens alla rum.

Ett väl tilltaget badrum med lyxig känsla och som är stilfullt inrett med vitkaklade väggar i halvförband, golv i marmor med golvvärme, duschhörna med tak- och handdusch, glasvägg och två infällda väggnischer, nerfällt handfat på kommod med draglådor, en kombinerad tvättmaskin och torktumlare, ett spegelskåp, spotlights i tak samt vägghängd WC.

Dessutom finns en separat gästtoalett (renoverad 2015-2016), även den med kaklade väggar i halvförband, WC och handfat.

Kombinationen av det svårslagna Vasastadsläget och adressen, läget i fastigheten och våningens historiska attribut och sagolika känsla, ger ett unikt och sällsynt kvalitetsboende utöver det vanliga.

Bostadsrättsförening med god ekonomi och en välskött fastighet. Läget i Vasastan är både centralt och rofyllt med närhet till Odenplan och S:t Eriksplan, så väl som rekreationsområdena i Hagaparken och kring Brunnsviken. Gym plus flera mataffärer i närheten. Fantastisk fisk- och skaldjursbutik runt hörnet på Dalagatan.

Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, tunnelbana Odenplan samt Citybanan med uppgång ca 100 meter från bostaden (korsningen av Dalagatan och Vanadisvägen). I Norra stationsområdet intill växer Hagastaden fram vilket gör läget kring Vanadisvägen ännu mer attraktivt och eftertraktat.

Pris: 8 495 000 kr

Månadsavgift: 3 085 kr
I avgiften ingår vatten och kabel-TV (grundutbud, Com Hem). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel inkl uppvärmning ca 800-900:-. Hemförsäkring ca 200-250:-. Balkongtillägg 74:-. Varmvattentillägg 143:-.

Byggår: 1914

Uppvärmning: Direktverkande el

Lägenhetsnummer: 511 (1101)

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 131 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.bilplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Torfyran förvärvade hörnfastigheten Tor 4 på Västmannagatan 90/Vanadisvägen 30 år 2009 och består av 25 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lägenhet (ca 60 kvm) och 2 lokaler upplåtna med hyresrätt. Byggnades totalyta är 2.612 kvm, varav 2.556 kvm utgör lägenhetsyta och 56 kvm lokalyta. Föreningen beskattas såsom äkta och äger marken. Föreningens stadgar medger juridisk person men styrelsen har tagit ett principbeslut att inte bevilja juridisk person medlemskap i föreningen.

Lägenheterna värms upp med direktverkande el enligt egen mätare kopplad till lägenhetens enskilda elabonnemang.

Föreningens ekonomi är god. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 8.040.000:- och den kortfristiga skulden till 6.860.000:-, vilket ger en total belåning om 14.900.000:- och en belåningsgrad om 5.974:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 871.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade.

Genomförda renoveringar:
1980-1981: Byte av V/A-stammar.
2001-2002: Omläggning av yttertak och byggnation av vindsvåningar. Renovering av trapphus, vädringsbalkonger och fasader.
2009: OVK och energibesiktning.
2011: Trapphusrenovering med installation av tidstypiska säkerhetsdörrar. Renovering av tvättstugan.
2013: Renovering av fönster mot gatan.
2015-2016: Byte av två V/A-stammar. Fjärrvärme/tappvarmvatten är draget under 2015/2016 till samtliga lägenheter för egen separat inkoppling till respektive lägenhet. I denna lägenhet ingår varmvatten.
2016: Byggnation av balkonger mot gården.
2017: OVK-besiktning, kartering av samtliga ventilations- och rökkanaler samt sotning.
2018: Ny gårdsbelysning samt vattenavrinning på innergården. Installation av automatiska portöppnare samt nya kodlås. Underhåll av hissarna. Spolning av stammarna.
2019: Underhåll av entréportar, trapphus, vädringsbalkonger och modernisering av hissdörrar. Förbättring av utemiljön och gemensamma utrymmen i källaren.

Planerade renoveringar:
2020: Sophanteringssystem, ny spillvattenledning, målning av tak och fönster mot innergården, taksäkerhet och bullerglas mot gatan.
2021: Renovering av skorstenar och nya tvättmaskiner i tvättstugan.

Föreningen har en upprättad underhållsplan som sträcker sig från 2016 fram till 2036.

För mer information om föreningen se bifogad årsredovisning och föreningens hemsida www.brf.torfyran.se. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Gemensam tvättstuga finns i källaren med två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Det finns inget cykelförråd men cyklar kan förvaras på innergården.

Förening: Brf Torfyran

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 25

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Föreningen tillhandahåller inte internetanslutning.

Sammanställning: Balkong i ostört läge mot lummig innergård.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.