Vasastan

Luntmakargatan 65, 5 tr

Vacker vindsvåning i fantastiska kvarter! Generösa ljusinsläpp, högt till nock, takbjälkar, perfekt planlösning och ytor i mycket bra skick!

Adress

Luntmakargatan 65, 5 tr

Rum

3

Slutpris

8 100 000 kr

Avgift

1 804 kr/mån

Boyta

83 kvm

Biyta

6 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän vindsvåning om totalt 89 (83+6) kvm i mycket bra skick! Vindsvåningsdetaljerna är på plats såsom generösa ljusinsläpp i två väderstreck, högt till taknock (3,85 m) , synliga takbjälkar, snedtak och stora sällskapsytor. Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök, välkomnande hall, två sovrum och ett snyggt badrum. Hiss hela vägen upp till vindsvåningen.

Vacker sekelskiftesfastighet i underbara 1800-talskvarter på Norrmalm med bekvämt promenadavstånd till Stureplan.Synnerligen välskött, äkta förening med god ekonomi och fastighet i mycket gott skick.

– Välkomnande hall med bra rumssamband, rymliga garderober och fint trägolv som är genomgående i alla rum.

– Utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Öppen planlösning med vardagsrummet. Vitlackerade luckor, svart granit och full maskinell utrustning. Snygg köksö med glaskeramikhäll, fläkt och ytterligare förvaring.

– Lättmöblerat vardagsrum med 3,85 m upp till taknock, synliga bjälkar och generösa ljusinsläpp.

– Master bedroom med plats för dubbelsäng samt bra förvaring i garderobsvägg.

– Ett mindre sovrum med plats för rejäl säng och ytterligare möblering.

– Snyggt helkaklat badrum med dusch, WC, handfat, handduksvärmare och tvättmaskin. Klinkergolv med golvvärme.

Pris: 7 975 000 kr

Månadsavgift: 1 804 kr
I avgiften ingår värme, vatten, TV (markbundna kanaler), bredband (250/100) och telefonabonnemang (Bredbandsbolaget). Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 300:-/månad. Hemförsäkring ca 150:-/månad.

Andel i föreningen: 1,70750 %

Byggår: 1883

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten disponeras ett stort källarförråd. Tvättstuga finns att disponera i ett separat hus på gården med 4 tvättmaskiner, 2 torkskåp och 2 torktumlare, samt en mangel och en skjortpress. Tvättstugan disponeras i tvåtimmarsintervaller med förlängd torktid på 30 minuter. En mindre föreningslokal med bl a ett pingisbord finns att låna. Bastu finns att låna/boka. Föreningen har även fin och nyrenoverad innergård med spaljéer, bar, grillplats och flertalet sittplatser

Lägenhetsnummer: 1502/01049

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 99 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjliheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Flygaren 19 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1993 och övertog fastigheten 1995 med adresser Sveavägen 78-80, Rådmansgatan 43 samt Luntmakargatan 65. Föreningen består av 50 lägenheter, varav 46 upplåts med bostadsrätt, 4 st återstående hyresrätter (dolda tillgångar) samt 11 lokaler (uthyrda med 3-årskontrakt med automatisk förlängning om inte uppsägning sker).

Juridisk person accepteras ej. Delat ägande inom familj är ok, men föreningen kräver mantalsskrivning på adressen.

Föreningen upplåter marken med tomträtt till en kostnad om drygt 1 mkr/år. Föreningen har ett avtalat som är tecknat och gäller i 10 år fr o m 2018-01-01. Det nya tomträttsavtalet är i stort sett oförändrat förutom ett tilläggsavtal avseende lokaler belägna i s k A-område.

Föreningens ekonomi är god och är välbalanserad genom kontinuerliga intäkter från stabil lokaluthyrning. I dagsläget har föreningen långfristiga skulder på ca 10,7 mkr. Under 2014 sålde föreningen en av sina hyresrätter och kunde då amortera av ett lån på ca 3 mkr.

