Vasastan

Karlbergsvägen 25A, 2 tr.

Härligt sekelskifte på suverän adress! Högt till tak, vackra furutiljor, kakelugn och stor balkong. Perfekt planlösning och generösa ljusinsläpp!

Adress

Karlbergsvägen 25A, 2 tr.

Rum

3

Slutpris

9 700 000 kr

Avgift

2 998 kr/mån

Boyta

81 kvmOm bostaden

Välkommen till en fantastisk sekelskifteslägenhet med drömläge i Vasastan invid Odenplan och Vasaparken. Lägenheten är ytterst välplanerad med stora sällskapsvänliga ytor och rymlig balkong. De tidstypiska detaljerna är på plats såsom kakelugn, stora fönsterpartier, vitlaserade furugolv, högt till tak (cirka 3.20 meter) med stuckatur, snövita snickerier och spegeldörrar samt fönster med djupa nischer.

Föreningen har sålt råvindarna och bygget håller på för fullt. Brf Rosen 13 och 14 kommer efter genomfört vindsprojekt att ha en mycket stark ekonomi. Med projektets resultat bedömer styrelsen att föreningen har möjlighet att amortera av en stor del av sin låneskuld. Eventuell låneamortering skulle, tillsammans med tillkommande 20 % i boarea från vindslägenheterna, innebära att det från och med år 2022 finns utsikter för föreningen att sänka dagens avgifter.

Här bor man med direkt närhet till all nödvändig service samt kommunikationer. Hiss finns. Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder. Platsbyggda garderober.

– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor och öppen planlösning mot vardagsrummet. Kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och kolfilterfläkt. Bänkskiva och stänkskydd i Carraramarmor.

– Stor balkong med plats för bord och stolar. Sol från tidig morgon fram till lunch.

– Lättmöblerat vardagsrum med fungerande kakelugn och öppen planlösning till köket och utgång till balkongen.

– Större sovrum med suverän förvaring i platsbyggda garderober. Plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang.

– Sovrum som nyttjas perfekt som barnrum, gästrum eller hemmakontor.

– Stilrent och optimalt planerat badrum. Duschrum med glasvägg, handfat med kommod, vägghängd WC, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Helkaklade väggar och klinker med golvvärme. Infälld belysning via spotlights.

Det tillhör ett källarförråd. Medlemmarna har tillgång till två innergårdar med planteringar och sommarmöbler. Gemensam tvättstuga i källarplan och cykel- barnvagnsrum finns. Hiss med plats för mindre barnvagn t.ex. Bugaboo Bee.

Pris: 7 975 000 kr

Månadsavgift: 2 998 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Balkongavgift om 54 kr/mån tillkommer. Beräknad driftkostnad/mån ca: hushållsel 350 kr, hemförsäkring 200 kr.

Andel i föreningen: 2,80650 %

Byggår: 1905

Lägenhetsnummer: 141-0006(1201)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 183 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Rosen 13 och 14 är en äkta förening som äger marken. Föreningen registrerades 1999 och bildades 2008. Fastigheten ritades av arkitekt Albert Siösteen och byggdes 1899-1905. I föreningen finns idag, innan byggnation av vindsvåningarna, 52 bostadsrätter, tre hyresrätter och tre lokaler. Föreningens lokalhyresgäster är PickyLiving, Al Dente och Yang Studio.

2020/2021 – Ombyggnation av råvindarna till vindsvåningar. I samband med vindsombyggnationen blir hela yttertaket nytt och hissarna renoverade.
2019 – Renovering av källaren med nya lägenhetsförråd.
2019 – Försäljning och ombyggnation av lokalyta till två bostadsrättslägenheter i markplan.
2018 – Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) utförd i samtliga lägenheter.
2011 – Dräneringsarbete på gården genomfördes, brandgavel bakom 25C och 27C samt nya fönster, reparation av ytskikt samt isolering, lagning av taknock på gatufasad, balkongbygge.
2010/2011 – Alla fönster byttes, byte till säkerhetsdörrar, renovering av trapphus, portaler till soprum, cykelrum, nytt centralt nyckelsystem, postboxar i portaler.
1975 – Totalrenovering av fastigheten med bl a nya stammar och elstigare.

Stammarna har besiktigats, och inget nytt stambyte eller annan omfattande renovering är planerat.
Se gärna föreningens hemsida: http://brfrosen1314.hemochfastighet.se/fastigheten.php

I avgiften ingår värme, vatten och Com Hem-basutbud. Bredband från Com Hem tecknas av den boende.

Brf Rosen 13 och 14 kommer efter genomfört vindsprojekt att ha en mycket stark ekonomi. Med projektets resultat bedömer styrelsen att föreningen har möjlighet att amortera av en stor del av sin låneskuld. Eventuell låneamortering skulle, tillsammans med tillkommande 20 % i boarea från vindslägenheterna, innebära att det från och med år 2022 finns utsikter för föreningen att sänka dagens avgifter.

Förening: Brf Rosen 13 & 14

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via Com Hem

Internet: Bredband via Com Hem

Här på Karlbergsvägen 25 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar, tunnelbana och även pendeltåg. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 10 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.
.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.