Vasastan

Västmannagatan 95, 3 tr

Stilsäker, fulländad & drömlik sekelskiftestrea i toppskick med härligt ljusinsläpp, bra planlösning & balkong i sydvästläge.

Adress

Västmannagatan 95, 3 tr

Rum

3

Slutpris

9 050 000 kr

Avgift

2 823 kr/mån

Boyta

86 kvmOm bostaden

Med strålande ljust, öppet och genomgående läge i ståtlig fastighet från 1916-1917, på bra adress nära Odenplan och Matteuskyrkan, saluförs nu denna enastående och fina sekelskiftestrea om 86 m² med stor och solig balkong i sydväst.

Balkongen är högt belägen och ger ett härligt, extra ”uterum” om ca 4 m² med plats för loungemöbler, planteringar och den har fri utsikt över kringliggande och grönskande innergårdar.

Lägenheten är varsamt renoverad med känsla för stil, modern design, sobra kulörer och massor av utmärkt förvaring. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret.

Mycket generös takhöjd om ca 3 meter, vita snickerier, höga socklar, spegeldörrar, elementskydd, genomgående slipade och vitoljade parkett- och trägolv, vackert burspråk och högresta fönsterpartier med spröjs och djupa nischer.

Planlösningen är klassiskt genomgående, den är ytterst väldisponerad, familjeanpassad och flödar av ljus från två väderstreck. Här finns trivsamma sällskapsytor med vardagsrum och stilfullt kök i anslutning. Burspråkspartiet ger vardagsrummet ett ljuvligt ljusinsläpp, en känsla av rymd och fri utsikt längs med Västmannagatan och kringliggande sekelskiftesfastigheter.

Det platsbyggda köket i vitt är minimalistiskt designat med rejäl förvaring i skåp och lådor, bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn och microvågsugn. Klinkergolv med golvvärme.

Två bra och rymliga sovrum som ligger avskilt från varandra på var sida av lägenheten. Här finns ett ”master bedroom” med generös klädförvaring och nisch för dubbelsäng om 180 cm i platsbyggd garderobsvägg. Det andra sovrummet ligger mot innergården och har utgång till balkongen via dubbeldörrar med stora fönsterpartier. Detta sovrum ger ett utmärkt barn-, tonårs- eller gästrum. Här finns platsbyggda garderober och utrymme för flera sängar så att syskon kan del rum.

Ett väl tilltaget badrum med lyxig känsla och som är stilfullt inrett med kaklade väggar, klinkergolv med golvvärme, badkar, toalett, dubbla handfat på kommod med draglådor, badrumsskåp, infällda spotlights i tak och en kombinerad tvättmaskin/torktumlare med bänkskiva ovan för avställning, skötbord eller dylikt. Via entrén nås en inbjudande tambur med plats att hänga ytterkläder

Kombinationen av det svårslagna Vasastadsläget och adressen, läget i fastigheten och våningens historiska attribut och sagolika känsla, ger ett unikt och sällsynt kvalitetsboende utöver det vanliga.

Bostadsrättsförening med god ekonomi och en välskött fastighet. Läget i Vasastan är både centralt och rofyllt med närhet till Odenplan och S:t Eriksplan, så väl som rekreationsområdena i Hagaparken och kring Brunnsviken. Gym plus flera mataffärer i närheten. Fantastisk fisk- och skaldjursbutik runt hörnet på Dalagatan.

Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, tunnelbana Odenplan samt Citybanan med uppgång ca 100 meter från bostaden (korsningen av Dalagatan och Vanadisvägen). I Norra stationsområdet intill växer Hagastaden fram vilket gör läget kring Vanadisvägen ännu mer attraktivt och eftertraktat.

Pris: 8 495 000 kr

Månadsavgift: 2 823 kr
I avgiften ingår vatten och värme, kabel-TV (grundutbud från Com Hem) och bredband (via gruppavtal med A3). Avgiften betalas kvartalsvis i förskott. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200-250:-.