Genomförda renoveringar:
– Fastigheten hade ett stort renoveringsår 1982 då bl a V/A-stammarna byttes.
– Horisontella avloppsstammar i källarplanet byttes 2010.
– Under våren 2012 gjordes en stamspolning inklusive spolning av alla köksavlopp, stuprännor och dagvattenledningar. Inget oroväckande kunde finnas. Återkommande stamspolning sker med ca 5-intervall.
– Spolning och filmning av avloppsstammar gjordes i juni 2016.
– Elstigar har bytts ut, årtal är dock okänt (antaglien i samband med stambytet 1982).
– Plåttaket reparerades och målades under 2007. Monterat säkerhetsdetaljer och takstosar samt målning av taket även 2015.
– Fasaden i butiksplan åtgärdades (reparerades och målades under 2008).
– Nytt värmekabelsystem installerades på plåttak och stuprännor under 2010.
– Under 2012 har tre st hydraulhissar bytts ut mot moderna linhissar samt en gammal linhiss har renoverats med modern teknik med nya vajrar och ny motor (kostnad 3,5 mkr)
– Gården genomgick 2014-2015 en renovering för att motverka dagvattengenomträngning till källarkontoren. I samband därmed rustades innergården för att bli mer tilltalande och attraktiv utifrån ett förslag från en arkitektfirma och ett planteringsförslag från Zeta Trädgårdar. Planteringar reformerades av en anlitad entreprenör.
– Fastighetens takkupor/takfönster byttes 2013.
– Renovering av föreningens hyreslägenheter har genomförts under 2015.
– Plåttaket målades under 2015.
– Ny undercentral installerades och togs i bruk januari 2016.
– Grovsoprum renoverades och nytt låssystem installerades 2010.
– Värmekablar på tak och i stuprännor 2010.
– Fönster utvändigt 1999.
– Taket målades 2001 och 2008.

Kommande/diskuterade renoveringar:
Efter genomförd spolning och filmning av V/A-stammarna under våren 2016 så har föreningen anlitat en konsultfirma som fått i uppdrag att ta fram ett upphandlingsunderlag och en prioriteringsordning inför ett framtida byte eller renovering av stammarna. Det finns inget datum satt när en sådan åtgärd kommer att ske men enligt bedömning måste det ske inom en 10-årsperiod. Målning av trapphus har diskuterats men ej beslutats om.

Mer info på föreningens hemsida, www.flygaren19.se.

Till lägenheten disponeras ett stort källarförråd. Tvättstuga finns att disponera i ett separat hus på gården med 4 tvättmaskiner, 2 torkskåp och 2 torktumlare, samt en mangel och en skjortpress. Tvättstugan disponeras i 2-timmarsintervaller med förlängd torktid på 30 minuter. En mindre föreningslokal med bl a ett pingisbord finns att låna. Bastu finns att låna/boka.

Föreningen har även fin och nyrenoverad innergård med spaljéer, bar, grillplats, flertalet sittplatser och lekplats för barnen.

Förening: Brf Flygaren 19

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Det markbundna basutbudet ingår i avgiften. Abonnemang för digital kanaler bekostas av medlemmarna själva.

Internet: Bredband 250/100 Mbit/s via Bredbandsbolaget. Ingår f.n. i avgiften (inkluderar även abonnemangsavgiften för telefoni via Bredbandsbolaget).

Sammanställning: Gemensam innergård med planteringar, grillplats och många uteplatser.

Centralt och mycket eftertraktat läge i hjärtat av Vasastan och Norrmalm, kort och gott mitt i Stockholm invid bl a Handelshögskolan, Stadsbiblioteket och Observatorielunden. Här promenerar man med enkelhet till alla trevligheter som Stockholm erbjuder såsom Stureplans innekrogar och restauranger, skärgårdsbåtarna vid Nybroviken m.m. I dessa klassiska kvarter finns många välrenommerade restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker m.m. När man vill komma ifrån pulsen finner man grönska i vackra Observatorielunden runt hörnet och på gångavstånd finns Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.