Vasastan

Västmannagatan 27

Sekelskiftestrea med utmärkt planlösning, högt till tak, kakelugn & rymliga sällskapsytor. Toppläge mellan Vasaparken & Tegnérlunden. Skuldfri brf!

Adress

Västmannagatan 27

Rum

3

Slutpris

6 325 000 kr

Avgift

2 284 kr/mån

Boyta

84 kvmOm bostaden

Med trivsamt läge i fastighet anno 1890, belägen i attraktiva kvarter mellan Vasaparken och Tegnérlunden, finns denna suveräna och familjevänliga sekelskiftestrea om 84 kvm. Lägenheten har på senare tid renoverats i ett stilsäkert utförande och är i ett bra skick med väggar i sobra kulörer, parkettgolv och bra funktionslösningar. Samtidigt bevaras den tidsenliga charmen från byggåret såsom högt till tak om ca 3,20 meter, kakelugn (f.n. plomberad), höga golvsocklar, spegeldörrar och flertalet stora fönsterpartier med djupa nischer mot både innergård och gata.

Planlösningen är genomgående, tilltalande och modernt disponerad, den är yteffektiv och tillgänglig för både barnfamiljen och villasäljaren. Här finns härliga sällskapsrum i fil varav ett vardagsrum med kakelugn och plats för soffgrupp samt TV-möblering. Vardagsrummet ansluter till ett platsbyggt och välutrustat matsalskök med matplats för minst 10 personer, bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, spishäll och ugn, fläkt, diskmaskin samt tvättmaskin dold bakom lucka. Köket utgör hjärtat i bostaden med utrymme för både mysiga hemmakvällar med familjen och för umgänge i goda vänners lag.

I rofyllt och tyst läge mot gården ligger två bra väl tilltagna sovrum. Ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng. Det andra sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs-, arbetsrum eller dylikt. Hallen är välkomnande med access till alla rum. Här finns plats för både ytterkläder och skor samt bra förvaring i skjutdörrsgarderob. I anslutning till hallen finns ett helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschhörna, stort handfat på kommod med förvaring och infälld spegel ovan, toalett samt spotlights i taket.

Välskött förening som i samband med försäljning av en kvarvarande hyresrätt nu är skuldfri. Föreningen har således en urstark ekonomi med låga månadsavgifter för medlemmarna. Avgiften för denna lägenhet är endast 2.284:- inkl värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.

Pris: 6 495 000 kr

Månadsavgift: 2 284 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband (fiber via Ownit). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200:-.

Andel i föreningen: 4,15680 %

Byggår: 1889

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 101

Hiss: Ja

Våning: 0.5

Antal våningar: 5

Energiförbrukning: 157 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kikaren 9 förvärvade fastigheten 1985 och består av 26 lägenheter och tre affärslokaler. Byggnadens totala yta är 2.404 kvm, varav bostadsrätter utgör 2.071 kvm (sista kvarvarande hyresrätten 112 kvm såldes nyligen) och lokalerna 333 kvm. Föreningen är äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har en mycket god ekonomi och per 2017-12-31 var den är i princip skuldfri med låg belåning och låga avgifter för medlemmarna. Den långfristiga skulden uppgick till endast 1,36 mkr, vilket ger en belåningsgrad på ca 650:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1,25 mkr. Under 2018 stärktes ekonomin ytterligare när den kvarvarande hyresrätten såldes för 12,5 mkr, vilket gjorde föreningen skuldfri och med en trygg kassa för framtida renoveringar samt investeringar i fastigheten. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar:
2018 Byte av avloppsrör i källaren.
2017 Spolning av V/A-stammar.
2015 Tvättstugan renoverades och nya maskiner installerades.
2012 Renovering av innergården.
2005 Trapphus.
2002 Fasader.
1994 Takrenovering.
1975 Byte av V/A stammar och elstigarna.

Planerade renoveringar:
Under 2019 kommer föreningen installera säkerhetsdörrar, renovera trapphusen och eventuellt sätta in nya hissar. Detta ska finansieras genom intäkten från föreningens försäljning av hyresrätten.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 3-4 kvm. I källaren finns en välutrustad tvättstuga. Gemensam innergård med sitt- och grillmöjligheter samt plats för cyklar.

Förening: Brf Kikaren 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 26

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband (fiber) via Ownit. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Fin innergård med träd och planteringar, plats för cyklar och trädgårdsmöbler under sommartid.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.