Vasastan

Dalagatan 24, 1 ½ tr

Magnifikt sekelskifte möter stilren design & drömskick i sagolikt fin & strålande ljus trea invid Vasaparken. Möjlighet till balkong.

Adress

Dalagatan 24, 1 ½ tr

Rum

3

Slutpris

8 250 000 kr

Avgift

3 829 kr/mån

Boyta

82 kvmOm bostaden

Med strålande ljust och öppet läge i fastighet från 1884, bjuds ett sekelskiftesboende i en klass för sig. I denna klassiskt vackra, välrenoverade och fulländade sekelskiftestrea om 82 uppmätta kvm finns det mesta man kan önska av stilren design och välbevarad sekelskifteskänsla. Välkommen till Dalagatan 24 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser mellan Vasaparken, Odenplan och Tegnérlunden.

Lägenheten har under 2013-2014 totalrenoverats med perfektion och genuin känsla för design, stilrena materialval och utmärkta funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra detaljerna i tidsenlig stil. Mycket generös takhöjd om 3,33 meter med stuckaturer och rosetter, fiskbensparkett, höga golvsocklar och bröstpaneler, lister, speglade pardörrar och 6 stora fönsterpartier med djupa nischer är detaljer som får en att tänka på svunna tider.

Planlösningen är ytterst väldisponerad och tillgänglig, den är luftig och mycket ljus. Här finns härliga sällskapsrum i fil varav ett vardagsrum med plats för soffgrupp och TV-möblering. Vardagsrummet ansluter till ett platsbyggt matsalskök i stilsäkert och välutrustat utförande med matplats för minst 8-10 personer, bänkskivor i Cararramarmor och komplett maskinell utrustning från Smeg. Köket är verkligen drömmen för er som gillar att laga mat med utrymme för mysiga hemmakvällar med familjen så väl som för umgänge i goda vänners lag.

I rofyllt och tyst läge mot gården ligger två sovrum. Ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng ett barn-, gäst- eller arbetsrum. Här har det tidigare funnits bygglov för balkong. Hallen är både pampig, vacker och välkomnande och ger access till alla rum. Här finns plats för både ytterkläder och skor samt bra förvaring i originalgarderober. I anslutning till hallen finns ett toppfräscht och utbyggt badrum i marmor, golvvärme, duschhörna, vägghängd toalett, handfat på kommod och handdukstork. Till hallen ansluter även separat gäst-WC med toalett och handfat.

Kombinationen av det suveräna läget i Vasastan, adressen, läget i fastigheten och lägenhetens sagolika känsla, ger ett kvalitetsboende utöver det vanliga. Välkommen på visning!

Pris: 7 950 000 kr

Månadsavgift: 3 829 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband (levereras av Ownit). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 3,78000 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster isoler

Lägenhetsnummer: 14 (1102)

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 148 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Planeten nr 5 förvärvade fastigheten 1999. Fastigheten är belägen i korsningen av Dalagatan och Kungstensgatan, den uppfördes 1884 i nyrenässansstil och består av 22 lägenheter med bostadsrätt (2.268 kvm) och en hyreslokal (117 kvm, populära Stockholm Brunch Club). Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är god med en belåningsgrad om 4.409:-/kvm (per 2018-12-31). Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade. För mer information, se bifogad årsredovisning.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2018-2019: Renovering av trapphus och körport Dalagatan 24. Åtgärdad fuktskada hos Sthlm Brunch Club. Ny varmvattenberedare i tvättstugan och komplettering av belysning på gården.
2017: Ommålning av taken, ny belysning på gården, åtgärdad fuktskada hos Sthlm Brunch Club.
2016: Spolning av stuprör och takrännor. Värme och elementöversyn. Färdigställande av takkupor. Spolning av V/A-stammar. Snörasskydd monterat på taken. Spolning av brunnar på gården.
2015: Upprättande av underhållsplan. OVK-besiktning. Sotning och besiktning av eldstäder. Radonmätning.
2012: Omputsning av muren och samt gårdshuset.
2011: Kallvattenanslutning.
2009: Renovering av fönster.
2006-2007: Nya balkonger.
2005: Renovering av altaner på vindslägenheterna.
2003: Renovering av tvättstugan.
2001-2002: Bredbandsinstallation, nyinstallation av hiss, byte av elstigare och V/A-stammar, tre vindslägenheter inredda och överlåtna under 2002.
1996: Omputsning av fasad och omläggning av tak.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I egen byggnad på gården finns en fullutrustad tvättstuga. I källaren finns ett gemensamt hobbyrum.

Förening: Brf Planeten nr 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 22

Antal lokaler: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem. Abonnemang tecknas separat av varje medlem.

Internet: Fiberbredband via Ownit. Ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Bygglov har tidigare funnits i samband med när balkonger byggdes i fastigheten 2006-2007.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.