Vasastan

Västmannagatan 30, 3 tr.

Sekelskiftestrea i toppskick med drömläge mellan Tegnérlunden & Odenplan. Härlig takhöjd, bröstpanel, fiskbensparkett & balkong. Skuldfri förening!

Adress

Västmannagatan 30, 3 tr.

Rum

3

Slutpris

11 900 000 kr

Avgift

3 767 kr/mån

Boyta

87 kvm



Om bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 87 ljusa och välplanerade kvm i ett fantastiskt bra skick. Bostaden totalrenoverades under 2018/2019 till genomgående mycket hög standard. Stora sällskapsytor, generösa ljusinsläpp och stor och solig balkong som vetter mot den lugna innergården. Sekelskiftesdetaljerna är på plats såsom härlig takhöjd med stuckaturer & takrosetter. Slipad fiskbensparkett, bröstpanel, djupa fönsternischer samt vackra snövita snickerier och spegeldörrar. Optimalt läge i Vasastan med direkt närhet till kommunikationer, restauranger och butiker.

– Välkomnande hall med bra rumssamband och gott om förvaringsutrymme i form av garderober samt plats för ytterkläder och hallmöbel. Vackert klinkergolv från Winckelman. Nya säkerhetsdörrar installerades i hela föreningen 2020 i samband med renovering av trapphuset.

– Utmärkt kök från Italienska Aran Cucine med gott om skåp och bra arbetsytor. Bänkskiva i kompositsten (även måttbeställt på sideboard i hall samt på kommod i badrum). Kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, kombinerad micro-/varmluftsugn samt vinkyl med två temperaturzoner. Vitlaserad fiskbensparkett. Belysning från Plejd. Från köket når du balkongen med lugnt och fint läge mot innergården. Här ryms plats för såväl växter som utemöbler.

– Lättmöblerat vardagsrum med härlig rymd. Platsbyggd bokhylla, vitlaserad fiskbensparkett och bröstpanel. Belysning från Plejd.

– Sovrum 1 med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang såsom plats för hemmakontor. Gott om förvaringsutrymme i form av platsbyggda garderober, 300 cm höga. Vitlaserad fiskbensparkett. Två stora fönster mot innergård ger ett härligt ljusinsläpp.

– Sovrum 2 disponeras idag som barnrum men passar utmärkt även som arbetsrum eller gästrum. Ljust och lugnt läge mot innergård.

– Snyggt och stilrent badrum med granitkeramik på golv och väggar. Handfat med kommod, handdukstork, vägghängd WC, duscharmatur samt blandare från Tapwell. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Golvvärme.

Trygg och klok förening med välskött fastighet och mycket god ekonomi. Brf Tuben 7 är skuldfri sedan 2017 och har ca 10 Mkr i kassan.

Pris: 10 500 000 kr

Månadsavgift: 3 767 kr
Obligatoriskt avgift om 289 kr/mån tillkommer för bredband, telefon och kabel-tv basutbud. Beräknad driftkostnad/månad ca: hemförsäkring 200 kr, hushållsström 300 kr.

Andel i föreningen: 4,12620 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1889

Lägenhetsnummer: 10 (1301)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 174 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Äkta och välskött bostadsrättsförening om 29 bostadsrättslägenheter. Under 2018 renoverades vinden och blev till 4 nya lägenheter och under 2019 såldes föreningens tidigare hyreslägenhet. Detta förbättrade föreningens ekonomi och den är numera skuldfri. Den goda ekonomin har även bidragit till att föreningen under 2019 sänkt avgifterna 10% och att föreningen beslutat om en ytterligare avgiftssänkning på 10% som genomfördes i april 2020. Fastigheten upplåtes med tomträtt, omförhandling 2023.

Föreningens gård har en inramad uteplats som på sommaren har vackert blommande träd, utemöbler och grillmöjlighet. Det finns förråd, cykelställ, innergård och tvättstuga i källaren i gathuset utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

2020: Renovering av gatufasad.
2020: Trapphusrenovering
2019: Ny port med elektrisk öppning.
2018: Tak lades om i samband med vindsbyggnation.
2018: Spolning av stammar samt OVK
2018: Radonmätning
2018: Spolning av avrinningsbrunnar på innergården.
2017: Vindsbyggnation
2017: Hissrenovering
2013: Spolning av stammar.
2012: Omfattande gårdsrenovering, gårdsbjälklag, fjärrvärmecentral.
2010: Samtliga fönster renoverades och byte av fönsterglas har skett till bullerdämpande (mot gata) och isolerande (mot gård).
2003: Balkonger mot innergården byggdes.
2002: Spolades rörstammar.
1994: Taket och fasaden renoverades.
1972: Byttes rörstammar samt el-stigar.

Planerade renoveringar:
Kommande år planeras energisparåtgärder, renovering av vissa fönster samt stamspolning år 2023.

Förening: Brf Tuben 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Internet: Fiber levereras via Viasat. Hastighet 1000/1000 Mbit/s.

Sammanställning: Stor balkong mot innergården. Förmiddagssol.

Här på Västmannagatan 30 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan. Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 15 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.