Andel i föreningen: 5,81000 %

Byggår: 1916-1917

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 1301

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 140 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.bilplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Vårt Hem nr 4 äger och förvaltar fastigheten (Smedjan 7) på Västmannagatan 95. Byggnaden uppfördes 1916-1917 i vacker sekelskiftesstil, arkitet var Axel Wetterberg, och den totala ytan är enligt taxeringsbeskedet 1.460 kvm, varav 1.303 kvm utgör lägenhetsyta fördelade på 20 st bostadsrätter och 157 kvm lokalyta fördelade på 2 st hyreslokaler. Dessutom hyrs en del av källaren samt taket ut för mobilmaster. Föreningen beskattas såsom en äkta förening och marken om total tomtyta på 512 kvm innehas med äganderätt. Juridisk person accepteras ej som förvärvare, men samägande mellan makar, sambor och barn/föräldrar är ok där minsta ägarandel skall vara 10 %.

Fastigheten var ursprungligen en bostadsförening (bildad 1916), men omregistrerades till bostadsrättsförening 1995-07-21.

Gjorda renoveringar i fastigheten:

Under 2009 genomfördes en rad större fastighetsförbättringar; alla husets rökkanaler tätades, gårdsfasaden renoverades, taket målades och nya balkonger kom på plats till husets norra och västra lägenheter. Hösten 2010 fräschades även gården upp med ny markbeläggning, nytt cykelställ och regnskydd. Under början av 2015 har även trapphuset fått sig en uppfräschning och de flesta lägenheter har installerat säkerhetsdörrar. 2016 gjordes OVK, trapphusrenovering och spolning av samtliga V/A-stammar. 2017 drogs fiber in via Bredbandsbolaget. 2018 genomfördes fönsterrenovering i hela fastigheten, nya maskiner i tvättstugan installerades och byte av kallvattenledningar samt på- och avstängningsventiler gjordes. 2019 avslutades ombyggnad av en takterrass, partiellt stambyte i samband med badrumsrenovering i lägenhet 1101, åtgärd av en vattenskada i källaren pga brusten färskvattenledning i gatan, byte av högtrycksventil i fjärrvärmeanläggningen och sotning samt brandskyddskontroll genomfördes.

För övriga renoveringar utförda i fastigheten, se bifogad pdf-fil "Fastighetsförbättringar – Vårt hem nr 4".

Planerade/beslutade renoveringar:
Taket ska målas och taksäkerheten förbättras. I övrigt inga planerade renoveringar.

Ekonomin i föreningen är mycket god och man anser sig stå väl rustade för framtiden med ett gott kassaflöde och låg skuldsättning. Föreningens totala skuldsättning uppgick per 2019-12-31 till ca 5,5 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 4.334:-/kvm samt ca 650 tkr i kassan. Årets resultat efter finansiella poster blev + 170.000:-.

Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade (avstämt med ordföranden 2020-05-18). Man har en strävan om att hålla medlemsavgifterna låga och ha en trevlig fastighet där alla tar ett gemensamt ansvar.

Till lägenheten disponeras två rymliga förråd, ett i källaren och ett på vinden. För medlemmarna finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och torkskåp. Det finns förråd, ett enklare hobbyrum och en trevlig innergård med växtlighet, trädgårdsmöbler och plats för grillning och cykelparkering under tak.

Förening: Brf Vårt Hem nr 4

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 20

Antal lokaler: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband: IP-Only (Fiber med uttag för internet, TV och telefon). Föreningen har ett gruppavtal med 100/10 Mbit/s från A3. Ingår i avgiften. Bredband går även att teckna via Telenor (Ethernet, 100 Mbit/s).

Sammanställning: Via stora dubbla glasdörrar nås rymlig balkong om ca 4 kvm i bästa sydvästläge med sol hela dagen (från ca 10-11-tiden) och utsikt över fina innergårdar.

Attraktivt och mycket eftersökt läge i trivsamma Vasastadskvarter med större delen av bebyggelsen från 1910- och 1920-talen. Här bor du mitt i stadsdelen endast ett par kvarter från Odenplan med stort utbud av restauranger, barer, bra mataffärer samt flertalet cafeér. Bekvämt promenadstånd till city. Utmärkta kommunikationer i form av T-bana (Odenplan alternativt S:t Eriksplan), flygbussen och flertalet innerstadsbussar samt den nyöppnade citybanan med nedgång på i korsning av Dalagatan/Vanadisvägen. Med kort promenad nås matbutikerna Coop Vanadisvägen, Hemköp Hagastaden eller ICA.

Härliga Hagaparken nås enkelt och Vasaparken med cafeér, minigolf och fotbollsplan/isbana är endast ett stenkast bort. Även närhet till Brunnsviken där du kan hyra båtplats.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.