Vasastan

Vegagatan 18, 4 tr

Drömläge på Odenplan. Västervänd balkong och generösa ljusinsläpp med magisk stadsvy. Stora sällskapsytor, fiskbensparkett och ytor i toppskick!.

Adress

Vegagatan 18, 4 tr

Rum

3

Pris

9 975 000 kr

Avgift

5 074 kr/mån

Boyta

87 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 87 ljusa och välplanerade kvm med stora sällskapsytor, vacker öppen spis, fiskbensparkett och balkong med eftermiddag/kvällssol. Underbar utsikt över Odenplan och Gustav Vasa kyrka från samtliga fönster. Hela lägenheten har totalrenoverats under 2022 och är i ett mycket bra skick. Föreningen genomförde dessutom ett stambyte under 2021.

– Välkomnande hall med bra rumssamband och förvaring. Golv av exklusiv granitkeramik och specialbeställd tapet med dubbeldörrar intill vardagsrummet.
– Angränsande till hallen finns en separat toalett med handfat och vägghängd WC.
– Elegant kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Gott om skåp, bra arbetsytor, stort skafferi och en snygg köksö med induktionshäll. Diskmaskin, kyl/frys och ugn.
– Lättmöblerat vardagsrum med öppen spis och utgång till balkong. Den öppna spisen förväntas vara ok att elda i inom kort.
– Balkong i väst mot Odenplan med plats för bord och stolar.
– Mindre sovrum/kontor.
– Master bedroom med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Suverän förvaring i garderobsvägg med klädkammare bakom.
– Snyggt helkaklat badrum med vägghängd WC, dusch, handfat samt kombinerad tvättmaskin. Klinker med golvvärme.
Även all el drogs om i lägenheten 2022.

Föreningen har stora lokalintäkter som kommer att bli rejält större under 2023, man har även dolda tillgångar i form av två hyresrätter. Läs gärna mer under fliken ”Byggnad & förening”.

Pris: 9 975 000 kr

Månadsavgift: 5 074 kr
I avgiften ingår värme, vatten. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsel 400 kr, hemförsäkring 300 kr.

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1405

Hiss: Ja

Energideklaration: Utförd

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Adlern Mindre nr 34 är en äkta bostadsrättsförening som är belägen på Odenplan i Stockholm med entréer på Norrtullsgatan 17 och Odengatan 71 samt på Vegagatan 18. Föreningen består av 59 lägenheter samt fem lokaler. Norrtullsgatan-Odengatan uppfördes 1929-1930 och huset på Vegagatan 1938-1940. Den berömde arkitekten Ivar Tengbom ritade dessa hus men även Stockholms Konserthus, Handelshögskolan i Stockholm och Tändstickspalatset i nordisk klassicism och funktionalism.
Föreningen förvärvade fastigheten 2019 från SEB Trygga Liv och en tredimentionell fastighetsbildning genomfördes 2021. Sedan dess är bostadsrättsföreningen Adlern Mindre 34 ägare till våningplan två till sju på adresserna Norrtullsgatan 17, Odengatan 71 och Vegagatan 18.

Sett till årsredovisningen kan man tycka att skuldsättningen är hög, men man ska ha tillgångarna som föreningen äger i åtanke. Många av de lokaler som föreningen äger har tidigare stått tomma i och med omvandlingen från hyresrätt till bostadsrätt, de tomma lokalerna har nu iordningställts och kommer hyras ut under 2023. Föreningen tyngdes av stora engångskostnader under 2021 pga stambytet.

Föreningen äger följande lokaler och får följande intäkter:
Kontor 244 kvm vinden Norrtullsgatan hyrs ut. 120 kvm av den här ytan har tidigare använts som förråd men har nu iordninggjorts och avtal har ingåtts med tidigare hyresgäst att de även ska hyra denna yta.
Kontor (tandläkarlokal) Norrtullsgatan.
Kontor Odengatan 64kvm tidigare använts som kontor för dem som gjorde stambytet. Kommer hyras ut under 2023.
Hyresrätt Odengatan 120 kvm. Hyran kommer att höjas för 2023.
Hyresrätt Vegagatan 70kvm. Hyran kommer att höjas för 2023.
Vepa fasad. Bygglov har ansökts om digital vepa. Beviljas bygglovet innebär det en rejäl intäktsförbättring.

Utöver detta har föreningen sålt delen av vinden som inte hyrs ut, till en aktör som har för avsikt att bygga lägenheter på en yta om ca 700kvm. Bygglov har ej beviljats än. De lägenheterna kommer ingå i föreningen och betala avgifter när de är klara.

Planerade investeringar för föreningen. Föreningen har för avsikt att under 2023 uppradera alla portar/porttelefonsystem. Trapp och fasadrenovering kommer att ske de närmsta åren. Föreningen jobbar för att göra de här renoveringarna i samband med byggandet av lägenheter på vinden och på så sätt spara på kostnader.

Sett till intäkter/kostnader så har föreningen en god ekonomisk situation. Föreningen har en hög ambition med sparande för att kunna finansiera kommande investeringar. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 1388404 kr. (ÅR 2021-12-31).

Gemensamma utrymmen:
– Föreningen har en tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare och mangel.
– Därutöver finns en härlig takterrass med vy över Vasastan.

Förening: Brf Adlern Mindre 34

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 57

Antal lokaler: 5

Antal hyresrätter: 2

TV: – Digital-TV grundutbud via Com Hem ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband levereras via Com Hem och tecknas separat av respektive bostadsrättsinnehavare.

Sammanställning: Balkong i väster mot Odenplan med utsikt över Gustav Vasa Kyrka.

Planritning

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.