Vasastan

Upplandsgatan 85

Sekelskiftespärla med tillgång till stor uteplats mot lugn gård. Härlig takhöjd, vackra golv & snövita snickerier. Perfekt planlösning & toppskick!

Adress

Upplandsgatan 85

Rum

3

Slutpris

8 475 000 kr

Avgift

3 881 kr/mån

Boyta

83 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 83 välplanerade kvm i mycket bra skick! Sekelskiftesdetaljerna är på plats såsom generös takhöjd, vitbetsade furugolv, stora fönsterparier, kakelugn och höga golvsocklar. Fantastisk sällskapsyta med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök och dubbla utgångar till uteplatsen som vetter i sydväst. Köket är platsbyggt 2014. Två sovrum och ett snyggt badrum som renoverades 2015.

Härligt läge nära Odenplan med stort utbud av restauranger, barer, bra mataffärer samt flertalet cafeér. Utmärkta kommunikationer.

Trygg och klok förening med låg belåning, mycket god ekonomi samt välskött fastighet.

Varmt välkommen på visning!

– Välkomnande hall med bra rumssamband och gott omplats för ytterkläder och skor. Rymlig klädkammare.

– Stor sällskapsyta med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Generösa ljusinsläpp via två pardörrar med utgång till uteplatsen. Utmärkt kök (2014) med gott om skåp och mycket bra arbetsytor på arbetsbänk i Carraramarmor. Kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt och diskmaskin.

– Tillgång till uteplats med trall om 9 kvm. Uteplatsen ligger i sydväst och har många soltimmar under sommarmånaderna. Uteplatsen ligger på avskild innergård (ej stora innergården) som i princip enbart används av lägenhetsinnehavarna.

– Snyggt nyrenoverat badrum (2015) med vitkaklade väggar, klinker med golvvärme och bra förvaring. Dusch, WC, handfat och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Infälld belysning via spotlights.

– Sovrum med plats för dubbelsäng samt suverän förvaring i garderobsvägg och stor klädkammare. Kakelugn som ej fungerar för närvarande.

– Sovrum 2 med plats för rejäl säng, inbyggt skåp och ytterligare möblemang.

– Genomgående vackra vitlutade furugolv i lägenheten. Takhöjd på över 3,0 meter i kök, vardagsrum och hall.

Pris: 7 375 000 kr

Månadsavgift: 3 881 kr
I månadsavgiften till föreningen ingår både värme och vatten. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för kabel-tv och snabbt bredband om endast 100 kr/mån samt ett balkongtillägg om 30 kr. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström: 300 kr, hemförsäkring: 150 kr.

Andel i föreningen: 3,81000 %

Byggår: 1902

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Lägenhetsinnehavaren har idag tillgång till två källarförråd. Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Cykelrum i källaren och cykelparkering under tak på innergården.

Lägenhetsnummer: 819 (1001)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4.

Energiförbrukning: 152 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Föreningen består av 31 bostadsrätter, en lägenhet och en affärslokal som upplåtes med hyresrätt. Bostadsrättsföreningen har en mycket bra och stabil ekonomi. Sedan bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten 1999 så har ett flertal hyresrättslägenheter försålts/upplåtits till bostadsrättslägenheter av föreningen under åren, vilket bidragit starkt till föreningens i dag mycket goda ekonomi. Under 2016 gjordes en extra amortering om ca 710 000 kr på föreningens lån och i dagsläget har föreningen bara ca 2 milj kr i långfristiga skulder.

Det finns i dagsläget inga beslutade eller planerade förändringar av månadsavgifterna.

Genomförda renoveringar:
1980, stambyte i kök, badrum.
1980, installation av fjärrvärme, byte av elstigare.
1980, renovering av tvättstuga.
1990, takrenovering.
1995/2000, fönsterrenovering.
2000, värmesystem.
2004, installation av kabel-tv, installation av bredband, renovering av entré/trapphus.
2004, fasadrenovering.
2002/2016, utförd OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2016, renovering av fasad mot gatan.

Förening: Sleipner 13

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Sedan länge är både kabel-tv och bredband (koaxial) installerat i huset och i varje lägenhet finns så kallat "tre-hål-i-väggen-uttag" med tillgång till både kabel-tv, bredband och telefoni via ComHem. Under senare år har dessutom ett nytt bredbandsnät installerats med optisk fiberkabel in i varje lägenhet och bredbandsleverantör är Bredbandsbolaget. Tack vare bostadsrättsföreningens gruppanslutning med förmånligt avtal så betalar de boende endast 100 kr/mån/lgh inklusive moms för både ett bra basutbud av kabel-tv från ComHem och ett snabbt bredband (100 Mbit/s) från Bredbandsbolaget, vilket är ett obligatoriskt tillägg som betalas till föreningen.

Sammanställning: Uteplats med trätrall som nås från såväl kök som vardagsrum via dubbla altandörrar. Uteplatsen ligger i sydväst och har många soltimmar under sommarmånaderna. Uteplatsen ligger på avskild innergård (ej stora innergården) som i princip enbart används av lägenhetsinnehavarna. Man har rätt att bygga ut trallen något ytterligare.

Attraktivt och mycket eftersökt läge nära Odenplan med stort utbud av restauranger, barer, bra mataffärer samt flertalet cafeér. Bekvämt promenadstånd till city.

Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans gröna linje såväl som flertalet innerstadsbussar. Nya uppgången till citybanan/pendeltåg i hörnet av Vanadisvägen/Dalagatan öppnar i sommar, 10 juli.

Härliga Hagaparken nås enkelt och Vasaparken med cafeér, minigolf och fotbollsplan/isbana är endast ett stenkast bort. Även närhet till Brunnsviken där du kan hyra båtplats . Välkommen till härliga Vasastan!

Bostadsrättsföreningen har inga egna garageplatser men det finns 9 st garage i närheten av bostaden (se gärna www.garagekoll.se).
OBS! I det stora Heimdalsgaraget på Upplandsgatan 82 finns det garageplatser att hyra för 2 180 kr/mån exkl moms.
I övrigt gäller sedvanlig ”boendeparkering” i området för folkbokförda och ansökan görs hos Gatu- och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se). Boendeparkering kostar 1 100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
I området gäller generellt gratis parkering på gatorna mellan kl 19:00 och 07:00 samt helger.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.